Kanlı/mukuslu Kaka ve Rota Aşısı
76 görüntüleme

Gözde C.
16 Aralık 2025 20:53
Merhaba. Oğlum 4 ay 27 günlük. Sadece anne sütü alıyor. Neredeyse 1.ayından beri mukuslu kaka durumumuz var bazen geçiyor bazen artıyor ama hiç kan görmemiştim. Doktor kilo alımı iyi ve huysuzluğu olmadığından alerji için diyet önermemişti. Ama şu son bir kaç gündür minik minik kan görüyorum. Asıl sorun şu ki; 3.ayda rota 1.doz yaptırmıştık 2.dozu da yarın yaptırmamız gerekiyor ama içime sinmiyor. Bu arada menenjitleri de yaptırmam gerekiyor sorun olur mu acaba bu haldeyken.. Yaptırmalı mıyım beklemeli miyim süresi geçerse ne olacak? Deneyim ve bilgilerinizi bekliyorum 🙏🏼🌸
B
Büşra K.
16 Aralık 2025 21:37
Gözde Hanım, bence aşılarından şaşmayın. Benim bebeğimin de 1. Aydan itibaren mukuslu kakası var iki kere de kanlı kaka gördüm başka alerji belirtisi de olmadı. Kilo alımı normal olduğundan diyet bize de önermedi doktorumuz. Ben aşılarını devam ettim. Kan görmeye başladığınızda önceden yemediğiniz ne yemiş olabilirsiniz gözden geçirin isterseniz, inek sütü içeren. Belki ekstra hassasiyeti vardır sadece o besini keserek izleyin bir de

Gözde C.
17 Aralık 2025 06:42
Şuan bir hassasiyeti olduğundan rota daha da artırır mı diye endişe ettim 1 hafta beklemeyi düşündüm ama hemşiremizde yaptır bir sorun olmaz diyor. Teşekkür ederim 🙏🏼 @Büşra Kalay