Kan İlacı Bestiron

482 görüntüleme
M

Mervenur

12 Ağustos 2026 20:27
Merhaba, bebeğim 36 haftalık sınırda prematüre doğdu. Doktor ikinci ayı doldurunca demir ilacına başlayacağımizi söyledi bu yüzden. İçerik araştırmam sonucunda bestironda karar verdim. Eczacı önce 9 damla demiş eşime, eşim çok değil mi deyince 4 verin o zaman demiş. Bunun bilgisi olmayan biri çok değil mi dedi diye azaltilmasini tuhaf buldum. Kullanılması gereken neyse o dur. Verilmesi gereken meblağ kaç damla kullanan var mı aranızda?
S

Sevgi A.

12 Ağustos 2026 20:53
Bebeginiz kac kilogram suan? Normal suresinde dogan bebeklerde 4. Ayda kilo basina 1 mg, premature bebeklerde 2. Ayda kilo basina 2 mg baslaniyor bestironda 20 damlasinda 8 mg demir iceriyor buna gore bebeginize verilecek miktari ayarlamalisiniz yine de doktorunuzla gorusun garanti olmasi acisindan.
M

Mervenur

12 Ağustos 2026 22:23
Sevgi Aydın
Bebeginiz kac kilogram suan? Normal suresinde dogan bebeklerde 4. Ayda kilo basina 1 mg, premature bebeklerde 2. Ayda kilo basina 2 mg baslaniyor bestironda 20 damlasinda 8 mg demir iceriyor buna gore bebeginize verilecek miktari ayarlamalisiniz yine de doktorunuzla gorusun garanti olmasi acisindan.
Şuan 4.5 kilo kaç damla kullanmaliyim?
M

Mervenur

12 Ağustos 2026 22:25
Mervenur
8 mi?
S

Sevgi A.

13 Ağustos 2026 05:38
Mervenur
4.5 kg ise carpi 2 ile gunluk 9 mg almasi gerek bu da 22 23 damlaya denk geliyor bestironda. Benim bebegim normal zamanli dogdu suan 8 kg ben 20 damla veriyorum. Siz doktorunuzdan teyit edin lütfen kilo basina kac damla vermeniz gerekiyorsa hesabini o sekilde yapin yapamiyorsaniz da tam damla sayisi olarak sorun. Her takviyenin mg damla sayisi farkli ben sadece bildigimi paylasiyorum siz mutlaka teyit edin lutfen.
S

Sevgi A.

13 Ağustos 2026 05:41
Sevgi Aydın
4.5 kg ise carpi 2 ile gunluk 9 mg almasi gerek bu da 22 23 damlaya denk geliyor bestironda. Benim bebegim normal zamanli dogdu suan 8 kg ben 20 damla veriyorum. Siz doktorunuzdan teyit edin lütfen kilo basina kac damla vermeniz gerekiyorsa hesabini o sekilde yapin yapamiyorsaniz da tam damla sayisi olarak sorun. Her takviyenin mg damla sayisi farkli ben sadece bildigimi paylasiyorum siz mutlaka teyit edin lutfen.
Bebeginiz 36 hafta sinirda oldugu icin belki ihtiyaci carpi 2 degilde 1 olabilir o zaman sizin 4 ya da 5 mg almaniz gerekebilir o durumda da 10 11 damla vermek gerek bunu en dogru doktorunuz soyler.
M

Mervenur

13 Ağustos 2026 14:45
Cevaplar için teşekkürler
M

Merve D.

13 Ağustos 2026 15:40
Benim bebeğim de 35+5’te dünyaya geldi. Ocean mikrofer kullanıyoruz kilosu çarpı iki dedi iki farklı doktor da. Damla sayısı eşittir kilosu çarpı iki
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir