Kalsiyum Kaynaklı Böbrek Taşı

55 görüntüleme
Ş

Şeyda Ü.

30 Temmuz 2025 10:06
MTA böbrek taşı analizi sonucu CaC2 O4 H2O bu şekilde kalsiyum kaynaklı olduğunu ögrendik nelere dikkat etmeliyiz artık bilgi verirseniz sevinirim
S

Semanur Ş.

30 Temmuz 2025 10:22
Çocuk için değilde daha önce bende düşürdüm sonuç aynı çıkmıştı yasaklı gıdalar şu şekilde diyet vermişti bize doktor kopyaladım.
- Koyu çay, kahve, kakao, bütün karbonatlı içecekler.
- Sakatatlar (karaciger, beyin, böbrek, yürek vb.), av hayvanlari (sülün, tavsan, keklik vb.)
su hayvanlari, konserve, baliklar, günde 1 kibrit kutusundan (30 gr) fazla peynir çeşitleri.
- Tatli patates, pazi, ispanak, taze fasulye, sogan, biber, lahana, domates, pancar, kereviz, maydanoz, havuç, salgam.
- Uzüm, erik, greyfurt, kuru nar, çilek, ahududu, bögürtlen, portakal, limon kabuğu, mandalina, muz, bütün kurutulmus meyveler.
- Tam bugday unundan yapilmis kepekli ekmekler, krakerler, çavdar ekmegi, yulaf, kepek, irmik, sütlü börekler, bulgur, kuru baklagiller.
- Sütlü, yogurtlu çorbalar, çikolata, pekmez, kuruyemisler. Bunlar yasak olan yiyecekler
Ş

Şeyda Ü.

30 Temmuz 2025 17:35
Yazılar kaymış okuyamadım tekrar yazar mısınız çok geçmiş olsun sizede
S

Semanur Ş.

30 Temmuz 2025 18:57
Düzenlemeye çalıştım ama farklı mı göründü bilemedim kısacası en çok taş yapan ıspanak, beyaz peynir,pancar, çilek, böğürtlen, kakao bunlardan uzak dursa yeter diğerleri daha az etkisi var bunlar biraz daha fazla
Ş

Şeyda Ü.

31 Temmuz 2025 05:49
Teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir