Kanat Çırpma Tek Kol
278 görüntüleme
L
Linda K.
Premium Üye
22 Haziran 2026 13:39
Merhaba oğlum 9 ay 20 günlük son bir kaç gündür sağ kolunu kanat çırpar gibi yapmaya başladı oyun oynarken yada kucakta iken yapmıyor ama sıkılınca yapıyor göz teması var ismine de dönüyor bişeye dalmışken bazen dönmüyor ama sosyal gülümsemesi var tanıdıklarına tanımadığı kişilere bile ısınınca güler çocuk görünce mutlu olur arabalara meraklı araba sesini hemen ayırt ediyor ince ve kaba motor gelişimi de iyi işaret parmağını da kullanıyor ama tek kol kanat çırpması var birkaç gündür dünde kulak arkasından çırpmaya başladı çok tedirginim normal mi acaba bilemedim sosyal medyaya da izledim en erken belirti kanat çırpması falan yazmışlar psikolojim bozuldu eşime anlatıyorum beni direk tersliyor böyle bişey olur mı saçmalama falan diye sizin bebeklerinizde kanat çırpma var mı ??

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Haziran 2026 13:43
Merhaba! Öncelikle, bebeğinizin gelişimini yakından takip ediyor ve herhangi bir sorunuz varsa, endişe duymamanız gerektiğini bilmeniz gerekir.
Bebeğiniz 9 ay 20 günlük ve son birkaç gündür sağ kolunu kanat çırpar gibi hareket ettiriyorsa, bu davranışın birkaç farklı nedeni olabilir.
Bebekler genellikle ellerini ve kollarını kontrol öğrenmeye başladıklarında farklı hareketler denemeye başlarlar. Kanat çırpma benzeri hareketler, bebeklerin motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.
Bebeğinizin:
- Göz teması kurabildiği,
- Sosyal gülümsemesi olduğu,
- İsimine döndüğü,
- İnce ve kaba motor gelişiminin iyi olduğu,
- İşaret parmağını kullandığı
görüldüğünden, genel gelişimi gayet normal görünüyor.
Tek kol kanat çırpması ve son birkaç gündür bunu yapması, bebeğinizin motor becerilerini denediği ve geliştirdiği anlamına gelebilir. Ancak, eğer bu davranış devam ediyorsa ve sizi endişelendiriyorsa, bir pediatri uzmanına danışmanız en iyisi olacaktır.
Bebeğiniz 9 ay 20 günlük ve son birkaç gündür sağ kolunu kanat çırpar gibi hareket ettiriyorsa, bu davranışın birkaç farklı nedeni olabilir.
Bebekler genellikle ellerini ve kollarını kontrol öğrenmeye başladıklarında farklı hareketler denemeye başlarlar. Kanat çırpma benzeri hareketler, bebeklerin motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.
Bebeğinizin:
- Göz teması kurabildiği,
- Sosyal gülümsemesi olduğu,
- İsimine döndüğü,
- İnce ve kaba motor gelişiminin iyi olduğu,
- İşaret parmağını kullandığı
görüldüğünden, genel gelişimi gayet normal görünüyor.
Tek kol kanat çırpması ve son birkaç gündür bunu yapması, bebeğinizin motor becerilerini denediği ve geliştirdiği anlamına gelebilir. Ancak, eğer bu davranış devam ediyorsa ve sizi endişelendiriyorsa, bir pediatri uzmanına danışmanız en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Göktenur B.
22 Haziran 2026 14:04
Bence sosyal medyaya takılmayın Osman hoca en erken 18 ay diyo değerlendirmek için bebek bunları kendilerini keşfediyorlar her hareketi otizme yorumlamamak lazım sosyal medyanın en kötü etkisi bence
L
Linda K.
Premium Üye
22 Haziran 2026 14:27
Ewt sosyal medyayı kapatacağım çünkü gerçekten psikolojik olarak çok etkilendim her hareketini yaptığı herşeyi gözlemliyorum sanki bişey arıyormuşum gibi hissediyorum
Yükleniyor...