Karşılanamayan Sıvı Kaybı

109 görüntüleme
Z

Zeynep E. O. ..

27 Temmuz 2025 20:08
Kızım 6.5 aylık. Emiyor, ek gıda alıyor, su içiyor ama buna rağmen sıvı ihtiyacı karşılanmıyor. Çok fazla terliyor. Ortamı ne kadar serinletmeye çalışsakta yine de sıcak.24 saatte 1 bez dolmuyor. Turuncu renk idrar var. Artık tedirgin oluyorum. Ne yapmalıyım???
S

Semanur Ş.

27 Temmuz 2025 20:11
Suyu idrarla değil terleyerek atıyor muhtemelen o yüzden bez dolmuyor bunun çözümü maalesef tek seçenek ortamın ısısını düşürmek şu sıcak dönemde vantilatörler bile işe yaramıyor maalesef serinletmek için banyo yaptırıyorum ama çıkınca yine terliyor çözüm bulamadım bende
Z

Zeynep E. O. ..

27 Temmuz 2025 20:35
😢 Bu yıl çok sıcak geçiyor. Çocuğuma birşey olacak diye çok korkuyorum
S

Setenay K.

27 Temmuz 2025 20:55
Gunde bir kere suluguna maden suyu koyuyorum bir iki yudum kadar. Suyunu da soguk suyla karıştırıp koyuyorum hem daha çok iciyor hem seriliyor.maden suyunu bir doktor önermişti. Beypazarinin sodyumu dusuk onu öneriyor. Kaybettiği elektorlitleri yerine koymak için.
Z

Zeynep E. O. ..

27 Temmuz 2025 22:13
Setenay hanım bebeğiniz kaç aylık? Maden suyunu hiç duymamıştım.
Ç

Çiğdem G.

27 Temmuz 2025 22:40
Bebeğim yeni doğduğunda aynı durumu yaşadım hastaneye yatış yapıldı susuzluk sebebiyle. Havalar çok sıcak aşırı terleme sebepli sıvı kaybı ciddi seviyeye gelmiş demekki bir doktora danışın en doğrusu olur ama doktora gidene kadar da daha fazla emzirmeye ya da ek olarak sağıp süt vermeye çalışın ek süt vermeye imkan yoksa günde bir kere mama takviyesi de olabilir. Kanda sodyum değerinin yükselmesi çok riskli bir durum. Daha fazla sıvı almalı umarım bir an önce normal çişli bezler alır rahatlarsiniz
R

Rabia C. ..

28 Temmuz 2025 01:21
Benim bebeğimde 6 aylik. Yaz gelmeden durmadam bez degistirirdim. Simdi hic cisli bezi yok. İdrarisa sapsarı. Günde belki de 5 kere ana cişini yapiyor. Kafasindan çok terliyor. Bende ne yapacağımı bilmiyorum.
S

Setenay K.

28 Temmuz 2025 07:09
Merhaba zeynep hanim bebegim 16 aylik.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir