Karma ve Kpa Aşısı
65 görüntüleme
Y
Yasemin A.
10 Aralık 2025 15:37
Dün karma ve kpa aşısı yapıldı. Aşıdan sonra ateş düşürücü içirdim hemşirenin dediği miktarda. Akşam 8 gibi ateşi yükseldi 37.8 i gördük. Hemen soğuk bezle koltukaltlarına koydum ve üstünde ne varsa soyduk. Sadece bezle kaldı. Birazda ılık su ile banyo yaptırdık. Ateşini düşürdük. Ama gece ara ara ateşlendi. Ateş düşürücüyü 6 saatte 1 mi vermek gerekli? Yoksa ateşi her yükseldiğinde mi? Birde her ateşlendiğinde üstünde ne varsa çıkarmak mı gerekli?
S
Songül U. ..
10 Aralık 2025 16:01
Yasemin hanım geçmiş olsun aynı durumu bendee yaşadım her çocuk bir değil tabiki ki 4 saatte 1 verdim ben 😊 yanlış yönlendirme yapmak istemem ve evet malsf ateşlediği süre zarfında kıyafetlerni çıkardım son çare uzun kollu değil de ince tişört felan giydirdim tek

Özge U.
11 Aralık 2025 13:38
Merhaba eğer calpol kullanıyorsanız 4 saatte bir, Dolven ise 6 saatte bir kullanılır mümkün mertebe ilaç yükü olmaması açısından saat aralıklarına dikkat etmekte fayda var. Tabi her ateşlendiğinde kıyafetlerini hafifletmek gerekiyor. Tek zıbını ile kalması yeterli olur. Duşu ise ılık su ile ve başına su dökmeden yaptırın. Geçmiş olsun 🥰