🫀 Kalp Hastalığı Tanısı Almış Bir Çocukla Yaşamak: Aileler İçin Rehber

419 görüntüleme
Elif K.

Elif K.

Hemşire

Premium Üye
17 Eylül 2025 13:06
Merhaba ben Elif, çocuk kardiyoloji hemşiresiyim. Sizlere kalp hastalığı tanısı almış ve başka kronik hastalıkları olan çocukların bakımında rehberlik edecek, sağlık okuryazarlığı içerikleri paylaşmak istiyorum.

Her ebeveynin duymaktan korktuğu bir tanı, ama yalnız değilsiniz.

Bu paylaşımda, çocuk kalp hastalıklarıyla yaşarken günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken en temel 5 noktaya dikkat çekmek istiyorum.

🔹 Bilgi sizi güçlendirir
🔹 Rutinler çocuk için güvendir
🔹 Okul ve hareket yaşamın parçası olabilir
🔹 Duygular kadar destek de önemlidir
🔹 Unutmayın: Sizin desteğiniz çocuğun gücüdür.

Rehberin tamamına ulaşmak ve sorularınız için profilime bakabilirsiniz🌸
H

Hicran Ş.

12 Mayıs 2026 00:58
Elif hanım merhaba, kızım 66 günlük ve sürekli uyku apnesi gibi nefesi kesiliyor anlık burun kanatları oynuyor, bu olay olurken kalbini dinledim yavaşlayıp tekrar ritmine dönüyor rengi morarmıyor ama bu olay genelde uyku geçişinde oluyor daha önce 40 günlükken rsv nedeniyle pnömani teşhisi konuldu ve entübe edildi yoğun bakım sürecinde kalbinde bir sorun olmadı kontrollerde de kalple ilgili bir şey söylenmedi konu hakkında bilgi almak isterim sizden
E

Esra

15 Mayıs 2026 13:47
Merhaba elif hanım benim bebeğim hamile iken detaylı ulturason da aort damar darlığı ve kalp sol odacığı küçük kalmış dendi sorasinda bizim zorlu surecimiz başladı sürekli doktor kontrolü altında olduk ve doğum yaptım sonrasında hemen yoğun bakıma alındı ve 15 günlükken aort damarına yama yapıldı 1 ay yoğun bakım da yatti kalp sol tarafı normal boyutuna ulaştı şuan 6 ayl 17 günlük doğum kilosu 3 kilo 100 gram boyu 50 cm iki hafta önce kilosu 6100 boyu 69 cm idi iki farklı şehirde doktorlar muayene ediyor birisi zayıf diyor diğeri ise sınırda diyor sizce nasıl 2 hafta önce kontrolde damarında az miktarda daralma görüldü ama müdahale edilecek durumda değil bir dahaki kontrol gününde tekrar bakılacak ve anjiyo istene bilir denildi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir