Kanat Çırpma
158 görüntüleme
S
Selma Y.
9 Aralık 2025 01:36
1 yaşında oğlum var hemen hemen 8. Ayından beri özellikle heyecanlandığında ellerini kollarını çırpıyor. Göz teması var hayır dediğimde anlıyor gel dediğimde geliyor duvarda kuş resimlerimiz var kuşlar nerede dediğimde parmağı ile gösteriyor. Burnum, dudaklarım ve gözlerimi öğretiyorum bazen karıştırsa bile çoğu zaman gösteriyor yabancı kişilerle bir sorunu yok genelde hemen güler oynar hala konuşamıyoruz garip kelimeler ve harfler çıkarıyor anne diyor ağlarken ama bu kanat çırpması ve hala konuşamaması beni endişelendiriyor sosyal medya benim aşırı psikolojimi bozuyor izlemesem bile bir şekilde önüme çıkıyor bu hareketleri yapan ve sonradan bırakan bebekleriniz var mı ?
B
Büşra K. ..
9 Aralık 2025 06:31
Merhaba işin uzmanı değilim ama 1 yaşındaki bebek tek heceli kelimeleri söyler kızım öyleydi anne baba mama dede vs. kanat çırpmaya gelince bunu her bebek yapar kızım 22 aylık arada sırada kanat çırpar ayak üstünde yürür bebeğinizin göz teması ve sosyal gülümsemesi varsa içiniz rahat olsn takipli olduğunuz doktora da sorun içiniz rahat etmiyorsa
S
Selma Y.
9 Aralık 2025 10:25
Teşekkür ederim cevapladığınız için umarım geçer sosyal gülümsemesi ve göz teması iyi 1 ay sonra rutin kontrollü var götürdüğümde soracağım 🌸

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
9 Aralık 2025 21:04
Bebekler heyecanlandıklarında bu tepkileri verebilirler. Yalnızca bu belirtiyi otizm sayamayız. Konuşmak için de henüz 1-2 kelime söylüyor olması yeterlidir.gelişimsel olarak bahsettikleriniz yerinde ve yeterli görünüyor. Eşlik eden başka bir belirtiniz yoksa tedirgin olmayınız.
S
Selma Y.
9 Aralık 2025 22:01
Teşekkür ederim Yaren hanım cevabınız içimi ferahlattı ❤️