Kanat Çırpma
271 görüntüleme
A
Ayşe G.
Premium Üye
29 Haziran 2026 19:07
16 aylık bebeğim var heyecanlanınca kanatlarını çırpıyor. Onun dışında göz teması isme tepki verme var. Anne,baba,dede,mama,miyav,möö,havhav,pisi,fil,araba der. Anne cici diyince yüzümü sever. Hadi uyuyalım eee yapalım diyince ayağımda salladığım için kafasını sallayarak eeee yapar. Alkış yapıyor. Oyuncak arabalarını sürüp vuuuuuf diye ses çıkarıyor. Topa ayağıyla vurup gol diyor. Ama şu kanat çırpma olayına çok takıldım. Bu arada işaret etme de yok ama istediği birşeyi işaret etmeden belli etmeye çalışır. Mesela kitapta parmaklarıyla birşey gösterip ardından yüzüme bakar. Ama kafam bu iki şeye çok takılıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Haziran 2026 19:10
Merhaba,
Bebeğinizin gelişimi oldukça hızlı ve bazı önemli adımları atmış. Öncelikle, 16 aylık bir bebek için kanat çırpma gibi bir davranışın endişe verici olmadığını bilmeniz gerekir.
Bebeğinizin sosyal ve bilişsel gelişimi göz teması kurması, ismine tepki vermesi, bazı kelimeleri söyleyebilmesi ve bazı aktivitelerde bulunması (alkış yapma, topa vurma gibi) çok sevindirici.
Kanat çırpma konusunda şunları düşünebilirsiniz:
1. Gelişimsel bir davranış: Bazen bebekler ellerini kanat gibi çırparlar. Bu, motor becerilerini geliştirmelerine ve enerjilerini atmasına yardımcı olabilir.
2. İletişim denemeleri: Belki de bebeğiniz henüz tam olarak konuşamadığı için veya dikkatinizi çekmek istediği için bu davranışı sergiliyor.
3. Öğrenme ve keşfetme: Bebeğiniz çevresini ve kendi vücudunu keşfederken farklı hareketler deniyor olabilir.
Eğer hala endişeliyseniz,
- Bebeğinizin genel gelişimini doktorunuzla konuşun.
- Bebeğinizle oyun oynarken bu davranışını gözlemleyin ve nasıl tepki verdiğinizi görün.
Her bebek farklıdır, önemli olan bebeğinizin genel gelişim seyrini takip etmek ve gerektiğinde uzmanlardan destek almaktır.
Bebeğinizin gelişimi oldukça hızlı ve bazı önemli adımları atmış. Öncelikle, 16 aylık bir bebek için kanat çırpma gibi bir davranışın endişe verici olmadığını bilmeniz gerekir.
Bebeğinizin sosyal ve bilişsel gelişimi göz teması kurması, ismine tepki vermesi, bazı kelimeleri söyleyebilmesi ve bazı aktivitelerde bulunması (alkış yapma, topa vurma gibi) çok sevindirici.
Kanat çırpma konusunda şunları düşünebilirsiniz:
1. Gelişimsel bir davranış: Bazen bebekler ellerini kanat gibi çırparlar. Bu, motor becerilerini geliştirmelerine ve enerjilerini atmasına yardımcı olabilir.
2. İletişim denemeleri: Belki de bebeğiniz henüz tam olarak konuşamadığı için veya dikkatinizi çekmek istediği için bu davranışı sergiliyor.
3. Öğrenme ve keşfetme: Bebeğiniz çevresini ve kendi vücudunu keşfederken farklı hareketler deniyor olabilir.
Eğer hala endişeliyseniz,
- Bebeğinizin genel gelişimini doktorunuzla konuşun.
- Bebeğinizle oyun oynarken bu davranışını gözlemleyin ve nasıl tepki verdiğinizi görün.
Her bebek farklıdır, önemli olan bebeğinizin genel gelişim seyrini takip etmek ve gerektiğinde uzmanlardan destek almaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuğba B. ..
29 Haziran 2026 19:39
Anlattıklatınızdan gelişimi çok iyi bence . sadece bir hareket ile otizm denilmez . Benim oğlum 14 aylk ellerini ayaklarını bilekten çeviriyır heyecanlanınca ama diper herşeyi normal o yüzden kafaya takmamaya çalışıyorum
A
Ayşe G.
Premium Üye
29 Haziran 2026 20:46
Anlattıklatınızdan gelişimi çok iyi bence . sadece bir hareket ile otizm denilmez . Benim oğlum 14 aylk ellerini ayaklarını bilekten çeviriyır heyecanlanınca ama diper herşeyi normal o yüzden kafaya takmamaya çalışıyorum

Muharrem A. G. (. U.
29 Haziran 2026 23:36
Genel olarak otizmde sadece kanat çırpma hareketi beklenmez. Başka bulgular da eklenmelidir. Endişe etmeden bebeğinizi takip etmeye devam etmenizi öneririm.
Yükleniyor...