Kanda Enfeksiyon Acil

104 görüntüleme
N

Nergiz A.

8 Kasım 2025 22:14
Merhabalar şuan verilecek cevaplara çok ihtiyacımız var dün akşam uyutmaya hazırlarken ateşi olduğunu farkettim(38.3) hapşırma öksürme akıntı hiç bir şeyde yoktu elini yüzünü yıkadım düştü ateşi sonra yatırdım aradan biraz geçti 39ları gördük calpol verdim düştü daha sonra tekrar 39lara çıktı 4.saatin sonunda 2.kez calpol verdim düştü bir süre sonra tekrar yükseldi banyo yaptırdım düşürdüm tekrar gece böyle geçti gün içinde hiç birşey yoktu akşam yemeğe oturunca halsizlik farkettim gözleri kapanmaya başladı ateş 39.7 acile gittik orda ateş artık 40.5 olmuştu kan alındı yatış verildi serum takıldı tahlil sonuçlarında Dr. Hafif enfeksiyon görünüyor önemli bir şey yok serum dan dolayı geceyi rahat atlatır sabaha ateş çıkarsa ateş düşürücü verirsiniz dedi 36.7 ile ayrıldık fakat şimdi eve geldik çocuğumun ateşi 38.4lerde geziyor solunumu çok hızlı nefes nefese uyuyor resmen ne yapmam lazım acemiyim tek başımayım korkuyorum lütfen lütfen bir şey söyleyin.. Saat 2.34 Şuanda 40ları gördüm banyo yaptırdım yarım saat geçti 39.5 altına düşmüyor calpol verdim içince kustu
A

Ayşegül Ü.

9 Kasım 2025 00:34
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun, endişenizi korkunuzu burdan hissettim. Bebeğiniz kaç aylık? Covid olabilir mi? Son zamanlarda baya bir artış var. Buraya hemşireleri etkiketleyelim,onlar daha iyi bir yönlendirme yaparlar? @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
A

Ayşegül Ü.

9 Kasım 2025 00:42
@Fatma Tanrıöver
A

Ayşegül Ü.

9 Kasım 2025 00:43
@Osman Gönülal
A

Ayşegül Ü.

9 Kasım 2025 00:46
Bu arada yeğenim 4.5 yaşında onunda 3 gün dirençli ateşi oldu, enfeksiyon çıktı, serum aldı, gün içinde düşüp akşam yükseliyordu, 3 günün sonunda geçti, inşallah sizin bebeğiniz de en kısa sürede atlatacak 🙏🏻
N

Nergiz A.

9 Kasım 2025 00:50
Ayşegül hanım merhabalar çok teşekkür ederim allah razı olsun.. Bebeğim 16 aylık covid bebeklerde nasıl belirti veriyor bilmiyorum az önce aklıma 2gün öncesinde böcek sinek vs. Isırmasından sağlık ocağına gitmiştik o geldi ne ısırmıştı bilmiyoruz elleri ayakları ısırıklar çok şişkindi çok kaşınıyordu acaba ondan dolayı mı enfeksiyon kaptı diye düşünmeye başladım ama bu saatte sadece buraya danışabilirim
N

Nergiz A.

9 Kasım 2025 00:51
Yaa çok geçmiş olsunnn çocuklar hasta olmasın diye ağlamaktan helak oldum hep içim gider hasta bir çocuk görünce çok savunmasızlar yaa 😟😟
N

Nergiz A.

9 Kasım 2025 00:53
Birde korkum ne olduğunu bilmemek ilaçla ateşi engelleyip enfeksiyonun yayılmasına (ALLAH'IM KORUSUN) sebep olmak bi 39un altına inse biraz bebeğimde bizlerde bi ferahlasak biraz. Birde ateşi var diye giydirmedim ateşi düştüğü zaman giydirmelimiyim yoksa tekrar çıkma ihtimalinden dolayı sadece beziyle kalmalımı
A

Ayşegül Ü.

9 Kasım 2025 01:07
Siz elinizden geleni yapıyorsunuz, zaten sabahın olmasına az kaldı, bulunduğunuz şehirde çocuk acili olan bir hastane varsa oraya gidersiniz, yeğenimde sadece ateş vardı, o da halsizlik yapıyordu, başka da bir belirti yoktu, havuzdan enfeksiyon kapmış olabilir dedi kardeşim. Sizin durumunuzda böcek etkeni de var. Doktora durumu anlattığınızda daha iyi tetkik eder. Bebeğiniz de siz de çok güçlüsünüz, toparlayacaksınız, çünkü bir çözüm arıyorsunuz ve inşallah en kısa sürede bulacaksınız . 🙏🏻🤍🤍
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

9 Kasım 2025 02:33
Merhaba oncelikle geçmiş olsun endişenizi anlıyorum.ates yuksekken nabız ve solunum hızlanır bahsettiğiniz durum ateş düşüncede sürüyorsa tekrar hastaneye başvurun. Bütün enfeksiyonlarda kesin olmamakla birlikte ateş çıkabilir, böcek ısırığı da olsa covid de olsa sonuç fark etmez ne olduğunu ancak çocuk uzmanı ayrıntılı muayne ile söyleyebilir. O zaman kadar ateşi kontrol altına alalım öncelikle şurubu doğru verdiğinizde emin olalım. Elinizde olan 100 ya da 120 mg bir parol veya dolvense her on kiloya bir ölçek yani beş ml vermelisiniz . Ateş inatçı ise her dört saatte bir parasetamol ve ibuprofeni dönüşümlü vermelisiniz. Aralara ılık duşile girebilirsiniz ateşin enfeksiyonda ortalama üçgun sürebileceğini biliyoruz ilaç kullanırken üç günü gecerse tekrar doktora başvurun. Ateş sıvı kaybına neden olacaktır bolca sıvı takviyesi yapın sevdiği içeceklerden serin serin ikram edin emiyorsa bolca emzirin. Susuz kalır halsiz düşerse beslenemezse yine doktora başvurun. Sıvı kaybini yerine koyamazsak ateş düşmez. uzerini ateş düştüğünde İnce şekilde giydirebilirsiniz çıktıkça soymaniz yeterli. Ateşi 38 civarında tutabilir bebeğinizin enerjisi dusmezse hastayken bu yeterli olur. Tüm bunlara rağmen ateşi 39 40 civarı seyreder ve dusmesze yine doktora başvurun.
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

9 Kasım 2025 02:43
Kafaniz karışmadan özetle bebeğiniz ateşi düşünce yiyor içiyor, solunumu nabzı düzeliyor ve keyifleniyorsa korkmayin. Bunlar olmuyorsa yine korkmayın sakince surubunu verin sıvı takviyesi için tekrar hastaneye başvurun. Özellikle mutlaka çocuk uzmanına hafta içi kontrole götürün. Birde sayfamdan ateş düşürücü kullanimi ve hangi ateşte hemen dra basvurmaliyiz başlıklarına bir göz atın https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
N

Nergiz A.

11 Kasım 2025 20:41
Fatma hanım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hem biraz içim rahatladı hem daha çok bilgilendim fakat durum şöyle ilerledi acilden sonra zaten 2gün boyunca sürekli yüksek ateşle mücadele verdik sizinde verdiğiniz bilgiler doğrultusunda dikkatli bir şekilde atlattık çocuk uzmanı detaylı muayene sonucu bir şey söylenmedi antibiyotik verildi dün fakat benim bebike içiremedik asla içmedi ateş zaten geçmişti yerini kırmızı lekelere bıraktı dün gece alnında ve ensesinde kırmızı lekeler oluştu uykusunda sürekli kıvranıp ağlıyor uyuyamıypr bu yüzden bişey rahatsız ediyor belli ki sabah bütün vücudunu sarmıştı aile hekimi alerji olabilir diye bir şurup verdi birölçek yeterli olur alerjiyi geçirmeye bi deneyin geçmezsr zaten alerji değildir hastaneye gidin dedi zorla olsa bir ölçek verdim gün içinde ama şuan yüzü kırmızı lekelerden görünmüyor ciddi bir artış oldu kasıkları özel bölgesi dahil heryeri kırmızı lekeler içinde kaldı sabahı bekliyorum enfeksiyonun sebebi bumuydu aslında acaba kızamık başlangıcı da olabilir dedi ama çocuğum acı çekiyor sanki sürekli kıvranıyor ağlıyor uyanıypr huzursuz onu öyle gördükçe daha kötü oluyorum elimden de bir şey gelmiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir