Kayınvalideye Çocuk Bırakma Sorunu

249 görüntüleme
F

Fnd

29 Aralık 2025 20:03
Çocuğum 14 aylık.

2 günlük iş için yurtdışına gidicem. Normalde oğluma annem bakıyor.

Fakat eşim bu sefer kendi annesinin bakmasını istedi. Sorun şu ki; kayınvalidem benim çocuğuma koyduğum yeme kurallarını vs çiğniyor. Söz dinlemiyor.

Sizce ne yapmalıyım?
A

Aslı Y.

29 Aralık 2025 20:14
Eşinizin annesinin bakmasını istemesi için özel bir sebebi var mu ?
M

Melike M.

29 Aralık 2025 20:22
Bebeğe normalde kim bakıyorsa onun bakması daha doğru olur bence.Ben oğlumun yemesi içmesi giymesi oynaması konusunda annesinin bilgi sahibi olmadıgını ve oğlumun alışık oldugu kişiyle(anneanne ile) daha mutlu olup aklımızın kalmayacagını anlatırdım güzel bi dille.Eşim annem diye ısrar edersede istediği kadar edebilir sonuçta ben bu çocugun annesiyim ve onun için en iyisini benden başka kimse bilemez.Ben böyle derdim sanırım.Ben bırakmazdım yani hele ki benim koydugum kuralları çiğneyen birine babannede olsa bırakamam.Bir kere saygı duymalı anne babanın kurallarına
M

Merve D.

29 Aralık 2025 20:23
Bence bırakmayın. Sizin kurallarınıza uymadığını düşünüyorsanız siz söyleseniz de uymayacaktır. Eşinize de durumu anlatın. Bu yolda ilerleyen uyumayan yemeyen annelerimiz çok fedakarlık gösterdi. Herşey istediğiniz gibi olmalı. İstemiyorsanız kalmasın.
Kübra E.

Kübra E.

29 Aralık 2025 20:58
Melike hanım çok haklı. Ayrıca çocuk kime alışıksa onunla kalsın zaten 2 gün anneden uzak kalacak bir de onun üzüntüsünü yaşamasın bence.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

29 Aralık 2025 21:23
Bencede anneniz de kalsın sırf eşinizin gönlü olsun babaannesiyle vakit geçirsin diye çocuk iki gün mutsuz mu olsun birde kurallar çiğneniyorsa hiç kalmasına gerek yok
B

Burcu ..

29 Aralık 2025 21:27
Zaten kayınvalide gerçekten canı gönülden bakarsa bakmak isterse annenin kuralları dışına çıkmazdı
F

Fnd

30 Aralık 2025 03:56
Eşimin tek özel sebebi hep anneanneyle vakit geçiriyormuş. Biraz da babaanneyle geçirsinmiş. Ama benim içim rahat etmiyor orda.umarım kendisini ikna edebilirim.
M

Melike M.

30 Aralık 2025 04:32
Yani resmen senin annen hep görüyor benimki niye hiç göremiyor mantığında eşiniz.Ama üzülmeyin erkeklerin büyük bir çoğunluğu bu şekilde bi fikre sahip.Siz çocugun ananeye alışık oldugunu ve bakımını ananenin daha iyi bildigini oraya farklı bir zaman bırakırız gibi şeyler söyleyerek geçiştirin.Çünkü 2 gün yanında hiç olmayışınız onu daha çok merak etmenize neden olur babannedeyken.
F

Fnd

30 Aralık 2025 04:39
Melike hanım aynen öyle. Ne sorunlar yaşadım senin annen benim annem lafları yüzünden.
Çocuk doğduktan sonra başka bi boyuta geçti.

Zaten halihazırda çocuğumu iki gün görememek beni düşündürürdü bi de içimin rahat etmeyeceği bir yerde kalması canımı sıkıyor.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

30 Aralık 2025 18:50
Ya gerçekten ben bu erkekleri anlamıyorum hem konuyla asla alakaları yok hemde herşeyi onlar biliyor
Kadın olmak yeterince zor değilmiş gibi birde kayınvaldemizin doğurduğunu yola getirmeye çalışıyoruz üstüne birde kendi doğurduğumuza bakmaya çalışıyoruz
F

Fnd

30 Aralık 2025 19:59
Fatma hanım aklımdan bir bir geçenleri yazdınız. Allah akıl fikir versin bu adamlara
Fatma A. U.

Fatma A. U.

30 Aralık 2025 20:02
Amin amin Allah size kolaylık versin inşallah istediğiniz gibi sonuçlarınır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir