Kaşık İstemiyor

258 görüntüleme
E

Ebru A. ..

14 Ağustos 2026 22:11
Merhaba. Bebeğim 7 buçuk aylık. Tadimlara başladığımız zaman her şey güzeldi. Kızım gayet güzel yiyordu verdiklerimi. Ama simdi kaşıkla ne vermek istersem ağzını kapatıyor. Mümkün değil açmıyor. Ama eline alabileceği şeyleri verdiğimde kendi yemeye çalışıyor. Mesela muz, şeftali, avokado eline veriyorum yemeye calisiyor. Ama sebze çorbası yaptığımda falan imkansız yediremiyorum.

Kaşığı nasil tepki oluşturmuş olabilir. Ne yapmam gerekir? Başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

14 Ağustos 2026 22:24
Hastalandımı hiç şurup falan içtiyse ondan olabilir benim kızımda öyle olmuştu bir süre sonra geçti
Damla B.

Damla B.

14 Ağustos 2026 23:10
Diş çıkarıyorsa o dönemlerde kaşık reddi oluyor. Kızımın dişleri ne zaman çıkmaya başlasa kaşık reddi yapıyor muhtemelen öyle bir zamandadır. Umarım en kısa sürede geçer. Genelde burgu makarna veriyordum böyle zamanlarda. Kendi yediği için güzel yiyordu
O

Ozlem

14 Ağustos 2026 23:14
Diş dönemindeyse ondan olabilir. Ya da kendisi o şekilde beslenmek istiyor olabilir benim kızımda dediğiniz gibi başlamıştı şuan kendisi yiyor kaşığı kendi tutuyor benden nadir yediği zor oluyor maalesef sabır gerektiriyor. belki sizin geçici bir süreçtir. Kaşık kullanamadığı dönemlerde çorbayı bir küçük kaseye/ bardağa koyup içirmeye çalısıyordum. Ya da yıkanabilir gıda poşeti var onun içine koyup ağız içine sıkarak yedirmiş oluyordum.
M

Mehves

15 Ağustos 2026 00:01
Ben kaşık reddini kaşıkla oyunlar oynayarak yendim. En son yanağına burnuna pıt pıt dokunduruyordum. Sonrada dudaklarına değdirip çekmeye başladım yakalamaya çalıştı kaşığı tekrar ağzına götürmeye başladı. Öyle yendik
T

Tuğçe

15 Ağustos 2026 03:33
Bizde de takip ediyorum diş çıkarma döneminde kaşık görünce ağzını kitliyor sadece elimle yedirirsem kabul ediyor rahatlayacaktır dişler cıkınca inşallah
E

Ebru A. ..

15 Ağustos 2026 20:42
Fatma Albina U
Hastalandımı hiç şurup falan içtiyse ondan olabilir benim kızımda öyle olmuştu bir süre sonra geçti
Merhaba. Yok hic hastalanmadi. Ama agri kesici ateş düşürücü şurup verdim hem aşı sonrasi hem de diş için.
E

Ebru A. ..

15 Ağustos 2026 20:43
Damla Beşir
Diş çıkarıyorsa o dönemlerde kaşık reddi oluyor. Kızımın dişleri ne zaman çıkmaya başlasa kaşık reddi yapıyor muhtemelen öyle bir zamandadır. Umarım en kısa sürede geçer. Genelde burgu makarna veriyordum böyle zamanlarda. Kendi yediği için güzel yiyordu
Merhaba. Evet diş döneminde. Alt iki diş cikti. Üst iki çıkmadan ust 2 köpek dişi de cikiyor. İnşallah ondan kaynaklıdır. Burgu makarnayı deneyeceğim. Teşekkürler 
E

Ebru A. ..

15 Ağustos 2026 20:46
Ozlem
Diş dönemindeyse ondan olabilir. Ya da kendisi o şekilde beslenmek istiyor olabilir benim kızımda dediğiniz gibi başlamıştı şuan kendisi yiyor kaşığı kendi tutuyor benden nadir yediği zor oluyor maalesef sabır gerektiriyor. belki sizin geçici bir süreçtir. Kaşık kullanamadığı dönemlerde çorbayı bir küçük kaseye/ bardağa koyup içirmeye çalısıyordum. Ya da yıkanabilir gıda poşeti var onun içine koyup ağız içine sıkarak yedirmiş oluyordum.
Merhaba. Evet diş döneminde. İnşallah ondandır. Kendi beslenmek istese katı şeyleri veriyorum yiyor ama çorba falan hiç veremiyorum. Bardaktan da denedim bugun 1 2 yudum icti. Poşet güzelmiş. Bi deneyeyim 珞tesekkurler
E

Ebru A. ..

15 Ağustos 2026 20:47
Tuğçe
Bizde de takip ediyorum diş çıkarma döneminde kaşık görünce ağzını kitliyor sadece elimle yedirirsem kabul ediyor rahatlayacaktır dişler cıkınca inşallah
İnşallah öyle olur. Ust 2 ön cikmadan ust 2 kopek disi cikiyor. Sıkıntı veriyor sanirim o da.
E

Ebru A. ..

15 Ağustos 2026 20:48
Mehves
Ben kaşık reddini kaşıkla oyunlar oynayarak yendim. En son yanağına burnuna pıt pıt dokunduruyordum. Sonrada dudaklarına değdirip çekmeye başladım yakalamaya çalıştı kaşığı tekrar ağzına götürmeye başladı. Öyle yendik
Merhaba. Oyun da güzelmiş yarın ilk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler 珞
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir