Kendi Etrafında Dönme
87 görüntüleme
G
Gizem
31 Temmuz 2025 09:11
Benim oğlum 21 aylık normal oymarken dururken birden kendi etrafında dönmeye başlıyor yapma dur öyle yapma dediğimde dinlemiyor ama aaa bak burda ne varmış deyince durup bakıyor ya da havuzu dolduralım gel dedimde yine dönmeyi durduruyor o an havuz için yanıma geliyor komut alıyor dediklerimi anlıyor ve mesela arabanı getir kamyonu getir deyince getiriyor odadan anneannesi çıkınca kapıda ağlamaya başlıyor ne oldu neden ağlıyorsun şimdi dediğimde anne anneanne aç diye kapıyı gösteriyor bu gibi durumları mevcut ama durduk yere kendi etrafında dönmesi dönerken de gözlerinin yan tarafa bakması çok fazla üzüyor beni otizm olduğunu düşündüğüm için görenler lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var
B
Büşra K.
31 Temmuz 2025 09:48
İşin uzmanı değilim tabii ki ama komut alması, kendini ifade etmesi normalse sadece bu davranışla otizm tanısı olacağını düşünmüyorum. Kızım 20 aylık, dans ederken birkaç kez böyle dönünce hoşuna gitti o da aklına geldikçe dönüyor oyun gibi. Sadece hoşuna gittiği için yapıyor da olabilir.
G
Gizem
31 Temmuz 2025 12:19
Dönerken gözleriyle yana baktığı oluyor mu peki ?
G
Gizem
31 Temmuz 2025 15:22
Osman Hocam selamlar.. bu konuda nedir yorumunuz niçin böyle yapıyor olabilir oğlum çok endişeleniyorum durduk yere dönmeye başlıyor artık dönmekten düşüyor tekrar kalkıp yapıyor