Katı Gıda Vermeye Korkuyorum
164 görüntüleme

Göktenur B.
28 Nisan 2026 11:47
Herkese merhaba bebeğim 9. Aylık oldu anne sütü ve ek gıda alıyor bazen iki bazen 3 öğün veriyorum ek gıdayı sabah öğle akşam sıkıntım şu hala püre veya çorba şeklinde veriyorum tariflerde bakıyorum pankek felan yapıyorlar ama ben boğazında kalır korkusuyla katı veremiyorum bitane diş te patlattik ama benim gibi olanlar varmı ne yapmam lazım teknik olarak eşimde bende hemlik manevrası biliyoruz ama bı türlü yedirmiyorum
T
Tuğba B. ..
28 Nisan 2026 11:49
Pankeki verin korkmayın hiç dişi bile olmasa damakla parçalıyor. Öğürme refleksleri var korkmayın

Afranur K.
28 Nisan 2026 11:50
Heimlich manevrasına güvenmeyin bebeğinize güvenin derim ben size.
Aslında eline verdiğinizde takip etseniz, damakları ile ezdiklerini, onu yutmayı başaramayacağını farkettiğinde çıkarttığını ya da öksürmeye başladığını görürsünüz.
Öksürükten de korkmayın, öksürüyor diye hemen kucağınıza alıp çocuğu ters - düz etmeyin. Yutmayı öğrenme sürecince öğürme, öksürme onların kendine koruma mekanizması.
Sadece 1 kere verseniz kendinize de güveniniz gelir, bebeğinize de. Sadece bir kere yapın derim ben size.
Aslında eline verdiğinizde takip etseniz, damakları ile ezdiklerini, onu yutmayı başaramayacağını farkettiğinde çıkarttığını ya da öksürmeye başladığını görürsünüz.
Öksürükten de korkmayın, öksürüyor diye hemen kucağınıza alıp çocuğu ters - düz etmeyin. Yutmayı öğrenme sürecince öğürme, öksürme onların kendine koruma mekanizması.
Sadece 1 kere verseniz kendinize de güveniniz gelir, bebeğinize de. Sadece bir kere yapın derim ben size.

Göktenur B.
28 Nisan 2026 11:50
Pankeki verin korkmayın hiç dişi bile olmasa damakla parçalıyor. Öğürme refleksleri var korkmayın

Göktenur B.
28 Nisan 2026 11:53
Heimlich manevrasına güvenmeyin bebeğinize güvenin derim ben size.
N
Nur ..
28 Nisan 2026 12:09
Bizimki 8 aylık ben püreyi çok az veriyorum artık genelde pankek omlet fincanda yumurta şeklinde ve hiç dişi yok damağıyla ezip yiyo püre vermeye devam ederseniz pütürlü istemeyecektir artık 1 kez deneyin gerisi gelir
D
D ..
28 Nisan 2026 12:10
Teşekkür ederim cevabınız için aslında bebeğimi takip ediyorum çiğneme hareketleri yapabiliyor dediğiniz gibi birkere denersem gerisi gelir
D
D ..
28 Nisan 2026 12:12
Bizimki 8 aylık ben püreyi çok az veriyorum artık genelde pankek omlet fincanda yumurta şeklinde ve hiç dişi yok damağıyla ezip yiyo püre vermeye devam ederseniz pütürlü istemeyecektir artık 1 kez deneyin gerisi gelir
Bide kabızlık sorunu yaşadınız mı hiç bu durumdan dolayı
N
Nur ..
28 Nisan 2026 12:16
Peki bütün olarak veriyoruz demi parçaya falan ayırma olmayacak ilk defa vereceğim

Afranur K.
28 Nisan 2026 12:18
Ben de çok korkuyorum ya nasıl yapacaksınız pankek komple vereceğiz değil mi parçalara falan ayırma yok
Siz tedirgin olduğunuz için söylüyorum bebekler taneli, katı gıda ilk yediklerinde tıkanır gibi öksürüyorlar ta da öğütüyorlar. Bu durumda sakin kalmanız lazım. Direk pankekle başlamayın bundan dolayı. Ya da yumurtayı biraz yoğurtla çırpıp, bardakla birlikte kaynayan suyun içinde pişirin. Pofıdık bir yumurta bulutu oluyor. Eline verin parçalasın ağzına götürsün ve yutsun.
Bu aşamaları tahminimce 1-2 gün içinde geçersiniz zaten o zaman da pankek deneyebilirsiniz çünkü kendinize güveniniz gelir.
D
D ..
28 Nisan 2026 12:20
BLW denediniz mi? Buharda hafif haşlanmış havuç, elma, armut yada yumuşak kıvamlı muz, çilek bunları eline vermekle başlayın bence.
Siz tedirgin olduğunuz için söylüyorum bebekler taneli, katı gıda ilk yediklerinde tıkanır gibi öksürüyorlar ta da öğütüyorlar. Bu durumda sakin kalmanız lazım. Direk pankekle başlamayın bundan dolayı. Ya da yumurtayı biraz yoğurtla çırpıp, bardakla birlikte kaynayan suyun içinde pişirin. Pofıdık bir yumurta bulutu oluyor. Eline verin parçalasın ağzına götürsün ve yutsun.
Bu aşamaları tahminimce 1-2 gün içinde geçersiniz zaten o zaman da pankek deneyebilirsiniz çünkü kendinize güveniniz gelir.

Afranur K.
28 Nisan 2026 12:24
Hiç blw denedim alt iki dişi var sadece ozaman ilk blw deneyeyim sonra pankek teşekkür ederim yorumunuz için
Siz ona bir kere öğretin o üstüne katarak devam edecek.
Benim tüm önerilerim sizin rahatlamanız için yoksa bebeğiniz zaten yapacak buna çok eminim diyebilirim tanımadan
Yükleniyor...