Kendi Kendine Oturma Pozisyonuna Gecemiyor

257 görüntüleme
C

Cigdem

7 Temmuz 2026 00:27
Merhaba bebegim 11 aylik oldu ama hala kendi oturma pozisyonuna gelemiyor ben oturtunca sags sola gövdesini cevirebiliyor dengesini kurabiliyor ama doktorum gelisim geriligi gösterdigini kendi kendine oturmayi coktan ögrenmis olmasi gerektigini söyledi ve fizik tedaviye yolladi yurt disindayim ve napocsgimi bilmiyorm evde nasil kendiliginden oturmasini tesvik edebilirm kendimi cok sucluyorum cnkü yerde vakit gecirirken hep kendim oturttum
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Temmuz 2026 00:29
Emekliyor mu bebeğiniz
C

Cigdem

7 Temmuz 2026 00:29
Göktenur Bektaş
Emekliyor mu bebeğiniz
Hayir maalesef emeklemiyor sadece geri geri kendini itiyor
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Temmuz 2026 00:35
Cigdem
Hayir maalesef emeklemiyor sadece geri geri kendini itiyor
Şöyle oğlum 8 aylık olana kadar desteksiz oturmayordu hatta çoğu zaman yana geriye doğru düşüyordu Nisan ayında ailemin yanına gitmiştim orda sürekli yerde oyun oynadık emekleme yoktu bizdede sadece sürünme vardı yaklaşık 20 gün sonunda hafif hafif poposunu kaldırıp emekleme pozisyonuna gelmeye başladı sonrasinda kendini otuturmaya başladı şuan 11 aylık desteksiz yürüyor Doktorlar emekleme gelişim basamağı değil diyolar ama biz emekleme hareketini yapmaya başlayınca oturmaya başladı sizin yapabiliceginiz ona göstermek ellerinden kuvet alıp oturur pozisyona geliyorlar kendinizi suçlamayın bence bende hep kendim otururmustum bebekler herşeyi çabucak öğrenebiliyorlar bence ona zaman tanıyın bol bol yerde zaman geçirin ama siz oturtmayın kendi yapmasını öğretmeye çalışın
C

Cigdem

7 Temmuz 2026 00:38
Göktenur Bektaş
Şöyle oğlum 8 aylık olana kadar desteksiz oturmayordu hatta çoğu zaman yana geriye doğru düşüyordu Nisan ayında ailemin yanına gitmiştim orda sürekli yerde oyun oynadık emekleme yoktu bizdede sadece sürünme vardı yaklaşık 20 gün sonunda hafif hafif poposunu kaldırıp emekleme pozisyonuna gelmeye başladı sonrasinda kendini otuturmaya başladı şuan 11 aylık desteksiz yürüyor Doktorlar emekleme gelişim basamağı değil diyolar ama biz emekleme hareketini yapmaya başlayınca oturmaya başladı sizin yapabiliceginiz ona göstermek ellerinden kuvet alıp oturur pozisyona geliyorlar kendinizi suçlamayın bence bende hep kendim otururmustum bebekler herşeyi çabucak öğrenebiliyorlar bence ona zaman tanıyın bol bol yerde zaman geçirin ama siz oturtmayın kendi yapmasını öğretmeye çalışın
Cok tesekkür ederim önerileriniz icin artik hergün denicem umarim ögrenir ve yürür 🤲🏻
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Temmuz 2026 00:43
Cigdem
Cok tesekkür ederim önerileriniz icin artik hergün denicem umarim ögrenir ve yürür 🤲🏻
Gönlünüzü ferah tutun herşey sırayla oluyor inanın yürümeden koşmasını bekleyemeyiz geç olsun güç olmasın derler ya sağlı yerinde olsun zamanı gelince yürür zaten inanın herşeyi çok çabuk öğreniyorlar
G

Gülcan Ş.

7 Temmuz 2026 03:50
Benim kızım 10 aylıktan 12 aylığa kadar süründü 11 buçuk aylık olunca normal emekleme pozisyonunda emeklemeye çalışırdı ama hep düşerdi sizin ki gibi oturma pozisyonuna geçmezdi üzüldüm sonra emeklemeye başladı 12 aylıkta ve emeklerken uzanır haldeylen oturma pozisyonuna geçiyor kızım 1 gün sonra 13 aylık olacak ben bu süre zarfında yerde çok vakit geçirmesini sagladım
E

Eda D.

7 Temmuz 2026 04:00
Benim bebeğim 34 haftalık doğdu [6.ayda](6.ayda) sürünmeye başladı [8.ayda](8.ayda) emekledi ama 10 ay bitene kadar oturamadı [10.aydada](10.aydada) biz oturtuyorduk kendi yattığı yerden kalkıp oturma pozisyonuna gelemiyordu Bende internetten egzersiz araştırıp 2 gün yaptirmıştım öğrenmişti sonra [12.ay](12.ay) geldi yine egzersiz programı izledim yürüsün diye surekli yaptım yürüdü bence egzersizlerin çok faydası var ben prematüre diye fizik tedavi bölümüne gidince ev için egzersiz kağıdı veriyorlardı evde yaptıriyordum çok faydalı oluyordu
D

Derya Ş.

7 Temmuz 2026 07:08
Fizyoterapist egzersizleri izleyerek hareketlerini desteklemiştim bebeğimin. 8. Ayda doğru bir şekilde emeklemeye başladı ve oturmaya da geçebiliyor. Videolardan destek alap sabırla beklemek lazım zamanla oluyor.
T

Tuğba B. ..

7 Temmuz 2026 09:55
İnstegramda docdrfatihtekin var fizyoteraoist onun sayfasına bakın çok güzel egzersizler var
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir