Katı Gıdaya Geciş

148 görüntüleme
D

Dilara O.

12 Temmuz 2026 02:57
Püre ile başladık sonra biraz daha pütürlü gıdalar veriyorum verecegim sebze ya da meyveyi çatalla eziyorum pütürlü bırakıp. Ama pankek ,fincanda yumurta kek gibi oluyor ya yumusak o şekilde vermeye nasıl baslayacagım korkuyorum açıkcası bogazına kacar falan diye :( ya da bu püreden pankeke geciste arada nasıl bi gıda verebilirim ? Blw tarzı da yaptıramıyorum mesela muzu uzun uzun bölüp eline veremiyorum büyük koparır diye :/ ne düşünüyorsunuz anneler siz neler yaptınız bu arada 7 bucuk aylığız ve henüz diş yok damaklar sert sadece
R

Rüm

12 Temmuz 2026 07:56
Minik minik parçalar halinde ver sonra önüne koy kendi alıp yesin ya da yemeye çalışsın ama küçük parçalar olsun bir anda bütün şekilde veremezsin onun için biraz daha büyümesi lazım
İlsu O. K.

İlsu O. K.

12 Temmuz 2026 08:23
Merhaba; oğlumda katı gıdaya geçerken dişi yoktu zaten olsada sadece önde oluyor o da çok etkili olmuyor :) Pankek tarzı yuvarlak yumuşak besinleri ben ikiye bölüp eline veriyordum. Siz eğer iki parmağınızla bir besini basında ezebiliyorsanız bebeğinizde damağı ile ezebilir. Muz bütün vermek için tehlikeli bir besin maselef jelimsiz yapısı nedeniyle pek önerilmiyor. Bir kere bende yarısını kabuklu bırakıp verdim fakat sonrasan gözüm yemedi :) avakadoyu dilim verebilirsiniz yumuşak bir besin. Havuç gibi sert besinleri dişleri kaşınıyor diye vermenizi tavsiye etmem çok riskli mutlaka hafif bir haşlama yapılmalı öyle verilmeli. Bu dönemde herkes eline diş için bir şey vermek ister salatalık mesela elde yiyecekse uzunlamasına dörde bölünmeli. Peyniri eline verebilirsiniz ben burgu şeklinde kullanıyordum elinde yiyordu onu. Meyvede yumuşak şeftalıyi çekirdek çıkarıp içiye bölüp verebilirsiniz. Eğer rahatsız olmazsanız yumurtayı omlet yapıp uzun şerit çeklinde dilimleyip elime verebilirsiniz.
Göktenur B.

Göktenur B.

12 Temmuz 2026 09:29
Bende sizin gibiydim hatta ilk çocuğum olmamasına rağmen nedense bu sefer ek gıda döneminde aşırı korkuyla başladım öncelikle bebeğinizi dikkatle izleyin mesala çiğneme hareketi yapıyor mu bunu gözlemleyin bişey verirken ona bu hareketi gösterin pankek verirken mesala yan damaklarinan doğru koyun sizi çok iyi anlıyorum aynı düşüncelere sahiptim şuan 11 aylığız 1 yaşa girmemize az kaldı artk pankeki kendi ısırıyor taneli yemekleri yiyor ama ben eline sert bişey vermeye çekiniyorum çünkü damaklari o kadar sertki salatalığı kesiyor alta sadece iki dişimiz var bizim şahsen bizim ek gıda sürecimiz yeni oturdu dönem dönem iştahımız kesildiği zamanlar oldu ama şuan 3 ana öğün 1 ara öğün rahat yiyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir