Katı Gıda Başlama Sorunu

85 görüntüleme
J

Jale G.

10 Aralık 2025 12:25
Merhaba,

Bebeğim 6 ay 13 günlük, katı gıdaya başlamaya uğraşıyoruz ancak ne çatalla ezip verdiğimizi ne de püreyi çay kaşığının ucuyla 2 kereden fazla ağzına almıyor. Hatta artık mama sandalyesine oturur oturmaz ağlamaya başladı. Meme istiyor sadece. Hatta sakinleşmesi için mama sandalyesinde otururken bile emzirdim. Anlık mutlu olup kaşığını kemirip babıldıyor ama yemeği görür görmez tekrar ağlıyor ve çığlık atıyor. Modunu yükseltip ağzına lokma koymaya ikna edemiyorum. 8. Ayda işe döneceğim ama o zamana kadar katı gıda almamasından korkuyorum, çünkü biberon da almadığı için katı gıda tek umudum.
T

Tuğba B. ..

10 Aralık 2025 12:31
Merhaba mama sandalyeside vermeseniz denediniz mi.Mama sandalyesine oturunca yemek yiyeceğini yiyipağlıyor .yada mama sandalyesi ile masaya yanınıza oturtun ama yemek vermeyin siz yiyin o izlesin ben öyle alıştırdım
J

Jale G.

10 Aralık 2025 12:50
Kucağımızda da ilk verdiğimizde yine çay kaşığının ucuyla 2 kaşık yiyip sonra kaşığı dolu görünce ağlamaya başladı. Biz normalde oturmaya başladığı için 5 ay civarında mama sandalyesine oturtuyorduk biz yemek yerken, ama o zaman da çok uzun süre oturmuyordu ilgimiz yemeğe kaydığı anda ağlıyordu. Ama yine de deneyeceğim çünkü o zamanlar hiç katı gıda tatmamıştı.
Peki sandalyede sıkıldığı zaman ne yapıyordunuz? Çünkü yemek yedirmediğimde bile 5-10 dk gibi sürede çok sıkılıyor ve yüzüne karşı konuşup komik ifadeler yapmamız bile eğlendirmeye yetmiyor, kemeri çözüp çıkarana kadar susmuyor
A

Arzu.G

10 Aralık 2025 13:00
Bence aceleci davraniyorsunuz zaman verin bebeğinize.gerekirse birkac gun hatta hafta teklif edip geri çekin zorlamayin.zaten şuan tadım süreci (ek gida baslangicindan itibaren 60-90 gun tadım surecidir der osman hoca) endişe etmeyin bebekler çabuk unutur çabuk alışır mutlaka ilgisi geri gelecektir. Sabahları açken teklif edin ,siz yemek yerken eline silikon kaşık tabak verin oyalansin .mama sandalyesinden vazgeçmek size eziyet olur henuz tek başına oturamayacak kadar küçük
T

Tuğba B. ..

10 Aralık 2025 13:13
Bende bir kaç gün ara verdiğim oldu sıkınca daha çok nefret eder .mama sandalyesinde de çok uzun oturmuyor sıkılmaya başlıyor şarkılarsöylüyorum.ağzını kapatınca daha vermiyorum zorlamıyorum.ana besin anne sütü yada mama
J

Jale G.

10 Aralık 2025 13:15
Doğru söylüyorsunuz, işe döneceğim için aç kalmasından korktuğum ve vicdan yaptığımdan dolayı sanırım biraz fazla zorluyorum
A

Arzu.G

10 Aralık 2025 13:27
Annelik böyle maalesef çok iyi anlıyorum endişe etmeyin hiç emin olun siz olmadan yemeğini de yiyecek uykusunu da uyuyacak zaman taniyin bebeğinize. 1 ayda neler neler değişiyor bebeklerde canınızı sikmayin herşey yoluna girer zamanla

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir