Kanlı Kaka

95 görüntüleme
Ö

Özlem P.

20 Temmuz 2025 12:12
Bebeğim 5 buçuk aylık. Ek gıdaya geçtik yoğurtla havuç tadımı aynı güne denk geldi. Kakasında ilk kez kan vardı. İlk 5 ay hep süt ürünleri tükettim belirti yoktu sadece anne sütüyle besleniyor. Havuçtan şüphelendim bir iki gün dinlenmenin ardından buharda elma tattırdım yine kan vardı. İki gün sonra karpuzu meyve süzgeçiyle verdim yine kan geldi. Ne yese kan gelmeye başladı endişelendim. Kendim de sütlü kahve içmiştim eskiden de içiyordum bir şey olmuyordu diye. Acaba neyden kaynaklandı her şeye de alerjisi olamaz herhalde 😢
Ö

Özlem P.

20 Temmuz 2025 12:14
Aynı zamanda karnında ve kollarında da kuruluk ve döküntüler oldu
S

Semanur Ş.

20 Temmuz 2025 12:15
Bizim yumurtaya alerjimiz 4. Aydan sonra ortaya çıktı öncesinden belirti yoktu doktor zaten sonradan belirti verir gibi bir şey söyledi yani belki yoğurdu direk vermeniz alerjiyi tetiklemiştir ve ortaya çıkarmıştır
E

Eylem A.

20 Temmuz 2025 12:50
Benim de bebeğimde süt alerjisi var 5. Aya girmeye 1 hafta kaldı. ek gıdaya başlamadık kakasından kan geliyor süt ürünleri tüketince . Acaba sizinki alerji olmayabilir mi çünkü öyle olsa ek gıdaya geçmeden de gelirdi diye düşünüyorum
Ö

Özlem P.

20 Temmuz 2025 13:13
Tereyağ da tetikler mi acaba biraz kek yemiştim içinde tereyağ varmıştım . Süt ürünleri o zaman çünkü karpuzla elma yapmaz herhalde kan
E

Eylem A.

20 Temmuz 2025 13:22
Evet tetikliyor ben de unutup kremalı makarna yedim ve 7 8 damla kan geldi ilk defa böyle çok geldi normalde toplu iğne başı kadar bir şey gelirdi şimdite kadar 3 damla anca gelmiştir 5 ayda ama bu 1 kerede 8 büyük damlayı görünce acile gittik ; ultrason ve röntgenle bakıldı hiçbir şey çıkmadı çok şükür
Ö

Özlem P.

20 Temmuz 2025 13:27
Ya daha yeni yedim çok üzüldüm 😞 çocuk acile mi gittiniz normal acil de bakıyor mu?
Ö

Özlem P.

20 Temmuz 2025 13:28
Tekrar kan gelirse ben de götüreyim. Çocuk gastroentolojiden randevu aldım bakalım. Siz o bölüme götürdünüz mü hiç
S

Semanur Ş.

20 Temmuz 2025 13:52
Çocuk alerjiye de mutlaka gidin genelde süt ürünlerinde kakada kan oluyor onun testinide yaptırırsınız emin olursunuz doktor alerji ilacıda verir bir kaç aya bir şey kalmaz belki
E

Eylem A.

21 Temmuz 2025 12:07
Ben çocuk acile gittim röntgen ve ultrasonla bakıldı şükür bağırsaklarda bir şey yok ama iş di de alerji bölümüne randevu alacağım çünkü bugün yine kan geldi ve katı bir süt ürünleri diyetindeyim şimdi yumurtayı da keseceğim . Ne olduğunu bulana kadar çocuk 5 aylık oldu. Kan da bakıldı daha önce hiçbir şey çıkmadığı gibi kan alınırken çocuğum katıldı bağırmaktan bir daha kan aldırmak istemiyorum.
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

21 Temmuz 2025 16:07
Özlem hanım,
Verdiğiniz tüm besinleri kesip bebeğin belirtileri düzeldikten sonra planlı bir şekilde tek tek denemelerle ilerlemelisiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir