Kelime Azlığı

113 görüntüleme
E

Esra

28 Ocak 2026 01:13
Bebeğim 17 aylık erkek.Baba,çık,şu(su), nen(araba demek) , meni/m(benim) diyor. Kuş (cik),tavuk(gıtgıtgıt) ,tilki, kurt ne der dediğimizde taklitlerini yapıp krlimesini söylüyor. Çok nadir anne der bazen de. Işık nerde dediğimizde gösteriyor. Elindeki nesneyi ver dediğimizde veriyor. Al dediğimizde de alıyor ancak topu getir dediğimde getirmiyor. Topu at dediğimde isterse atıyor. Nesneleri getirmesi yok ama elindeki nesneleri bize verip komutla alıyor. Otur diyorum pturuğ, zıpla dediğimizde zıplaması var başka şunu getir dediğimizde ne yazık ki getirmez. Süreç normal mi? Kelime azlığı ve komut süreci nasıl acaba? Eksik yada yetersiz gibi hissediyorum? Bu ayda bebekten beklentimiz ne olmalı? Cevaplarsanız çok sevinirim, önemli benim için 💕
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

2 Şubat 2026 16:13
Merhaba,

Bebeğinizin 17 aylık olduğu ve şu ana kadar edindiği kelimelerle ilgili bilgi verdiniz. Öncelikle, her çocuk farklı bir hızda gelişir ve bu tamamen normaldir.

Bebeğinizin şu ana kadar edindiği kelimeler:
- Baba
- Çık
- Şu (su)
- Nen (araba)
- Menim (benim)
- Kuş (cik)
- Tavuk (gıtgıtgıt)
- Tilki
- Kurt

Ayrıca, bazı komutları anlıyor ve yerine getiriyor:
- Işık nerde dediğinizde gösteriyor
- Elindeki nesneyi ver dediğinizde veriyor
- Al dediğinizde alıyor
- Otur diyorum pturuğ, zıpla dediğinizde zıplaması var

Ancak, bazı komutları yerine getiremiyor:
- Topu getir dediğinizde getirmiyor

17 aylık bir bebekten beklentiler:
- 50-362 arası kelime sayısına ulaşması beklenir
- 2-3 kelimelik cümleler kurmaya başlayabilir
- Komutları daha iyi anlaması ve yerine getirmesi beklenir

Bebeğinizin kelime azlığı ve komut süreci:
- Kelime sayısı az gibi görünse de, bazı kelimeleri doğru şekilde kullanıyor ve taklit ediyor
- Komutları anlaması ve yerine getirmesi iyi, ancak bazı durumlarda sınırlı kalıyor

Eksik veya yetersiz gibi hissetmeniz normaldir, ancak her çocuk farklı bir hızda gelişir. Bebeğinizin gelişimini desteklemek için:
1. Kitap okumaya devam edin
2. Konuşmayı teşvik edin, sorular sorun
3. Komutları tekrar tekrar verin ve ödüllendirin

Eğer hala endişeleriniz varsa, bir uzmandan görüş almanız faydalı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 16 Aylık Bebeğimin Neredeyse Hic Kelimesi Yok.
2. Kelimeler
3. 13 Ay Konuşmama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir