Kendi Kendime Oturma Pozisyonuna Geçme Ayağa Kalkma

206 görüntüleme
D

Demet Ş.

28 Mayıs 2026 07:45
Merhaba kızım 10 aylık olacak 1 hafta sonra ama yatarken kendi kendine oturma pozisyonuna geçme yok hala biz yatır oturt yapıyoruz ya da bir şeylere tutunup ayağa kalkma isteği ya da durumu da yok bunların bu ayda hala olmaması normal mi kendiliğindne gelişir dırumlar mı benim egersiz yaptırmam gerwkir mi nasıl yol izlemeliyim
E

Esma T.

28 Mayıs 2026 08:24
Yani normalde olabilir bazı bebekler hareket etmek çok istemiyo yada fazla kilo oluyo falan ama bence siz egzersiz yaptırın mutlaka ona yardımcı olmuş olursunuz
D

Demet Ş.

28 Mayıs 2026 08:28
Esma Tiril
Yani normalde olabilir bazı bebekler hareket etmek çok istemiyo yada fazla kilo oluyo falan ama bence siz egzersiz yaptırın mutlaka ona yardımcı olmuş olursunuz
Evet yüzüstü durmayı da pek sevmez anca top sürmeyle falan oyalıyorum, teşekkür ederim
R

Rukiye

29 Mayıs 2026 22:36
Benim bebeğim 13 aylık hala yattığı yerden tek kalkmıyor. Oturur pozisyonda tutunup kalkıyor her yere gidebiliyor ama tek yatarken kalkamıyor
D

Demet Ş.

29 Mayıs 2026 23:20
Rukiye
Benim bebeğim 13 aylık hala yattığı yerden tek kalkmıyor. Oturur pozisyonda tutunup kalkıyor her yere gidebiliyor ama tek yatarken kalkamıyor
Doktorla görüştünüz mü normal miymişş bende sorucam yine doktoruna muhtemelen normal der ama işte anne evhamı
R

Rukiye

29 Mayıs 2026 23:29
En son 10 aylıkken gitmiştik b12 başladık o zaman sıralama falan da yoktu şimdi var hatta tek elşnden de tutunca yürüyor ama tek kalkmıyor yatarken muhtemelen pratik eksikliğinden diye düşünüyorum daha götürmedim kontrole
D

Demet Ş.

29 Mayıs 2026 23:31
Rukiye
En son 10 aylıkken gitmiştik b12 başladık o zaman sıralama falan da yoktu şimdi var hatta tek elşnden de tutunca yürüyor ama tek kalkmıyor yatarken muhtemelen pratik eksikliğinden diye düşünüyorum daha götürmedim kontrole
Olabilir bize de [9.ayda](9.ayda) emeklemeyi sordu yani çok gerekli değil ama bol bol yerde valit geçirelim demişti
Göktenur B.

Göktenur B.

29 Mayıs 2026 23:33
Bence pratik eksikliğinden benim oğlum da 8. Ayın sonuna kadar emekleme desteksiz oturma yoktu bol bol yerde pratik yaptık önce kendini ufak ufak otuturmaya başladı sonrasında emekledi sonrasında biyerden detsek alıp ayağa kalkmaya başladı son 1 haftadır koltuk kenarlarından tutup yürüyor 1 Dk felan elini bırakıp dengede duruyor ama hala yürümekten korkuyor hemen oturuyor bol bol aktivite yapıyoruz 10. Ayına giricek
D

Demet Ş.

29 Mayıs 2026 23:36
Göktenur Bektaş
Bence pratik eksikliğinden benim oğlum da 8. Ayın sonuna kadar emekleme desteksiz oturma yoktu bol bol yerde pratik yaptık önce kendini ufak ufak otuturmaya başladı sonrasında emekledi sonrasında biyerden detsek alıp ayağa kalkmaya başladı son 1 haftadır koltuk kenarlarından tutup yürüyor 1 Dk felan elini bırakıp dengede duruyor ama hala yürümekten korkuyor hemen oturuyor bol bol aktivite yapıyoruz 10. Ayına giricek
Yüzüstü ya da sırtüstü yatmaktan çok hoşlanmıyo özellikle yüzüstü o yüzden pratik yaptırmakta güç oluyo ne tarz şeyler yaptınız hangi hareketleri önerirsiniz ben yatarken oturmaya geçmesi için döndüğü zamanlarda bi bacağını sabit tutup kolundan yavaşça kaldırıyorum ya da yastık üstünde bi nesneye ulaşmaya çalışmasını sağlıyorum ama hemen ağlama modu açılıyo
R

Rukiye

Demet Şahin
Olabilir bize de [9.ayda](9.ayda) emeklemeyi sordu yani çok gerekli değil ama bol bol yerde valit geçirelim demişti
Evet bence sizin durumunuz da normal bazı bebekler kolaya alışıyor. Eşim bi tahta üzerine elektrik düğmesi kapı kolu dolap kulbu gibi şeyler monte etti aktivite tahtası gibi o epey işe yaradı kulptan tutnuarak kalkmayı deneye deneye alıştı kavramak daha güvenli geldi sanırım daha sonra koltukşarsan tutunmaya başladı benim oğlum siz de deneyin isterseniz
D

Demet Ş.

Rukiye
Evet bence sizin durumunuz da normal bazı bebekler kolaya alışıyor. Eşim bi tahta üzerine elektrik düğmesi kapı kolu dolap kulbu gibi şeyler monte etti aktivite tahtası gibi o epey işe yaradı kulptan tutnuarak kalkmayı deneye deneye alıştı kavramak daha güvenli geldi sanırım daha sonra koltukşarsan tutunmaya başladı benim oğlum siz de deneyin isterseniz
Teşekkür ederim deneyeceğimm
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir