Kan İlacı Bestiron
482 görüntüleme
M
Mervenur
12 Ağustos 2026 20:27
Merhaba, bebeğim 36 haftalık sınırda prematüre doğdu. Doktor ikinci ayı doldurunca demir ilacına başlayacağımizi söyledi bu yüzden. İçerik araştırmam sonucunda bestironda karar verdim. Eczacı önce 9 damla demiş eşime, eşim çok değil mi deyince 4 verin o zaman demiş. Bunun bilgisi olmayan biri çok değil mi dedi diye azaltilmasini tuhaf buldum. Kullanılması gereken neyse o dur. Verilmesi gereken meblağ kaç damla kullanan var mı aranızda?
S
Sevgi A.
12 Ağustos 2026 20:53
Bebeginiz kac kilogram suan? Normal suresinde dogan bebeklerde 4. Ayda kilo basina 1 mg, premature bebeklerde 2. Ayda kilo basina 2 mg baslaniyor bestironda 20 damlasinda 8 mg demir iceriyor buna gore bebeginize verilecek miktari ayarlamalisiniz yine de doktorunuzla gorusun garanti olmasi acisindan.
M
Mervenur
12 Ağustos 2026 22:23
Bebeginiz kac kilogram suan? Normal suresinde dogan bebeklerde 4. Ayda kilo basina 1 mg, premature bebeklerde 2. Ayda kilo basina 2 mg baslaniyor bestironda 20 damlasinda 8 mg demir iceriyor buna gore bebeginize verilecek miktari ayarlamalisiniz yine de doktorunuzla gorusun garanti olmasi acisindan.
M
Mervenur
12 Ağustos 2026 22:25
Şuan 4.5 kilo kaç damla kullanmaliyim?
S
Sevgi A.
13 Ağustos 2026 05:38
Şuan 4.5 kilo kaç damla kullanmaliyim?
S
Sevgi A.
13 Ağustos 2026 05:41
4.5 kg ise carpi 2 ile gunluk 9 mg almasi gerek bu da 22 23 damlaya denk geliyor bestironda. Benim bebegim normal zamanli dogdu suan 8 kg ben 20 damla veriyorum. Siz doktorunuzdan teyit edin lütfen kilo basina kac damla vermeniz gerekiyorsa hesabini o sekilde yapin yapamiyorsaniz da tam damla sayisi olarak sorun. Her takviyenin mg damla sayisi farkli ben sadece bildigimi paylasiyorum siz mutlaka teyit edin lutfen.
M
Mervenur
13 Ağustos 2026 14:45
Cevaplar için teşekkürler
M
Merve D.
13 Ağustos 2026 15:40
Benim bebeğim de 35+5’te dünyaya geldi. Ocean mikrofer kullanıyoruz kilosu çarpı iki dedi iki farklı doktor da. Damla sayısı eşittir kilosu çarpı iki
Yükleniyor...