Kehribar Kolye

238 görüntüleme
Ö

Özge Ç.

8 Ağustos 2026 15:26
Diş döneminde kehribar kolye den fayda gören oldu mu . Ben büyük oğlumda kullandım ağız akıntısında azalma olmuştu. Asıl merak ettiğim şey bu tip doğal taş kolyeler tek kişiye özel mi yoksa toprakta bekletip kardeşi içinde kullanabiliyor muyuz bilgisi olan var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Ağustos 2026 15:26
Kehribar Kolyeler Hakkında Bilgiler

Kehribar kolyeler, özellikle diş çıkarma döneminde bebeklerde ve çocuklarda ağrıyı azaltmaya yardımcı olmak amacıyla kullanılan doğal taş kolyelerdir. Kehribar, tarih öncesi bitkilerin reçinesinden oluşmuş bir doğal taştır ve eski zamanlardan beri çeşitli sağlık faydaları için kullanılmıştır.

Diş Çıkarma Döneminde Kehribar Kolyelerin Faydaları

Kehribar kolyelerin diş çıkarma döneminde ağız akıntısını azalttığı ve ağrıyı hafiflettiği gözlemlenmiştir. Ancak bu konuda daha fazla bilimsel araştırma yapılması gerekmektedir.

Kehribar Kolyelerin Kullanımı ve Hijyeni

Eğer kardeşiniz için aynı kehribar kolyeyi kullanmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Kolyeyi temizleyin: Ilık su ve hafif bir sabun kullanarak kolyeyi nazikçe temizleyin.
2. Dezenfekte edin: Kolyeyi birkaç dakika boyunca ılık suda bekletin veya hafif bir dezenfektan solüsyonu kullanın.
3. Kurulayın: Kolyeyi temiz bir bezle kurulayın.

Bununla birlikte, kehribar kolyelerin her çocuğa özel olması daha hijyenik olacaktır. Eğer mümkünse, her çocuk için yeni bir kolye kullanmanız önerilir.

Sonuç

Kehribar kolyeler, diş çıkarma döneminde çocuklarda ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak bu kolyelerin her çocuğa özel olması veya uygun şekilde temizlenip dezenfekte edilmesi önemlidir. Eğer kolyenizi kardeşiniz için tekrar kullanmayı planlıyorsanız, yukarıdaki adımları takip ederek hijyenini sağlayabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
C

Cerennn

8 Ağustos 2026 19:19
Ben oğlum için aldırdım ama hiç bir etkisi yok bence. Ne salyası azaldı ne huzursuzluğu geçti. Gecmesini de beklemiyordum zaten. Sadece çok yakışıyor diye kullanıyorum. Akşamları boynundan çıkarıp suya koyuyorum. 2 ayda 1 kerede toprağa gömüyorum. O kadar
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir