Kekemelik
153 görüntüleme
M
Merve K.
26 Temmuz 2026 01:05
30 aylık kızım çok güzel konuşuyorken bir anda kekelemeye başladı . Bazen azalıyor ama bazen çok artıyor . Bazen söylerken baya zorlanıyor . Yaklaşık bir haftadır böyle . Aynı şey başıma gelen anneler var mı
M
Melek
26 Temmuz 2026 01:10
Oğlum 29 aylık aynısını bizde yaşıyoruz bir haftadır
M
Merve K.
26 Temmuz 2026 01:12
Oğlum 29 aylık aynısını bizde yaşıyoruz bir haftadır
M
Melek
26 Temmuz 2026 01:14
İnanın bizde aynısını yaşıyorum
Anne su ver diyen çocuk bir haftadır
Anne anne anne anne anne su ver diyor
Ama geçici olduğunu düşünüyorum inşallah öyledir
Bundan bi kaç ay önce de
A a a anne diye söylüyordu o geçti
Şimdi bu kelime tekrarı çıktı
Bundan bi kaç ay önce de
M
Merve K.
26 Temmuz 2026 01:18
İnanın bizde aynısını yaşıyorum
Bundan bi kaç ay önce de
Bundan bi kaç ay önce de
M
Melek
26 Temmuz 2026 01:18
Tabikide 🙏

Deniz T.
Premium Üye
26 Temmuz 2026 09:34
Merhabalar biz bu sorunu 3 yasin da kizim da yasadik. Kardesimiz oldu yogun bakim sureci filan derken evde gelisen ani duygu degisimleri sanirim kizimi etkiledi. Tedbir amacli egg cekildi ve nöroloji doktoru gordu sukur elhamdurillah hersey saglikli cikti. Dil terapisti ile gorustugum de de 6 aya kadar normal oldugu 6 ay sonrasi icin dil terapisi almasi gerektigini soyledi. Bize verdigi tavsiyeler onun cumlelerini asla tamamlamayin aceleci olmayin birakin o tamamlasin cumlesini ve asla yuzune hadi cabuk gb ifadeler kullanip bunu ona ya sitmayin oldu. Hayatı biraz yavaslatin hizli konusmayin dedi. Biz bunlari uyguladik. [2.donem](2.donem) de krese verdik ortam degisikligi kendine alan olsturmasi cok iyi geldi kizima suan sorunsuz kekelemesi kalmadi. Dusunun bazen kendimi sucluyordum duzelemiyecek ve boyle kalacak diye. Cunku kizim soyle diyordu anne ben cok guzel konusuyordum neden takılıyorum artik. Dil terapisti bize bazen cocuklar 2 den 3 ya da 3 den 4 e geverken yas olarak kelime sayilari artar ve beyin bazen tutukluk yapar kelimeler zamanla oturdukca duzelir bu surec demisti sanirim oyle de oldu. Sifa bulmaniz dilegiyle...
M
Merve K.
26 Temmuz 2026 09:45
Merhabalar biz bu sorunu 3 yasin da kizim da yasadik. Kardesimiz oldu yogun bakim sureci filan derken evde gelisen ani duygu degisimleri sanirim kizimi etkiledi. Tedbir amacli egg cekildi ve nöroloji doktoru gordu sukur elhamdurillah hersey saglikli cikti. Dil terapisti ile gorustugum de de 6 aya kadar normal oldugu 6 ay sonrasi icin dil terapisi almasi gerektigini soyledi. Bize verdigi tavsiyeler onun cumlelerini asla tamamlamayin aceleci olmayin birakin o tamamlasin cumlesini ve asla yuzune hadi cabuk gb ifadeler kullanip bunu ona ya sitmayin oldu. Hayatı biraz yavaslatin hizli konusmayin dedi. Biz bunlari uyguladik. [2.donem](2.donem) de krese verdik ortam degisikligi kendine alan olsturmasi cok iyi geldi kizima suan sorunsuz kekelemesi kalmadi. Dusunun bazen kendimi sucluyordum duzelemiyecek ve boyle kalacak diye. Cunku kizim soyle diyordu anne ben cok guzel konusuyordum neden takılıyorum artik. Dil terapisti bize bazen cocuklar 2 den 3 ya da 3 den 4 e geverken yas olarak kelime sayilari artar ve beyin bazen tutukluk yapar kelimeler zamanla oturdukca duzelir bu surec demisti sanirim oyle de oldu. Sifa bulmaniz dilegiyle...

Deniz T.
Premium Üye
26 Temmuz 2026 09:53
Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun
M
Merve K.
26 Temmuz 2026 21:49
Rabbim cumlemizden razı olsun. Eger bizim basimizdan gecenler size ışık olacak ve kalbinizi ferahlattiysa ne mutlu.

Deniz T.
Premium Üye
26 Temmuz 2026 22:05
Tabiki oldu çok teşekkür ediyorum müsaitseniz birşey sorabilir miyim
M
Merve K.
26 Temmuz 2026 22:11
Tabiki buyrun

Deniz T.
Premium Üye
26 Temmuz 2026 23:35
Kızınız sadece kelime tekrarı mı yapıyordu yoksa bazen söylerken çok zorlandığı oluyor muydu . Gerçek kekemeler gibi zor mu konuşuyordu
M
Merve K.
26 Temmuz 2026 23:36
Bazen kelimeler de zorlaniyordu. Bazen de Alya diyecek aaaaalya gbi soyluyordu. Biz bunun icin video cekmistik takilmalar hangi asama da diye dil terapisti istemisti

Deniz T.
Premium Üye
27 Temmuz 2026 09:17
dil terapisti evde herhangi bir etkinlik yapmanızı önerdi mi ? Yoksa sadece yavaş konuşun konuşmasını tamamlamayın gibi şeyler mi istedi
M
Merve K.
27 Temmuz 2026 10:02
Bizim durumumuza gore hayati biraz yavaslatin yavas konusun cok hizli konusmayin rutine devam edin (Kardesi kabullenme) benim bebek uyudugunla onunla daha cok vakit gecirmem gerektigini is bolumu yapmamizi kelimeleri asla tamamlamamizi aceleci bir ifade takinip hadi cabuk soyle diye telkinde bulunmamayi. Asla sozunu kesmemeyi onerdi

Deniz T.
Premium Üye
27 Temmuz 2026 10:08
Çok teşekkür ediyorum
Yükleniyor...