Kask Ücretleri? Nereye Taktırdınuz?
125 görüntüleme
G
Görkem A.
18 Aralık 2025 12:29
Merhabalar. Bebeğimin malesef kafasında yamukluk yüzünde asimetri mevcut. Burdan öğrendiğim kadarıyla kask tedavisi gerekiyor mu diye bir çocuk nörologuna götürmem gerekiyor. Lütfen yanlış anlamışsam bu konuda da bilgi verin. Merak ettiğim eğer kask takılsın derse bunun ücreti ne oluyor? Devletin ve özelin olcak şekilde farklı kask markaları var sanırım. Sizler hangilerinden memnun kaldınız? Cevaplar için çok çok teşekkürler
İ
İpek B. Z.
20 Aralık 2025 07:15
Öncelikle gecmis olsun. Biz 6.5 aylıkken,haziran ayında başladık kask takmaya. Devlet Hastanesi araştırmaya vaktimiz yoktu maalesef acilen takmasi gerekiyordu o nedenle özele gittik Cranial Tedavi Merkezi'yle iletişime geçtik. Bizim kendi cocuk uzmanimiz önermisti kaskı, bu aydan sonra artik pozisyonla düzelmez diye. Cranial Tedavi Merkezi haziranda 160bindi su an ne kadardir bilmiyorum. Istanbul izmir ankara antep şubeleri var. Biz Ankara'ya gidiyoruz. Memnunuz.
G
Görkem A.
21 Aralık 2025 14:03
İpek Hanım yanıtınız için teşekkürler. Devlet hastanelerinde kask uygulaması var mı? Başarı oranı nedir bilginiz var mı? Cranialdan tedavi olan bikaç kişi gördüm okudum ama başka markadan tedavi alana hiç denk gelmedim. Bu da insanı düşündürüyor. Cranial telefonda 180 bin dedi. Kredi kartına sağlık harcaması olarak böldürebilirsiniz dedi ama en çok kaç taksit yapabilir ki? Ciddi bi para bu. Benm annesi olarak engelli raporum var 40 oranında. Bununla bi indirim olup olmayacağını soracağım şuan aklımda o var. Tedavinz ne kadar sürede bitti İpek Hanım
İ
İpek B. Z.
21 Aralık 2025 14:25
Devlette Ankara Üniversitesi yapıyor sanırım, İstanbul'da da vardır. Burada yanlis hatırlamıyorsam Kocaeli'nde bir yerde tedavi yaptiran vardi devlette. Aksam bi bakip bulayim buradaki mesajlardan size yazacağım. Basari orani devlette de özelde de ayni, önemli olan bebegin günlük 23 saat boyunca kaskı takmasi. Her ay kontrol oluyor (ücret yok kontrolde, sadece kask parasi aliniyor), o kontrollere göre kaskın içinde milimetrik oymalar yapip kafa düzeldikce ona göre sekil veriyorlar. Tedavi bebegin kac aylik olmasina (4 ayliksa daha hizli düzeliyor mesela) göre değişiyor. Biz 6bucuk aylikken başladık, şu an 1 yasina yeni girdi, bu ayki kontrole göre belki gelecek ay bitecek belki de 15.aydaki büyüme atağı da beklenecek.
İ
İpek B. Z.
21 Aralık 2025 19:37
Görkem Hanım, yanlis hatirlamisim Kocaeli'nde sadece teşhis koyulmus. Ama devlette yapan yer de vardir muhakkak İstanbul ya da Ankara'da bi araştırın. Cranial haricinde yapan 1 yer daha var özelde benim bildiğim, toplasaniz 2 3 yer var, o nedenle sadece onlar çıkıyor internette. Cranioplus var, bir yer daha var ama adini hatırlamıyorum. Bebeğiniz kac aylık bu arada?
G
Görkem A.
21 Aralık 2025 19:41
28 inde 5 aylık olacağız. Bu Cranial haricinde yapan yerlere yaptıran kimler var bi bulup sorabilsem. Bulduğum kişimer zaten sayıca çok değil. Onlar da craniala yaptırmış. Yani daha uygun olup aynı işi gören memnuniyeti iyi olan firma yok mu acaba? Ya da neden herkes bu maliyete rağmen cranial tercih etmiş anlamaya çalışıyorum. Zamana karşı yarışma gibi bir durum olduğundan da uzun uzun araştırayım geniş bi vakitte diyemiyorum
G
Görkem A.
21 Aralık 2025 19:43
Bi de mesela siz kendiniz için devlet hastanesi araştırmaya vaktimiz yoktu ondan cranialden aldık demişsiniz ya. Neyi araştıracaktınız anlayamadım? Bi de aklıma şu geliyor. Genelde her konu devlet hastanelerinde uzar. Yani acaba kaskın yapılması gelmesi aylar falan sürüyor da insanlar o yüzden mi özele yöneliyor? Cranial bile 20 gün sürüyor kaskın gelmesi dedi
İ
İpek B. Z.
29 Aralık 2025 11:42
Devlet hastanesi olarak hangi hastane yapıyor, kac gun sürüyor vs gibi arastirmaya vaktimiz yoktu, 6 bucuk aylik oldugu için hemen tedaviye baslayalim diye arastirmadik, onu demek istedim. Iki firma var benim bildigim cranioplus ve cranial, Ankara'ya gitmemiz kolay olur diye orayi tercih etmistik biz, her ay kontrol oluyor cünkü, daha yakin bize diye sectik. Devlette de aylar sürecegini sanmıyorum, öyle zamana yayilabilecek bir durum degil cünkü, muhtemelen orada da 15 20 gün sürüyordur kaskin yapilmasi.
İ
İpek B. Z.
29 Aralık 2025 11:45
5 aylik olmasi iyi, 9 aydan sonra takilinca oldukca gec düzeliyor. En güzel düzelme 4 aydan itibaren ve hızlı düzeliyor. Bebeklerin büyüme ataklarinda daha cok büyüyor ya kafa çapı, o aylarda kaskin cok faydasi oluyor.