Kendi Yatağında Pış Pışlamak
79 görüntüleme
C
Cansu ..
3 Mart 2026 14:54
Merhaba hanımlar
Bebeğim 3 ay 2 haftalık uyku düzeni oluşturmak istiyorum çok zorlanacağımı biliyorum. Gece 23.00 da uyutmaya başlıyorum uyuması 00.30 ya 01.00 civarı buluyor. Saat 04.30-06.00 arası kalkıyor emziriyorum dik tutuyorum tekrar yatırıyorum ama yatmaya direniyor bende yüz üstü yatırıyorum böyle 2 3 saat daha uyuyor. Gece kundaklıyorum. Gündüzleri de ayağımda sallayarak uyutuyorum ve bu alışkanlıktan vazgeçirmek istiyorum. Uykusu geldiğinde yatağına koyup pış pışlayan var mı işe yarıyor mu? Uyku eğitimi alan var mı ne önerirsiniz?
Bebeğim 3 ay 2 haftalık uyku düzeni oluşturmak istiyorum çok zorlanacağımı biliyorum. Gece 23.00 da uyutmaya başlıyorum uyuması 00.30 ya 01.00 civarı buluyor. Saat 04.30-06.00 arası kalkıyor emziriyorum dik tutuyorum tekrar yatırıyorum ama yatmaya direniyor bende yüz üstü yatırıyorum böyle 2 3 saat daha uyuyor. Gece kundaklıyorum. Gündüzleri de ayağımda sallayarak uyutuyorum ve bu alışkanlıktan vazgeçirmek istiyorum. Uykusu geldiğinde yatağına koyup pış pışlayan var mı işe yarıyor mu? Uyku eğitimi alan var mı ne önerirsiniz?
R
Rumeysa Ç.
3 Mart 2026 15:01
Bebeğiniz eğitim için küçük bence. Ama uyutma saatinizin geç olduğunu düşünüyorum 11 gece uykusu için geç bi saat 4. Ay atağında zaten uyku düzeni diye bişey kalmıyor. Biraz daha ilerleyen zamanda düşünmelisiniz.
G
Gökçin N.
3 Mart 2026 15:56
[4.ay](4.ay) uyku gerilemesini bekleyin bence. Sonra yatağına koymaya başlayın. Ben öyle yaptım, [8.aydayım](8.aydayım)
A
Azra
3 Mart 2026 15:58
Geç uyumasının sebebi gün içinde çok uyku ve gece uykusundan önceki uyanıklık süresine dikkat etmelisiniz 11 uyku için çok geç
D
Dilay M. B.
3 Mart 2026 16:01
Merhaba. Uyku eğitimi almadım ama çok video izledim. Bu aydaki bebeklerin öncelikle gün içinde 4-5 kez uyuması gerekir. Bu uykuların arasında beslenme alt değişimi oyun olacak. İki uyku arası uyanıklık 1,5 saat civarı yanlış hatırlamıyorsam ama önemli olan bebeği izlemek. Gözünü ovuşturunca hemen odaya götürüp sakinlikte biraz zaman geçirin sonra uyutun. Eğer gündüz 45 er dk bile olsa 4-5 uyku yaparsa akşam 7 gibi uyur ve sabah 7-8 civarda uyanır. Gece beslenmek için elbette kalkacak ama beslenip uykuya devam edecek. Gerekirse uykusu açılmaması için gece alt değişimi yapmayın. Bariyer halinde krem sürün çişli ise beklesin sabaha kadar. Sizin sorunuz farklıydı kusura bakmayın ben farklı şeyler anlattım ama eğer yatağa koyup kendi kendi kendine uyusun istiyorsanız bütün uyku eğitmenlerinin ilk yaptırdığı şey bu, önce uyku uyanıklık saatlerini düzenlemek. Eğer hangi saatlerde uyuması gerektiğine alışırsa bebek geriye destekli/desteksiz uyutmayı yönetmek kalır.