Kasıkta Lenf
67 görüntüleme
L
Liva D.
22 Mart 2026 22:27
Oğlum 13 aylık kasıklarında 2 tarafta fındık büyüklüğünde şişlik var yumusaklar ve hareket
ediyolar başına böyle bir durum gelen var mı ? ( 15 20 gün önce canlı aşılardan oldu doktorumuz 10 gün sonra bile ateş yapabilir bu aşı demişti o yüzden lenf bezleri şişmiş olabilir mi ) ek olarak ağladığında vs büyümüyo yatarken ayakta hep aynı yerinde duruyo ve oğlumda herhangi bir hastalık belirtisi yok ateş huysuzluk vs doktor randevumuz 1.5 hafta sonra bekleyemedim sizlere sormak istedim
ediyolar başına böyle bir durum gelen var mı ? ( 15 20 gün önce canlı aşılardan oldu doktorumuz 10 gün sonra bile ateş yapabilir bu aşı demişti o yüzden lenf bezleri şişmiş olabilir mi ) ek olarak ağladığında vs büyümüyo yatarken ayakta hep aynı yerinde duruyo ve oğlumda herhangi bir hastalık belirtisi yok ateş huysuzluk vs doktor randevumuz 1.5 hafta sonra bekleyemedim sizlere sormak istedim

Afranur K.
22 Mart 2026 22:37
Biz 1. Ayımızda aşı olmadan önce yaşamıştık bu durumu, doğum zamanında bir enfeksiyondan dolayı yoğun bakımda yatmıştı, bu şişlikleri kontrol ettiler; şişliğin iki sebebi oluyormuş, birisi enjeksiyon bölgesi ise bu tip şişlikler meydana gelirmiş, bizde K vitten şüphelendiler doğal olarak, 2. Si de enfeksiyona bağımlı lenf şişliği.
Ultrason çekip kontrol ettiler, enfeksiyon sebepli nüks, lenf bezi şişliği diyip yeniden tedavi altına aldırlar.
Yani demem o ki eğer enjeksiyon yapılan alan direk şiş ise, bu aşı kaynaklı olma ihtimali yüksek bi durumdur ama aşı bölgesinden uzaktayaa bence hızlıca doktora götürün.
Ultrason çekip kontrol ettiler, enfeksiyon sebepli nüks, lenf bezi şişliği diyip yeniden tedavi altına aldırlar.
Yani demem o ki eğer enjeksiyon yapılan alan direk şiş ise, bu aşı kaynaklı olma ihtimali yüksek bi durumdur ama aşı bölgesinden uzaktayaa bence hızlıca doktora götürün.
L
Liva D.
22 Mart 2026 22:41
Tesekkür ederim cevabınız için Bacaklarından oldu aşıyı şişliklerde kasığında daha önce başıma gelmedi hiç merak ediyorum 3. Cocugum hep boyunda kulak arkası vs karsılasırdım lenflerle kasıkta karsılasınca korktum açıkcası

Afranur K.
22 Mart 2026 22:45
Haklısınız, ben bezini değiştirirken farketmişti ve henüz 25 günlüktü. İnsan doğal olarak tedirgin oluyor 🤷🏻♀️ ama siz daha deneyimlisiniz benim ilk çocuğumdu, takip ederek de durumu idare edebilecek bilgiye sahipsinizdir