Kelime Azlığı Lütfen Cevap Verin
173 görüntüleme
H
Hatice İ. ..
1 Ağustos 2025 09:23
İyi günler oğlum 21 aylık daha önce de yazdım ismine çok bakmıyordu kelimesi yoktu fazla 45 gündür TV hiç izlemedi ve gelişiminin bende etrafındakiler de farkında ismine %60-70 oranda bakıyor bakmadığı da oluyor ama eskiye göre çok çok iyi baba dede çay falan görünce sıcak dur diyor göz teması çok iyi biz bakmazsak o zorla bize baktiriyor cocuklarla iletişimi güzel endişelenmeli miyim bilmiyorum ilk çocuğum acemiyim elimden geldiği kadar ilgileniyorum lütfen yardımcı olun cevap verin

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
1 Ağustos 2025 22:05
21 aylık bir çocukta kelime sayisinin daha fazla olması ve kısa cümleler kurmasını bekleriz. Etkileşimli oyunlar, taklite dayalı oyunlar ile kelime sayısını arttırabilirsiniz. Süreç ile ilgili destek almak isterseniz iletişim bilgilerime ulaşabilirsiniz.
H
Hatice İ. ..
3 Ağustos 2025 13:32
Evet bunların ben de farkındayım zaten doktora götürdük doktor da eğitim almasını önerdi dilinin açılması için özel eğitim aldıracağız İnşallah zamanla toparlar

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
4 Ağustos 2025 23:00
Eğitim okuldan sonra evde muhakkak devam etmeli. Doğru müdahale ve yoğun eğitim ile yol alacağınızı düşünüyorum.
H
Hatice İ. ..
8 Ağustos 2025 10:22
İnşallah şuan ailemin yanndayim oğlum ufak ufak sayıları diyor Hatice diyor adımı bay bay ne zamn yap dersem yapiyor kalabalıkta açıldı eğitimle rahat açılır diye düşünüyorum eğitim harici oyun alan veya belediyenin etkinlik alanları var çocuklar için oraya götürmek istiyorum çocukların içine de girsin öğrendiklerini pekiştiricek alan olsun diye sizce böyle yapmalı mıyım

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
8 Ağustos 2025 10:35
Çocuğunuz için sosyal ortamlarda bulunması ve akran etkilesiminin olması tabi ki çok faydalı olur. Ama şunu çok net ifade etmeliyim ki hazır olduğu zamanda grup oyunlarının içinde bulunması gerekir. Şuan bahsettiğiniz aşamada ebeveyn destekli ve yonlendirmesiyle akran ile aynı ortamda bulunması ve küçük paylaşımlar ile süreci götürebilirsiniz.
H
Hatice İ. ..
9 Ağustos 2025 22:25
Zaten şuan önceliğim özel eğitim biraz daha biseyleri kavtadiktan paylaşmayı öğrendikten sonra o tarz oyun gruplarına götürmek istiyorum