Kaşıntı

65 görüntüleme
K

Kbrr

22 Nisan 2026 13:04
Merhaba oğlum 5 yaşında. 3 ay önce kardeşi oldu. Çok kıskanıyo. Ama fazla duygusal bir yqpısı olduğu için hep içinde yaşıyo. İlk zamanlar hiçbir şekilde yemek yemedi. Normalde kızacağım şeyleri gözümün içine baka baka yaptı. Özellikle hasta olmayq çalıştı. Kendini ıslattı soğuk zeminlerde yattı gibi. Beni önemsemeyin bana değer vermeyin dedi durdu. Şimdi de hala çok iştahsız. Zayıfladı zaten bu süreçte. Birkaç gündür de ciddi kaşıntıları var tüm vücut genelinde. Ama kendisini öyle bir kaşıyo ki... tüm vücut kızarıyo kabarıyo döküntü gibi oluyo kaşıdıkça. Zaten alerjik bir çocuk. Alerji doktoruna götürdüm emin olmak için. Bu kaşıntıları alerjiden değilmiş. Psikolojikmiş.  sizce ne yapabilirim
R

Rahime K.

22 Nisan 2026 13:07
Of çok zor bir durum vallahi böyle olunca insan çocuklarına açıyor kıyamam ben ona lütfen hep küçük bebeğin ihtiyaçlarını giderirken bile büyük çocuğunuza her zaman ilgi gösterin hep istemediğiniz şeyler yapınca bile asla kizmadan tepki vermeyin ya sen böyle tatlia ya sen böyle minnoş ya sen birtanesin felan diyip onu nazikçe yaptığı kötü kendini hasta edecek hareketlerden anca tatlı dille hiç hata yapmiyormus gibi onu oradan alıp vakit geçirin tek çare bu bizzat denemiş biri olarak söylüyorum anca böyle duzeltirsiniz pskolojisini başka çare yok
Afranur K.

Afranur K.

22 Nisan 2026 13:31
Spotify nız varsa, Anıl beyin ( Klinik Psikolog) bir podcast serisi var tamamını dinlemenizi öneririm ama sorununuz bu konu üzerine diye özellikle başlığını yazdım.

Bu nasıl çocuk böyle-Anıl yetişen ( Açılın Kardeş Geliyor)

Bunun haricinde durumun psikoterapi ile çözüleceğini düşünüyorum çünkü aslında çocuğunuzun size ilk tepkis değil bu, çözümlemek de zor oluyır bu tip durumları maalesef. Anne tek başına ise zaten daha zor çözülüyor babalar bazen duruma ortak olmuyor çünkü.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir