Kan Tahlili Sonuçları

86 görüntüleme
P

Pınar D. A. ..

31 Temmuz 2025 15:27
Bebeğim 6ay 25 günlük erkek. Son bir hafta içersinde birkaç kez bezinde kırmızı leke gördüğüm için çocuk doktoruna gittim ve kan idrar tahlili yapıldı. Tahlil sonucunda su kaybo sebebiyle oluştuğu söylendi. Fakat kan değerlerinin kimisi referans değerleri arasında çıkmadığı için doktor haftaya tekrar kan vermemizi istedi. Diğerler şu şekilde Neu# 0.94
Neu% 12.5
Mcv 68.3
Demir bağlama kapasitesi 388
Ferritin 5.3
Tekrar kan tahlili vermek bebeğe acı vereceği için çekiniyorum ama bir yandan da aklımda soru işareti oluştu. Osman hocam sizce endişenmem gereken bir sonuç var mı?
Ve bir sorum daha olacak. Bestiron demir damlasını on damla olacak şekilde kullanıyordum. Doktor 25 damla olacak şekilde güncelledi. Ama önceki doktorumuz da on damla demişti. Bu konudada kafam karıştı. Bebeğim 9.5 kilo
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

31 Temmuz 2025 18:47
Açıkçası burada biraz kafanız karışık gibi gördüm çünkü çocuğun kansızlığına ilişkin hiçbir değer not almamışsınız. Kan değerlerinizdekiHGB değeri çocuğunuzun kansızlık olup olmadığını gösteren durumdur. Nötrofillerin hafif düşük olması sadece viral enfeksiyon olduğunu düşündürecek basit bir durumdur fakat tahlillerin tamamını ayrıntılı bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. Sivas’taysanız fiziki muayene ya da başka bir ülkedeyseniz online görüşme tavsiye edebilirim. Değerleriniz bütün tahlillere beraber bakılarak yorumlanmalı. Bu tahlillerde özel bir şey olmadığını söyleyebilirim ama tabi çocuğunuzun ne kadar sordu var ya da sorunsuz ayrıntılı Konuşmadığımız için bilemem.
Geçmiş olsun.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir