Kelime Azlığı
119 görüntüleme
H
Hatun A. ..
2 Ağustos 2025 06:50
20 aylık oğlumun 20 kelime civarında kelime sayısı var iki kelimeli cümlelere de henüz geçmedi sizce endişelenmeli miyim?

Didem T.
Uyku Danışmanı
2 Ağustos 2025 07:02
Merhaba 🌸
20 aylık çocuklarda ortalama 10–50 kelime arasında ifade edebildiği sözcükler beklenir, ancak her çocuğun gelişimi farklı hızda ilerler. Bazen anlıyor ama henüz söylemeyi tercih etmiyor olabilir.
Ancak 20. aya gelinmesine rağmen çok sınırlı kelime kullanımı varsa, dil gelişimini desteklemek ve gerekirse değerlendirme yapmak önemlidir 🌿
İstersen detaylı bir gelişim değerlendirmesi yaparak, dil gelişimini nasıl destekleyebileceğinize dair size özel öneriler sunabilirim 💛
Danışmanlıkla ilgili bilgi istersen seve seve paylaşırım
İnstagram sayfam Samsunçocukgelişimiveuyku
20 aylık çocuklarda ortalama 10–50 kelime arasında ifade edebildiği sözcükler beklenir, ancak her çocuğun gelişimi farklı hızda ilerler. Bazen anlıyor ama henüz söylemeyi tercih etmiyor olabilir.
Ancak 20. aya gelinmesine rağmen çok sınırlı kelime kullanımı varsa, dil gelişimini desteklemek ve gerekirse değerlendirme yapmak önemlidir 🌿
İstersen detaylı bir gelişim değerlendirmesi yaparak, dil gelişimini nasıl destekleyebileceğinize dair size özel öneriler sunabilirim 💛
Danışmanlıkla ilgili bilgi istersen seve seve paylaşırım
İnstagram sayfam Samsunçocukgelişimiveuyku
H
Hatun A. ..
2 Ağustos 2025 07:07
Öncelikle çok teşekkür ederim bazen anlaşmasında sorun yok sadece endişe etmeliyimiyim aklıma takıldı bilgi sahibi olan annelere sormak istedim🌸

Yasemin İ. K.
2 Ağustos 2025 08:35
Benim oğlum da 20 aylık ve ortalama 15-20 kelimesi var. İki kelimeli cümlesi de yok şu an. Uzmanlar bol bol kitap okuma veya oyun gruplarına katılmayı öneriyor ama oğlum kitap okuma olayından nefret ediyor. Konuşturan kartlar var internette bulabilirsiniz, ben şimdi onları deniyorum. Resimli en azından heceleyerek teşvik etmeye çalışıyorum. Konuşmadığı ve kendini ifade edemediği için sürekli sinir krizi geçiriyor. Bağırıyor vuruyor. Çok zor dönemler gerçekten. Sizi çok iyi anlıyorum🌸
H
Hatun A. ..
2 Ağustos 2025 08:39
Kitap okumaya çalışıyorum ama gerçekten hiç istemiyor yırtmak istiyor sürekli.Öneriniz için çok teşekkür ederim dediğiniz kartlara bakıcam belki ilgisini geçer.Ayni durumları yaşayan birileriyle fikir alışverişi yapmak rahatlatıyor tekrardan teşekkürler🌸