Kakada Kan ve Mukus
91 görüntüleme
S
Sümeyra İ.
9 Kasım 2025 07:26
Bebeğim 4 aylık ilk kez kakasında kan gördüm. Mukuslu ve kanlıydı biraz da ishal yapıyor. 3 gün sonra kontrolümüz var acaba o zamana kadar beklemem de sakınca olur mu
H
Hümeyra T.
9 Kasım 2025 07:54
Alerji gibi bir durum olabilir doktorlar kan görüldüğünde görmek istiyorlar diye biliyorum. Şahsen ben direkt götürürdüm. Bugün de pazar günü ama en azından görüştüğünüz bir doktor varsa ona sorun ya da tahlil falan yaparlar acilde de. Çocuk hastanesi varsa orası bakar güzel bir şekilde

Feyza Ö. ..
9 Kasım 2025 08:53
Kakada kan olunca alerji akla geliyor nerden mi biliyorum bizzat yaşadık 🥲
N
Nur K. B.
9 Kasım 2025 09:11
Merhaba benim bebeğim de 4.5 aylık. İki gün önce aynı şeyi bende yaşadım. Sadece anne sütü alıyor. Doktoruna resim attım. Doktorumuz süt alerjisi olabileceğini ama onun öncesinde üç gün benim süt diyeti yapmam gerektiğini söyledi. Manda yogurdu ya da dışarıda tatlı bisküvi bir şey yedim mi diye sordu. O sırada iki gündür manda kaymağı yiyordum. Onun yapabilme ihtimalini söyledi üç gün diyetteyim kakasını takip ediyoruz. Bol bol su içiyorum. Azaldı baya. Takipteyim. Eğer geçmezse süt içermeyen bir mama takviyesine başlanacağını söyledi. İnşallah düzelir diye dua ediyorum. Daha da manda ile ilgili bir şey ağzıma sürmem. 🥹
S
Sümeyra İ.
9 Kasım 2025 09:14
Yaşadığımız yer bir ada olduğu için doktora ulaşımımız her saniye mümkün değil. Anne sütü ile besleniyor ama normalden farklı bir şey tüketmedim sadece iki gün üst üste baklava yedim biraz acaba o tereyağlıydı o mu sebep oldu. Tedirgin hissettiğim için yarın doktora gideceğim büyük ihtimalle kontrol zamanını beklemeyeceğim. Bu süreçte de süt ürünlerini bi kestim bakalım ne olacak
M
Merve A.
9 Kasım 2025 09:37
İnek sütü alerjisi gibi duruyor tereyağdan olabilir evet
N
Nur K. B.
9 Kasım 2025 10:34
Evet tereyağda olabilir. Hazır baklava ise de içine ne koyulduğu belli değil. Doktor bazı hazır gıdaların içine süt reçelinin 20 kat yoğunlaştırılmış bir ürün kattıklarını onunda yapabileceğini söylemişti. İnşallah diyet sonucunda bir şey kalmaz. Bol bol su için sütünüz temizlensin.
S
Sümeyra İ.
9 Kasım 2025 10:57
Çok teşekkür ediyorum inşallah o şekilde bir durum yaşıyoruzdur. Bebeklerimize sağlıklı ömür versin Allah inşallah 🌸
S
Sümeyra İ.
10 Kasım 2025 17:36
Güncelleme: gaita testi yapıldı doktor kanlı bezlerine baktı bir de ben kan gördüğüm gibi süt ürünlerini bıraktığım için kan olayı kesilmişti. Alerji dedi doktor biraz yediklerime dikkat edip takip edeceğiz durumu
G
Gamze S.
10 Kasım 2025 20:31
Merhabalar geçmiş olsun öncelikle benimde kızım 3 aylık bir kaç gün önce sadece 1 defa kanlı kaka geldi sonrasında hiç gelmedi doktor diyet önerdi direk ama makatta da hafif çatlaklık gördüm acaba diyete devam etsem mi
S
Sümeyra İ.
10 Kasım 2025 21:27
Merhaba, benim doktorum bugün tamamen sıfır süt ürünü şeklinde önermedi önce kısacağım sonra tek gıda tek gıda şeklinde diyeti açıp takip edeceğim. Eğer doktorunuzun dedikleri içinize sinmediyse başka birine daha görünebilirsiniz. Ben öneride bulunabilevek bilgi ve deneyime sahip değilim 🥲 benim bebeğimde alerji olarak belirteçlerden biri de sesli kaka gazlı kaka olabilirmiş doktor öyle söyledi. Bu süt ürünleri alerjileri %50si ek gıda döneminde kaybolur %60-70 1 yaşında böyle artarak devam ediyor en son 5 yaşında %99,9 kaybolur dedi. Tamamen kısma işi zor ve sıkıntılı bir süreç vücut emzirdiğiniz için kalsiyuma ihtiyaç duyacak kafanıza göre kalsiyumu full keserseniz kemik sağlığınız bu durumdan kötü etkilenir.
S
Sümeyra İ.
10 Kasım 2025 21:31
Yani demek istediğim tamamen diyet yaparsanız bi diyetisyen desteği gerekebilir eksik gıdaları başka gıdalarla tamamlamak adına. Bu alerji olayında doktorların farklı görüşleri var açıkçası insan hangisini doğru bulup yapacağını şaşırıyor.
Buhün doktorum bebeğimin alerji seviyesinin düşük olduğunu söyledi. Kimi hastalarında ürün içeriklerinde eser mik süt tozu içeren gıdaları bile tüketmelerine müsade vermiyorum dedi. O yüzden işleyeceğimiz yöntem açıkçası benim içime sind ama bu benim çocuğum özelinde aldığımız bir karar tabii ki o yüzden genellemek doğru olmaz
Buhün doktorum bebeğimin alerji seviyesinin düşük olduğunu söyledi. Kimi hastalarında ürün içeriklerinde eser mik süt tozu içeren gıdaları bile tüketmelerine müsade vermiyorum dedi. O yüzden işleyeceğimiz yöntem açıkçası benim içime sind ama bu benim çocuğum özelinde aldığımız bir karar tabii ki o yüzden genellemek doğru olmaz