Kas Seğirmesi

43 görüntüleme
H

Hümeyra E. ..

17 Şubat 2026 23:48
Bebeğim 17 Aylık bugün fark ettim hem gündüz hemde uyurken kaslari segiriyor yani titreme gibi neden olduğunu anlayamadım korkmadım değil bilgisi olan var mı doktora goturene kadar zihnimi susturmak istiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

18 Şubat 2026 23:51
Bebeğinizin kas seğirmesi veya titremesi konusunda endişe duyduğunuz doğal. Forumlarda benzer sorunlarla karşılaşan ebeveynlerin deneyimleri ve doktorların yorumları bulunuyor.

Bebeğinizin kas seğirmesi, birkaç nedenden kaynaklanabilir:
1. Uyku miyoklonisi: Uykuya dalarken veya uykuda kas seğirmesi ve titreme görülebilir. Bu durum, genellikle zararsızdır ve uykuya dalma sürecinde beyinin kaslara yanlış sinyaller göndermesi sonucu ortaya çıkabilir.

2. Gelişimsel döneme özgü: Bebeğiniz 17 aylık ve bu dönemde motor becerilerini geliştiriyor. Kas seğirmesi, bu gelişimin bir parçası olabilir.

3. Aşırı uyarılma veya yorgunluk: Bebeğiniz gün içinde aşırı uyarılmış veya yorgun olabilir. Bu durum, kas seğirmesine neden olabilir.

4. Doktorunuzun değerlendirmesi: Kesin nedeni belirlemek için bebeğinizi bir çocuk doktoruna veya nöroloğa götürmeniz önemlidir. Doktor, bebeğinizin fiziksel muayenesini yaparak ve gerekli testleri gerçekleştirerek kas seğirmesinin nedenini belirleyebilir.

Endişelerinizü azaltmak için:
- Bebeğinizin genel sağlık durumunu izleyin.
- Kas seğirmesinin sıklığını ve süresini takip edin.
- Bebeğinizi bir çocuk doktoruna veya nöroloğa götürün.

Doktorunuzun değerlendirmesi, kas seğirmesinin nedenini belirlemek ve gerekiyorsa uygun tedaviyi uygulamak için önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykuya Dalarken Kasılma Titreme
2. Uyku Terörü
3. Uykuya Dalarken Kasılma Titreme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Hümeyra E. ..

19 Şubat 2026 00:45
Teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir