Kendi Yatağında Pış Pışlamak

283 görüntüleme
C

Cansu ..

3 Mart 2026 14:54
Merhaba hanımlar

Bebeğim 3 ay 2 haftalık uyku düzeni oluşturmak istiyorum çok zorlanacağımı biliyorum. Gece 23.00 da uyutmaya başlıyorum uyuması 00.30 ya 01.00 civarı buluyor. Saat 04.30-06.00 arası kalkıyor emziriyorum dik tutuyorum tekrar yatırıyorum ama yatmaya direniyor bende yüz üstü yatırıyorum böyle 2 3 saat daha uyuyor. Gece kundaklıyorum. Gündüzleri de ayağımda sallayarak uyutuyorum ve bu alışkanlıktan vazgeçirmek istiyorum. Uykusu geldiğinde yatağına koyup pış pışlayan var mı işe yarıyor mu? Uyku eğitimi alan var mı ne önerirsiniz?
R

Rumeysa Ç.

3 Mart 2026 15:01
Bebeğiniz eğitim için küçük bence. Ama uyutma saatinizin geç olduğunu düşünüyorum 11 gece uykusu için geç bi saat 4. Ay atağında zaten uyku düzeni diye bişey kalmıyor. Biraz daha ilerleyen zamanda düşünmelisiniz.
G

Gökçin N.

3 Mart 2026 15:56
[4.ay](4.ay) uyku gerilemesini bekleyin bence. Sonra yatağına koymaya başlayın. Ben öyle yaptım, [8.aydayım](8.aydayım)
M

Merve

3 Mart 2026 15:58
Geç uyumasının sebebi gün içinde çok uyku ve gece uykusundan önceki uyanıklık süresine dikkat etmelisiniz 11 uyku için çok geç
D

Dilay M. B.

3 Mart 2026 16:01
Merhaba. Uyku eğitimi almadım ama çok video izledim. Bu aydaki bebeklerin öncelikle gün içinde 4-5 kez uyuması gerekir. Bu uykuların arasında beslenme alt değişimi oyun olacak. İki uyku arası uyanıklık 1,5 saat civarı yanlış hatırlamıyorsam ama önemli olan bebeği izlemek. Gözünü ovuşturunca hemen odaya götürüp sakinlikte biraz zaman geçirin sonra uyutun. Eğer gündüz 45 er dk bile olsa 4-5 uyku yaparsa akşam 7 gibi uyur ve sabah 7-8 civarda uyanır. Gece beslenmek için elbette kalkacak ama beslenip uykuya devam edecek. Gerekirse uykusu açılmaması için gece alt değişimi yapmayın. Bariyer halinde krem sürün çişli ise beklesin sabaha kadar. Sizin sorunuz farklıydı kusura bakmayın ben farklı şeyler anlattım ama eğer yatağa koyup kendi kendi kendine uyusun istiyorsanız bütün uyku eğitmenlerinin ilk yaptırdığı şey bu, önce uyku uyanıklık saatlerini düzenlemek. Eğer hangi saatlerde uyuması gerektiğine alışırsa bebek geriye destekli/desteksiz uyutmayı yönetmek kalır.
C

Cansu ..

3 Mart 2026 18:53
Azra
Geç uyumasının sebebi gün içinde çok uyku ve gece uykusundan önceki uyanıklık süresine dikkat etmelisiniz 11 uyku için çok geç
Gündüz de çok uyuyan bebek değil nadir 1 2 saat uyuyor aslında
C

Cansu ..

3 Mart 2026 18:54
Dilay Merve Buluş
Merhaba. Uyku eğitimi almadım ama çok video izledim. Bu aydaki bebeklerin öncelikle gün içinde 4-5 kez uyuması gerekir. Bu uykuların arasında beslenme alt değişimi oyun olacak. İki uyku arası uyanıklık 1,5 saat civarı yanlış hatırlamıyorsam ama önemli olan bebeği izlemek. Gözünü ovuşturunca hemen odaya götürüp sakinlikte biraz zaman geçirin sonra uyutun. Eğer gündüz 45 er dk bile olsa 4-5 uyku yaparsa akşam 7 gibi uyur ve sabah 7-8 civarda uyanır. Gece beslenmek için elbette kalkacak ama beslenip uykuya devam edecek. Gerekirse uykusu açılmaması için gece alt değişimi yapmayın. Bariyer halinde krem sürün çişli ise beklesin sabaha kadar. Sizin sorunuz farklıydı kusura bakmayın ben farklı şeyler anlattım ama eğer yatağa koyup kendi kendi kendine uyusun istiyorsanız bütün uyku eğitmenlerinin ilk yaptırdığı şey bu, önce uyku uyanıklık saatlerini düzenlemek. Eğer hangi saatlerde uyuması gerektiğine alışırsa bebek geriye destekli/desteksiz uyutmayı yönetmek kalır.
Çok haklısınız önce uyanıklık saatini düzenlemek aklıma gelmemişti Çok teşekkür ederim
C

Cansu ..

3 Mart 2026 18:54
Gökçin Noyan
[4.ay](4.ay) uyku gerilemesini bekleyin bence. Sonra yatağına koymaya başlayın. Ben öyle yaptım, [8.aydayım](8.aydayım)
Şu an kendi kendine uyuyor mu
C

Cansu ..

3 Mart 2026 18:55
Rumeysa Çini
Bebeğiniz eğitim için küçük bence. Ama uyutma saatinizin geç olduğunu düşünüyorum 11 gece uykusu için geç bi saat 4. Ay atağında zaten uyku düzeni diye bişey kalmıyor. Biraz daha ilerleyen zamanda düşünmelisiniz.
Önceden 21.00 civarı uyutuyordum uyuyuncaya kadar 00.00 ya da 23.30 oluyordu şimdi saatleri değiştirince yine bu civarı uyuyor
R

Rumeysa Ç.

3 Mart 2026 21:43
Cansu
Önceden 21.00 civarı uyutuyordum uyuyuncaya kadar 00.00 ya da 23.30 oluyordu şimdi saatleri değiştirince yine bu civarı uyuyor
Bu kadar uzun sürüyosa uyuması yönteminizi değiştirmenizi yada gözden geçirmenizi de tavsiye ederim. Çünkü bende aynısını yaşadım 2 ay boyunca desteğe alışmasın sallamıyım yatağında uyusun diye debelendim ve asla uyutamıyordum poposuna pat pat yaparak denedim böyle alışır uyur diye ama olmadı sonra kucağımda pat pat yaptım ve bebeğim daha rahat uyumaya başladı. Kendime de onada eziyet etmişim. 4. Ayda zaten uykular inanılmaz tepe taklak oluyo. Kendinizi sıkmayın gece gündüz ayrımını yapsın uykuları bi düzene girsin ondan sonra denersiniz desteksiz yöntemleri. Daha küçük 🙏
G

Gökçin N.

3 Mart 2026 22:16
Cansu
Şu an kendi kendine uyuyor mu
4 ay [29.günden](29.günden) beri kendi yatağında uyuyor. Ben sadece yanında oturuyorum.
E

Emel Ö.

5 Mart 2026 01:02
Aynı şeyi ben de yaşıyorum. 3,5 aylık. 23.00 gibi yatak odasına geçiyoruz kırmızı ışıkta vakit geçiriyoruz. Öncesinde hep salonda bizimle ışıkta kalıyor. 1.00 gibi uyuyor. 5.00-6.00 arası uyanıyor bazen daha da kısa uyuyor. En son 7.30-8.00 arası uyanıyor.

Gündüzleri ise 1,5 saat uyanık kalıyor ve ortalama 1 saatlik uyku periyotları var.

Karanlıkta gece uykusuna daha erken mi geçmeliyim?
İ

İkoodd

5 Mart 2026 01:22
Benim bebeğim 3 ay 21 günlük genelde kundaklı ve ayakta sallayarak uyutuyorum son 15 gündür sakin olduğu günlerde kundak yapıp yatırıyorum kısık bi şarkı ya da piş piş açıyorum saçlarını yüzünü okşayınca uyuyor tabi her zaman işe yaramasa da artık sakin olduğu zamanları ve uykuya geçme zamanı geldiğini az çok anladığım için kolay oluyor, tabi böyle uyutmalar için biraz sabretmek lazım ayakta sallamaya göre uzun sürüyor çünkü. Bazen sabredemeyip hemen uyusun diye sallıyorum 🫣
C

Cansu ..

5 Mart 2026 06:59
Emel Özkesek
Aynı şeyi ben de yaşıyorum. 3,5 aylık. 23.00 gibi yatak odasına geçiyoruz kırmızı ışıkta vakit geçiriyoruz. Öncesinde hep salonda bizimle ışıkta kalıyor. 1.00 gibi uyuyor. 5.00-6.00 arası uyanıyor bazen daha da kısa uyuyor. En son 7.30-8.00 arası uyanıyor.

Gündüzleri ise 1,5 saat uyanık kalıyor ve ortalama 1 saatlik uyku periyotları var.

Karanlıkta gece uykusuna daha erken mi geçmeliyim?
Akşam rutinimiz aynıymış tıpatıp. Ama gündüz uyutamıyorum çok az uyuyor
C

Cansu ..

5 Mart 2026 07:00
İkoodd
Benim bebeğim 3 ay 21 günlük genelde kundaklı ve ayakta sallayarak uyutuyorum son 15 gündür sakin olduğu günlerde kundak yapıp yatırıyorum kısık bi şarkı ya da piş piş açıyorum saçlarını yüzünü okşayınca uyuyor tabi her zaman işe yaramasa da artık sakin olduğu zamanları ve uykuya geçme zamanı geldiğini az çok anladığım için kolay oluyor, tabi böyle uyutmalar için biraz sabretmek lazım ayakta sallamaya göre uzun sürüyor çünkü. Bazen sabredemeyip hemen uyusun diye sallıyorum 🫣
Sakin anında bende denedim de uyumadı hiç yani uykusunu bayağı vardı ama direndi bende ya salladım ya da memede uyuttum
E

Emel Ö.

5 Mart 2026 08:54
Cansu
Akşam rutinimiz aynıymış tıpatıp. Ama gündüz uyutamıyorum çok az uyuyor
Ayakta sallayarak uyutuyoruz biz. Gündüzleri eğer beklersen uyanmaya çalıştıkça sallarsan 2 saat uyuyor ama sürekli beklemek mümkün değil tabi. Ben de kendi tekrar uykusuna dönsün istiyorum.

Gündüz uykusunu karanlıkta yapmak yanlış bir davranış mı acaba? Karanlıkta olursa uykusuna geri dönüp daha uzun uyur sanki
C

Cansu ..

7 Mart 2026 23:29
Emel Özkesek
Ayakta sallayarak uyutuyoruz biz. Gündüzleri eğer beklersen uyanmaya çalıştıkça sallarsan 2 saat uyuyor ama sürekli beklemek mümkün değil tabi. Ben de kendi tekrar uykusuna dönsün istiyorum.

Gündüz uykusunu karanlıkta yapmak yanlış bir davranış mı acaba? Karanlıkta olursa uykusuna geri dönüp daha uzun uyur sanki
Ben gündüz uykusunu karanlıkta yapmıyorum gündüzle geceyi ayırt etsin diye. Gündüz ayakta sallayarak benimki de uzun uyuyor ona kalırsam hiç bacaklarımı dahi çekmemem lazım yoksa uyanacak. 4. Ayı atlatıp öyle uyku düzeni oluşturmaya çalışacağım
Kübra G. .

Kübra G. ..

8 Mart 2026 13:39
çok fazla yorulduğu için uykuya geçmekte zorlanıyor olabilir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir