Katılma Nöbeti

137 görüntüleme
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

12 Temmuz 2026 23:04
18 aylık bir kızım var bugün üstünü giydirirken ağlamaya başladı çok ağlamıyordu az ve yeni başlamıştı sonra nefes almamaya başladı yüzüne üfledim yine nefes almadı tekrar üfledim yine almadı nefes en son yüzü morardı ve 1 sn kadar bayıldı halsizleşti sonra hemen uyandı ve bu sefer şiddetli şekilde ağlamaya başladı ben çok korktum yaşayan var mı bu durumu nasıl ilerledi süreciniz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
13 Temmuz 2026 23:25
Katılma Nöbeti Hakkında Bilgiler

Katılma nöbeti, çocuklarda sık görülen bir durumdur. Bu durum, çocukların aşırı ağlama, stres veya fiziksel刺激ler nedeniyle nefes almayı durdurması ve kısa süreliğine bayılması olarak tanımlanabilir.

Sizin Durumunuz

18 aylık kızınızın üstünü giydirirken ağlamaya başlaması ve sonrasında nefes almayı durdurması, yüzünün morarması ve kısa süreliğine bayılması endişe verici bir durumdur. Ancak, bu durumun tekrarlamaması ve çocuğunuzun hızla normale dönmesi önemli bir noktadır.

İleri Süreç ve Öneriler

1. Hemen doktora başvurun: Çocuğunuzun yaşadığı bu durum hakkında pediatri doktorunuzu bilgilendirmeniz önemlidir. Doktorunuz, çocuğunuzun durumunu değerlendirerek gerekli incelemeleri yapacaktır.
2. Nöbetin tekrarlamasını önleyin: Çocuğunuzun aşırı ağlamasını önlemek için, giydirme gibi işlemleri yavaş ve sakin bir şekilde yapmaya özen gösterin.
3. Çocuğunuzu rahatlatın: Çocuğunuz ağlamaya başladığında, onu sakinleştirmek için konuşun, okşayın veya sarılın.
4. Gerekli tetkikleri yapın: Doktorunuz, çocuğunuzun kalp ve solunum sistemini kontrol etmek için bazı tetkikler önerebilir.

Sonuç

Katılma nöbeti, çocuklarda yaygın bir durumdur, ancak her durumun ciddiye alınması önemlidir. Çocuğunuzun sağlığı ve güvenliği için doktorunuzla işbirliği yaparak gerekli önlemleri alın.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülcan Ş.

14 Temmuz 2026 13:46
Merhaba çok gecmıs olsun doktora gittiniz mi
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

14 Temmuz 2026 13:49
Gülcan Şahan
Merhaba çok gecmıs olsun doktora gittiniz mi
Cuma gününe randevu bulabildim takipli olduğu doktora gitmek istedim o da en yakın cuma gününe verdi o zaman gideceğim teşekkür ederim
G

Gülcan Ş.

14 Temmuz 2026 13:58
Aynı durum başıma geldı geçen hafta epilepsi nöbeti zannettim ama doktorumuzda çok anlamadı katılma nöbeti olabilir demıstı olabildiğince ağlatmamaya canı yanmamasına onu rahatsız edecek durumlardan uzak durmasını sağlayın demıstı tekrar katılma nöbeti geçirirse yan çevirip kalple beyni aynı hizaya getirin sakin kalıp canım kızm ben burdayım seninleyim diyip ona o güveni vermeye çalışın dedı inşallah tekrar yaşamazsınız bende yaşamam
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

14 Temmuz 2026 14:01
Gülcan Şahan
Aynı durum başıma geldı geçen hafta epilepsi nöbeti zannettim ama doktorumuzda çok anlamadı katılma nöbeti olabilir demıstı olabildiğince ağlatmamaya canı yanmamasına onu rahatsız edecek durumlardan uzak durmasını sağlayın demıstı tekrar katılma nöbeti geçirirse yan çevirip kalple beyni aynı hizaya getirin sakin kalıp canım kızm ben burdayım seninleyim diyip ona o güveni vermeye çalışın dedı inşallah tekrar yaşamazsınız bende yaşamam
Kimse yaşamasın çok zor bi durum çok kısa sürdü bizimki ama benim kızım her şeye ağlıyo duş yapmaktan nefret ediyo ağlıyo beş değiştirmek istemiyo ağlıyo saçını bağlatmak istemiyo ağlyo üstünü değiştirmek istemiyor ağlıyo bazen canı sıkılıyo ona bile ağlıyo bilmiyorum inşallah tekrarlamaz ama ağlatmamaya da çalışıyorum ama yine de buluyo ağlayacak bi şeyler
G

Gülcan Ş.

14 Temmuz 2026 14:03
Ezgi Mutlu
Kimse yaşamasın çok zor bi durum çok kısa sürdü bizimki ama benim kızım her şeye ağlıyo duş yapmaktan nefret ediyo ağlıyo beş değiştirmek istemiyo ağlıyo saçını bağlatmak istemiyo ağlyo üstünü değiştirmek istemiyor ağlıyo bazen canı sıkılıyo ona bile ağlıyo bilmiyorum inşallah tekrarlamaz ama ağlatmamaya da çalışıyorum ama yine de buluyo ağlayacak bi şeyler
Sanırım 2 yaş sendromu yaşıyor illaki geçecek merak etmeyin Rabbim herkesin yardımcı olsun
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

14 Temmuz 2026 14:05
Ezgi Mutlu
Vallahi 2 yaş sendromumu yoksa 18. Ay atağı mı çözemedim ama çok bunaltıyor bu ara desteksiz bakıyorum bazen ben bile sinirden deliriyorum yani normalde çok sabırlı bi insanımdır her şeye katlanırım ama bu ara çok hassaslaştım bende sürekli ağlıyo hiçbir şekilde memnun edemiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir