Kaşık Reddi mi Ek Gıda Reddi mi İşler Karıştı Yardım Lütfen
60 görüntüleme
D
Demet Ş.
8 Mart 2026 20:35
Kızıma [6.ayda](6.ayda) ek gıdaya başladık klasik yoğurt havuç patates vs pütürlü olarak ilerledim tabi ki ara ara tadımlarda sevmediği şeyler oldu asla ısrar etmedim hep bi kaşık onun eline verdim püre kaşığıyla bi kaşık ben tadım yaptırdım 6 buçuk aylığı geçmişti artık kahvaltı gibi veriyodum onu da yer di tabi asla tabağı bitirme değil de aslında versem bitireceği zamanlar da oldu ama ben ağır gelir diye vermedim işte asıl meselenin başladığı ve sebebinin bu mu olduğunu bilmediğim gün sabah yine yulaf unlu yumurta sarılı bi muhallebi yaptım tahin tadımı yapmak istemiştim tahin pekmezi bunun üstüne döktüm ayrı olarakta çok az avokado vardı gayet iyi yedi avokadosunu bitirmişti yemekten 1 saat sonra uykuya geçti uyumadan da emmişti yarım saat geçti uyurken kusarak uyandı ve doğduğundan beri ilk deda böyle kustu ben tahin alerji yaptı zannettim ama başka bir belirti olmadı kusma devam etmedi genel hali de gayet iyiydi günün devamında sonra hatta yoğurt verdim midesi rahatlasın diye onu da severek yedi ama gelin görün ki birden kaşığa ağzını açmama kafa çevirme başladı tahin de sonraki günler de az da olsa tattırdım yine bi reaksiyon olmadı büyük ihtimal fazla yedi o zaman diliminde sonraki günlerde de hep kahvaltı hazırladım karıştırma ayrı ayrı sunma vs maalesef olduğu gibi döküyorum anca bir iki kaşık o da tesadüf denk gelirse ağzına neyse dedim bikaç gün hiç vermeyeyim bugün de kendime yumurta haşlamıştım beyazını henüz vermemiştin kızıma 7.ayına girdi bir iki gün olacak elimle o an verdim ağzını açtı yedi güzel de yedi yani akşam da bi heves tatlı patates haşladım sever normalde yine önüne de koydum elimle de verdim bir iki yedi ama sonra elimle de istemedi yani çok uzun anlattım belki karışık oldu ama sizce bu yaşadığım durum nedir ne önerirsiniz bu arada asla bebeğimi yemeye zorlayan biri değilim soğumasın diye bu süreçtede kaşığa ağzını açmadığı ya da istemedi an hiç zorlayıp devam etmedim

Ayşe V. ..
8 Mart 2026 21:24
Son çare kaşığı ona vermeyi deneyebilirsiniz belki öyle az çok yer
D
Demet Ş.
8 Mart 2026 21:25
Son çare kaşığı ona vermeyi deneyebilirsiniz belki öyle az çok yer

Ayşe V. ..
8 Mart 2026 21:26
Veriyorum ağzında oynuyor kaşıkla da dhdjdk
D
Demet Ş.
8 Mart 2026 21:27
Sulugunu seviyor mu benim kızım onu uzatınca ağzını açıyor ben yemek veriyorum sonra su veriyorum

Ayşe V. ..
8 Mart 2026 21:30
Evet onu seviyor dediğiniz gibi hemen ağzını açıyor