Kalça Çıkığı

96 görüntüleme
S

Sedanur K.

19 Haziran 2025 05:23
Merhaba kızım 63 günlükken kalça ultrasonunda her iki kalçanın da çıkık olduğu tespit edildi ortopedi doktoru erken tanı askı takalım düzelme ihtimali daha yüksek şuan dedi bizde taktik ama bir bacağı diğerine göre daha uzun ve hareketli askida diğeri daha kısa ve hareketsiz duruyor bir dahaki randevu gününü beklemeli miyim yoksa anormal bir durum mu gitmelimiyim? Ayrıca askı bacağı açık bir formda tutuyor daha sonra şekilsel bir bozukluga sebep verir mi ya da geç yürümeye sebep olur mu
Z

Zerrin ..

21 Haziran 2025 18:47
Sedanur hanım merhaba,
Bizde genetik kalça çıkığı var, görünce belki faydam dokunur diye yazmak istedim. Bende de kalça problemi vardı ameliyat oldum, annem kardeşim hepimizde var. Çıkık olmasa bile minimal bi açı farkı bile ileriki yaşlarda erimeye ve ameliyata sebep oluyor. Doktor burada çok önemli ben çok hastane vs doktor gezdim tanı koyulana kadar bana kalçamda bir şey yok dediler. En son doğru doktoru buldum. Bu işte en iyi yer baltalimanı kemik hastanesi ve benim doktorum da çocuk ortopedisti prof dr Timur yıldırım. Şu anda ayrıldı baltalimanından kendi kliniği var. Benim de 3 aylık bebeğim var kendisine götürdüm. Eğer ihtiyacınız varsa çok iyi bir doktordur. Bilginiz olsun.
Şimdiden çok çok geçmiş olsun bir an önce düzelir inşallah bebeğiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir