Kaşık Reddi

275 görüntüleme
B

Bahar Ş.

19 Temmuz 2026 00:49
Bebeğim 13 aylık ve kaşıkla asla yediremiyorum başlarda yiyordu ama şuan kaşığı reddediyor sabah kahvaltı yaptırıyorum gezerek yediği için elimle veriyorum ama çorba yoğurt bunları ekmekle yediriyorum akşam elimle veremeyeceğim yemekleri de hep ekmekle yediriyorum ya da elimle veriyorum ne olacak bu böyle bilemiyorum düzelmiyor kesinlikle. Zaten gezdiği için de ayrıca zor oluyor kaşıkla yedirmek. Gün içinde her yer yemek oluyor var mı bunu yaşayan ve sonradan düzelen ya da çaresi
Ö

Öykü K.

19 Temmuz 2026 08:04
Ay ben de aynı seyi yasadım nası yiyosa oyle yesin dedim ama sonra alısıyo siz de yanında yemek yiyin baaak çatalla yiiyoruz baban da yiyo falan hibi sonra döner kasık catala yani bi ara agzını tabaga sokup içiyodu düşünün işleri güçleri merak 😂
O

Ozlem

19 Temmuz 2026 08:33
Diş çıkarıyorsa kaşıktan o yüzden kaçıyor olabilir benim de sizin gibi oldu bir dönem kaşıktan almadı. Sonra düzeldi yedirebiliyordum. Şimdi benden yemiyor kendi yiyor kaşıkla 🫠 çorba gibi şeyleri küçük bir kaseye koyup yada bardağa içirmeye çalışmıştım kaşık almadıgı dönemde . Yıkanabilir gıda poşeti var onun içine koyuncada içiyordu tabi içmek isterse 🫠
B

Bahar Ş.

19 Temmuz 2026 10:49
Aslında şöyle bakınca ben şuana kadar pek kaşıkla yediremedim yine de düzelir mi dersiniz
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Temmuz 2026 12:02
Bahar hanım merhaba keşke gezerek yemese

Kızım hasta olmuştu 9. Ayında falandı sürekli şurup içirdiğim için belirli bir süre asla kaşıkla birşey yemek istemedi ondan sonra mama sandalyesinde kendi eline verdim kaşığı döke saça yemeye başladı ilk başta oturması lazım benim fikrim
B

Bahar Ş.

19 Temmuz 2026 12:06
Fatma Albina U
Bahar hanım merhaba keşke gezerek yemese

Kızım hasta olmuştu 9. Ayında falandı sürekli şurup içirdiğim için belirli bir süre asla kaşıkla birşey yemek istemedi ondan sonra mama sandalyesinde kendi eline verdim kaşığı döke saça yemeye başladı ilk başta oturması lazım benim fikrim
İnanın herşeyi denedim kaşığı ağzına götürmüyor önündeki çorbayı dökmek istiyor direkt oynamasına fırsat kalmıyor yapışan tabaklardan aldım onu bile ters çeviriverdi mama sandalyesinde ağlıyor yemek te yemiyor yediremiyorum alıştıramadım yani napıcam bilmiyorum inanın ya benim kızım doğru düzgün kaşıkla yemedi şu ana kadar sürekli gezerek ben elimle veriyorum bi öğün 45 dk sürüyor en az
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Temmuz 2026 16:06
Bahar Ş
İnanın herşeyi denedim kaşığı ağzına götürmüyor önündeki çorbayı dökmek istiyor direkt oynamasına fırsat kalmıyor yapışan tabaklardan aldım onu bile ters çeviriverdi mama sandalyesinde ağlıyor yemek te yemiyor yediremiyorum alıştıramadım yani napıcam bilmiyorum inanın ya benim kızım doğru düzgün kaşıkla yemedi şu ana kadar sürekli gezerek ben elimle veriyorum bi öğün 45 dk sürüyor en az
Biraz ısrarlı olun istediği kadar ağladın sonunda illa susuyorlar 45 dakika çok uzun canımıza yazık sizin yapacağınızı bildiği için öyle yapıyor bence en fazla 3 gün uğrarsanız mama sandalyesinede oturur yer belki
B

Bahar Ş.

20 Temmuz 2026 00:19
Ozlem
Diş çıkarıyorsa kaşıktan o yüzden kaçıyor olabilir benim de sizin gibi oldu bir dönem kaşıktan almadı. Sonra düzeldi yedirebiliyordum. Şimdi benden yemiyor kendi yiyor kaşıkla 🫠 çorba gibi şeyleri küçük bir kaseye koyup yada bardağa içirmeye çalışmıştım kaşık almadıgı dönemde . Yıkanabilir gıda poşeti var onun içine koyuncada içiyordu tabi içmek isterse 🫠
Diş çıkarma dönemi olmadığında da almadı ilk 3 kaşığı alıyor bazen sonrası almıyor bende herşeyi ekmekle veriyorum sorun olur mu ekmekle vermem acaba ya
B

Bahar Ş.

20 Temmuz 2026 00:20
Öykü Karaduman
Ay ben de aynı seyi yasadım nası yiyosa oyle yesin dedim ama sonra alısıyo siz de yanında yemek yiyin baaak çatalla yiiyoruz baban da yiyo falan hibi sonra döner kasık catala yani bi ara agzını tabaga sokup içiyodu düşünün işleri güçleri merak 😂
Kaç aylıkken söndü bebeğiniz kaşıkla yemeye ya benim bebeğim gezerek yiyor oturtamıyoruz
Ö

Öykü K.

20 Temmuz 2026 07:56
Bahar Ş
Kaç aylıkken söndü bebeğiniz kaşıkla yemeye ya benim bebeğim gezerek yiyor oturtamıyoruz
Valla ikeadan aldım sandalyeyi hatta bağlama yerini kaybetmiştim 1 yaştan donra hep orda ayaga kalkmaya basladı cıldırıyorum sonra gittim kemer aldkm baglıyorum kalkamıyor şimdi 2 yaşında 1.5 yaşında anca öğrendi yani tam öğrendiği söylenemez corba ben içiriyorum anca pilav falan kendi yiyo
O

Ozlem

20 Temmuz 2026 08:37
Bahar Ş
Diş çıkarma dönemi olmadığında da almadı ilk 3 kaşığı alıyor bazen sonrası almıyor bende herşeyi ekmekle veriyorum sorun olur mu ekmekle vermem acaba ya
Bence kaşıkla vermekten yinede vazgeçmeyin biraz siz kaşıkla yedirin biraz kendi yemeye çalıssın ekmeğin tadı baskın geldiği için sadece ekmekle kabul ediyor olabilir. Etraf batarsada batsın bence geçici süreçler sonuçta. Bende sizin gibi gezdirerek yediriyordum yeterki yesin diye. Öylede kabul etmemeye başlamıştı. Belli bir süre sonra ondanda sıkılıyorlar bence.
B

Bahar Ş.

20 Temmuz 2026 16:53
Ozlem
Deneyeyim bende çok teşekkür ederim ☺️
B

Bahar Ş.

20 Temmuz 2026 16:54
Öykü Karaduman
İnşallah benimki de düzelir çok teşekkür ederim ☺️
B

Bahar Ş.

20 Temmuz 2026 16:55
Ozlem
Bence kaşıkla vermekten yinede vazgeçmeyin biraz siz kaşıkla yedirin biraz kendi yemeye çalıssın ekmeğin tadı baskın geldiği için sadece ekmekle kabul ediyor olabilir. Etraf batarsada batsın bence geçici süreçler sonuçta. Bende sizin gibi gezdirerek yediriyordum yeterki yesin diye. Öylede kabul etmemeye başlamıştı. Belli bir süre sonra ondanda sıkılıyorlar bence.
Evet doktor böyle söylemişti bi süre sonra onu da kabul etmez diye iyi biley yapmıyorum zaten inanın kendime de eziyet aslında ama napacağımı şaşırdım
B

Bahar Ş.

20 Temmuz 2026 16:57
Öykü Karaduman
Valla ikeadan aldım sandalyeyi hatta bağlama yerini kaybetmiştim 1 yaştan donra hep orda ayaga kalkmaya basladı cıldırıyorum sonra gittim kemer aldkm baglıyorum kalkamıyor şimdi 2 yaşında 1.5 yaşında anca öğrendi yani tam öğrendiği söylenemez corba ben içiriyorum anca pilav falan kendi yiyo
Çok ağlıyor diye bağlamadım bende ama başlarda ısrarla yapsaydım belki de böyle olmayacaktı biraz da benim hatam oldu sanırım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir