Kakada Mukuslu Kan
90 görüntüleme
G
Gözde
23 Mart 2026 13:53
Bebeğim 100 günlük çok gazlı olduğu için 2 aydır süt ve süt ürünlerini tüketmiyordum. Dün tereyağlı kurabiye yedim bir tane bugün kakasında mukuslu kan vardı. Salı günü de rotavirüs aşısını yaptırmıştık. Başına gelen oldu mı daha önce?
S
Sinem
Premium Üye
23 Mart 2026 14:02
Rota aşısı yapabiliyor diye biliyorum ama mukuslu kanlı kakada alerji düşünülüyor. Kaka düzeldiğinde alerjeni az miktar tüketip tekrar deneyin yapıyorsa alerji uzmanıyla görüşüp diyet sürecine girersiniz

Afranur K.
23 Mart 2026 14:13
Rotanın etkisi 10 gün kadar sürüyor, 10 gün geçtikten sonra bir daha deneyim bence de, bu arada doktor mu kesmenizi söylemişti süt ve süt ürünlerini alerjik bir duruma bağımlı tüketim olmamasında biliyorsunuz doktor takibinde yavaş ya aş diyet açma yapılıyor.
İ
İrem Ö. ..
23 Mart 2026 14:18
Benim oldu 3 buçuk aylıkken kakada mukus ve kan görmeye başladı ince şerit şeklinde bazen nokta kadar kan. Çocuk doktoru alerjiye gönderdi. Makatta çatlakta vardı minik ama yine de mukuslu ve kanlı olunca alerji üzerine daha çok yoğunlaşıldı. O zamandan beri süt ürünleri, yumurta, kuruyemiş, paketli gıda tüketmiyorum. 5. Aydan sonra yavaş yavaş yumurtayı açtık şimdi tüketiyorum tolera etti vücudu çok şükür. Bu tarz alerjiler 1 yaşa kadar sürüyor genelde geçici oluyormuş inşallah öyle olur. Bitkisel süt denedim ertesi gün yine gördüm genelde vücutta döküntü yoksa kakada mukus kan İnek sütü proteini alerjisi oluyormuş. He bir de hem kan hem kaka hem cilt testti yaptırdık hiçbir şey çıkmadı çok şükür ki zaten çok küçük oldukları için çoğu bebekte de gözükmüyormuş testlerde. Ayrıca süt ürünü tüketmiyorsan takviye vitamin de muhakkak al kendin için. İnşallah bizim yaşadıklarımızı yaşamaz 1 seferlik bir şeydir sizinkisi.
İ
İrem Ö. ..
23 Mart 2026 14:20
Ayrıca rotadan da olmuş olabilir biz 3 hafta önce rota olmuştuk o yüzden ondan şüphelenilmedi. Kakada kan gördüğünüz için 2. Dozu da muhtemelen yaptırtmayacak doktorunuz bizimki yaptırtmadı.
G
Gözde
23 Mart 2026 16:00
Hepinize teşekkür ederim
Yükleniyor...