Kelime Sayısı

305 görüntüleme
S

Sedef Ç.

31 Ağustos 2026 23:56
merhaba oğlum 15 aylık 8 kelimesi var ve çok fazla anlamsız tekrar ettiği şeyler var her konuştuğumu anlıyor komutlarımı yapıyor konuşkan bir çocuk ayrıca kendi de istediği şeyi gösteriyor vs. ama kelime sayısında artış olmuyor bayadır 8 kelime de kaldık ayrıca anne hala demiyor bu durum da çok üzücü açıkçası kitap okuyorum şarkı da söylüyoruz bilmiyorum iyi mi kötü mü oldugu konum napmalıyım baska
Çağla

Çağla

1 Eylül 2026 00:30
Benım oğlumda aynı aylarda ve o kdar kelime söylüyor anne demeye son bur haftada basladı hatta .ama ben normal oldugunu düşünüyorum açıkcası her dediğimi anlıyor komutları yerine getırıyor zamanla cogalacaktır kelımelerı takılmıyorum
T

Tuğba S.

1 Eylül 2026 00:32
Benimkisi de 14 buçuk aylık ama o kadar yok bile bir ara bir şeyi öğreniyor ona takılıyor sonra onu unutuyor herhalde anlamıyorum bir ara dede diyordu mesela artık demiyor bu öğrendiği anlamına mı geliyor siz onu bir tane olarak mı sayıyorsunuz ve benimki de hala anne demiyor heyecanla bekliyorum bakalım sürekli baba diyor başka anlamlı yok maalesef sizin hangi kelimeleri söylüyor
T

Tuğba S.

1 Eylül 2026 00:33
Benimki de dediklerimi anlıyor ver al git bu topu at ya da şunu bana getir gibi şeyleri anlıyor yapıyor ama konuşmuyor maalesef alma evresinde belki fil olarak dinleme yapıyor konuşur inşallah yakında
S

Sedef Ç.

1 Eylül 2026 09:41
Tuğba Seymen
Benimkisi de 14 buçuk aylık ama o kadar yok bile bir ara bir şeyi öğreniyor ona takılıyor sonra onu unutuyor herhalde anlamıyorum bir ara dede diyordu mesela artık demiyor bu öğrendiği anlamına mı geliyor siz onu bir tane olarak mı sayıyorsunuz ve benimki de hala anne demiyor heyecanla bekliyorum bakalım sürekli baba diyor başka anlamlı yok maalesef sizin hangi kelimeleri söylüyor
merhaba tekrar benim ki baba dede gol dört al möö mama dıgıdık topa da goga diyor ama bayadır bunlar var sadece yeni bi şey eklenmedi o yüzden buraya yazayım dedim. unutmasının normal olduğunu düşünüyorum çünkü benim ki de bayadır dört demiyor bence öğrendiği anlamına geliyor ama. anne dememesi beni en çok üzen tabii.
S

Sedef Ç.

1 Eylül 2026 09:42
Çağla
Benım oğlumda aynı aylarda ve o kdar kelime söylüyor anne demeye son bur haftada basladı hatta .ama ben normal oldugunu düşünüyorum açıkcası her dediğimi anlıyor komutları yerine getırıyor zamanla cogalacaktır kelımelerı takılmıyorum
evet benim ki de her dediğimi anlıyor ve dediklerimi de yapıyor ama işte kelimede artıl olmaması da mantıklı gelmiyor bazen her dediğimi anladıgı halde hele anne dememesi de bazen normal gelmiyor
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

1 Eylül 2026 11:57
Anneyi geç söylüyorlar bebeğimin yaklaşık 20 kelimesi olduktan sonra bir sabah anne demeye başladı.
S

Sedef Ç.

1 Eylül 2026 12:11
Mihriban Yıldırım
Anneyi geç söylüyorlar bebeğimin yaklaşık 20 kelimesi olduktan sonra bir sabah anne demeye başladı.
kaç aylıkken söyledi
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

1 Eylül 2026 12:17
Sedef Çetin
kaç aylıkken söyledi
Yaklaşık 1 aydır söylüyor şuan 16 aylık
S

Sedef Ç.

1 Eylül 2026 12:17
Mihriban Yıldırım
Yaklaşık 1 aydır söylüyor şuan 16 aylık
kelime sayısı nasıl benim ki de 16ya doğru gidiyor
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

1 Eylül 2026 12:19
Sedef Çetin
kelime sayısı nasıl benim ki de 16ya doğru gidiyor
Bizim iki dilli büyüyor Türkçe ve İngilizce olmak üzere 25 e yakın var.
S

Sedef Ç.

1 Eylül 2026 12:41
Mihriban Yıldırım
Bizim iki dilli büyüyor Türkçe ve İngilizce olmak üzere 25 e yakın var.
maşallah allah bağışlasın
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir