Kedi Isırması
66 görüntüleme
Y
Yaren Y.
3 Ocak 2026 09:37
Evde beslediğimiz aşılı kedimiz kızımızı ısırdı iz kalmaması için ne kullanmalıyız üzerinden henüz 24 saat geçmedi kızarıklık yoktu ama fucidin krem kullandıktan sonra kızarmaya başladı doktora göstermeli miyiz

Afranur K.
3 Ocak 2026 10:29
Yaren hanım kedide aşı var ama çocuğunuzda da tetanoz aşısı var mı? Ya da yapılması lazım mı bunu araştırdınız mı bilmiyorum ama. Bi de kullandığınız kremi de doktora danışmakta bence fayda vardı. Kızınız kaç aylık tam belirtmemişsinix ama bunu bir yetişkin olarak düşünseydim ilk soracağım şey tetanoz aşın var mı? Bir şeye alerjim var mı? Sabunla yıka ve bekle demek üzerine olurdu.
Ben aktif çok kedi baktım, yeni doğan yavru kedi vs. Gebeliğimde tetanoz aşım olana kadar bakımlarını başkasına devretmiştim.
Eğer iz olarak soruyorsanız genelde ince kesilerde iz kalmıyor biliyorsunuz, kaldı ki bebekler daha hızlı iyileşiyor. Desteklemek için kantaron yağı kullanabilirsiniz.
Derin bir kesi ise bu durumda hem iz için gem de yara için hekimle görüşseniz güzel olur
Ben aktif çok kedi baktım, yeni doğan yavru kedi vs. Gebeliğimde tetanoz aşım olana kadar bakımlarını başkasına devretmiştim.
Eğer iz olarak soruyorsanız genelde ince kesilerde iz kalmıyor biliyorsunuz, kaldı ki bebekler daha hızlı iyileşiyor. Desteklemek için kantaron yağı kullanabilirsiniz.
Derin bir kesi ise bu durumda hem iz için gem de yara için hekimle görüşseniz güzel olur
E
Emine
3 Ocak 2026 10:40
Aynı şey oldu 9 aylık oğlumu kedimiz ısırdı azıcık sabunla yıkadık krem falan sürmedik iz kalmaz bence çok taze hemen iyileşiyor bebekler zaten 2 günde baya iyileşmişti kediniz ev kedisi sokakla teması yoksa aşılıysa korkmayın birde benim oğlumun tetenoz aşısı var bu önemli

Afranur K.
3 Ocak 2026 10:46
2-4-6 aylarda yapılan karma aşının içinde tetanoz da varmış. Kendi çocuğumu henüz tırmalama durumu olmadı ama sizde görümce aklıma takıldı. Bu durumda 2.-4.-6. Aylarda aşınızı olduysanız tetanoz aşınız var demektir.
Y
Yaren Y.
3 Ocak 2026 10:49
Kızım 2.5 yaşında, tetanoz aşısı var, tırmık değil dişleriyle ısırdı maalesef o yüzden biraz tedirgin olmuştum bende çok kedi baktım ama insanın evladı olunca daha panik oluyor:(
Y
Yaren Y.
3 Ocak 2026 10:50
Doktora götürmedik ama mesaj üzerinden yazdık onun verdiği kremleri aldık umarım izi kalmaz🥹

Melis A.
3 Ocak 2026 19:59
Bizim kedi de sürekli oglumu tırmalıyor ama şimdiye kadar hiç izi kalmadı. Sanırım cok cabuk iyileşiyorlar. Bir kaçı da kanamalıydı. Ama cok açık yara değilse sarı kantaron önerebilirim.
Y
Yaren Y.
3 Ocak 2026 22:07
Teşekkürler