Kelime Sayısı ve Sosyalleşme

253 görüntüleme
A

Arzu S.

12 Ağustos 2026 01:52
Kızım 1 yaşında anne ve mama diyor bazen namnam diyor önceden abi diyordu artık demiyor gel diyordu demiyor aktif olarak sevdiği herkese anne diyor bide yemek yemek istediğinde mama yada nam nam diyor yetersiz mi ? Bide kendi evimize birileri geldiğinde çok mutlu ama biz başkalarının evine gittiğimizde yapışık ikiz gibi gitmiyor benden bir dakika bile yere koyamıyorum kıyamet kopuyor
Damla B.

Damla B.

12 Ağustos 2026 02:02
Bebekler öğrendikleri şeyleri bir süre sonra yapmayı bırakıyor bence endişe etmeyin. Benim kızım 14 aylık dediğiniz gibi. Evdeyken daha rahat çünkü güvenli alanında oluyorlar ama dışarısı bambaşka bir dünya onlar için. Kendini güvende hissetmesi için yanınızda durmak istemesi normal
D

Derya ..

12 Ağustos 2026 02:30
Benimkisi de 16 buçuk aylık yürümeye başlayınca konuşmayı bıraktı ebemizde çocuk bi şeyi öğrenince diğerini öğrenmek ister diğerini unutur daha konuşur demişti yürümeyi öğrendi iyice sonra tekrardan konuşmaya başladı ve dışarı da sosyal kelebek gibi ben hariç neredeyse herkese gidiyor bende gitsin istemiyorum ve çoğu zaman ben kucağıma alınca ağlamaya başlıyor 凉
A

Arzu S.

12 Ağustos 2026 03:35
Çok endişe ediyorum ya sosyal medya algısı çok yıpratıyor insanı gerçekten
Zeynepsu T.

Zeynepsu T.

12 Ağustos 2026 08:51
Oğlum 16 aylık ve annii demeye başladı dediğiniz gibi sevdiklerine de diyor bide hayvan sesi çıkarıyor henüz bi kelime bizde yok annemin anlattığıyla abim 1 buçuk yaşında ilk kelimesini söylemiş endişe etmemem gerektiğini söyledi. Kızınızda kelime var tekrar ekleyerek devam eder içinizi rahat tutun kimsenin kıyaslamasını dinlemeyin gerçekten her çocuk farklıymış. Size düşkün olduğu bir dönem çok zor bir dönem çok güzel annesiniz canınızı sıkmayın-olabildiğince-
N

Nur ..

12 Ağustos 2026 09:21
Benim bebeğim de 11.5 aylık sadece baba diyo bi ara dede diyodu bıraktı onun dışında kelimesi yok alkış yapıyodu yapmıyo artık ama yürümeye çok hevesli sürekli ayakta olmak istiyo başta üzülüyodum kelime sayısının az olmasına baybay yapmamasına vs ama artık normal gelişiminin bu olduğunu düşünüyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir