Kan Değerlerine Göre İlaç Kullanımı Reddi
47 görüntüleme
H
Hilal M.
12 Haziran 2025 22:25
11 aylık (50 haftalık) erkek bebek annesiyim. 9 aylık kan testinde Ferritin 4 , Ast 58 çıktı. Doktor Ferro sanol şurup başladı , b12 verdi, d vitaminine devam dedi. Ancak hangi yolu denediysem bebeğim bir türlü ilaçları kabul etmiyor. Yemeğe karıştırdık iştahı azaldı, portakal suyuna koydum içmedi, en son kaşıkla bir şey yemeyi reddetti kaşık kullanamıyoruz. Birçok yöntem denedim ama her şeyi hafızaya alıyor unutmuyor, yemekten uzaklaşıyor. Daha görünce ya da kokusunu alınca kafasını çevirip huysuzlanıyor. Çok ağlıyor. Sıkıştırarak yapmaya çalışsak bile çok ağlıyor günde 3 kaşık nasıl vereceğim bu şekilde.
Doktor, kullan gel kanına bakalım kokusuz demir ilacı olabilir dedi ama şu an hiçbirini kullanamıyorum doktordan utanıyorum ve en önemlisi çocuğum sağlıksız olacak diye endişe ediyorum...
Doktor, kullan gel kanına bakalım kokusuz demir ilacı olabilir dedi ama şu an hiçbirini kullanamıyorum doktordan utanıyorum ve en önemlisi çocuğum sağlıksız olacak diye endişe ediyorum...

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
13 Haziran 2025 22:08
Kan ilacını demir deposuna ya da karaciğer rejimine göre başlamıyoruz. HGB değeriniz 11,5 üstünde ise başka bir doktorla iletişim kurmalısınız çünkü ilaç tedavisi gerekmeyebilir …