Kakada Kan

60 görüntüleme
G

Gizem Y.

12 Nisan 2026 09:05
Bir hafta önce kakasında kan gördük. Sadece anne sütü içiyor. 4 ay 26 günlüğüz. 6600 kgdık [4.ay](4.ay) kontrolümüzde. Ciltte herhangi bir belirt yok. Pazartesi doktora gittiğimizde süt alerjisi olduğunu öncelikle süt diyeti yapmam gerektiğini söyledi. Geçmezse yumurtayı da keseceğiz dedi. Kan görmeden önceki hafta inek sütünü yoğun bir şekilde tüketmiştim. Ama öncesinde de gürültülü, sulu, mukuslu kaka ve büyük insan gibi gaz çıkarma, popoda pişik vardı. Dişimizi erken çıkardığımız için hep dişten diye düşündük. Doktora her gittiğimizde gazını kusmasını söylüyorduk ama hiç alerji ihtimali üzerinde durmadı. Bizimde ilk bebeğimiz ve çevrede hiç duymadığımız için alerji ihtimalini hiç düşünemedik. Diyetimin 6.günü dün yine minik nokta kanlar vardı. Günlük kaka sayısı azaldı geçen hafta 3-4 ken günde 1 e düştü. Gazı ve kusması azaldı. Bağırsakları kendini henüz toparlayamadı mı acaba yoksa başka bir besinede mi alerjisi var bilemiyorum endişeleniyorum. Süt alerjisi olup kaç günde diyetin etkisini gördünüz?
İ

İrem D. D.

12 Nisan 2026 09:24
Merhaba geçmiş olsun. Biz de aynı problemi yaşadık. 21 güne kadar kan görmemizin mümkün olduğunu, vücudun o besini tamamen çıkarması gerektiğini belirtmişti doktorumuz. Bebeğiniz rahatlamış anladığım kadarıyla. Ama çocuk alerji bölümüne götürebilirsiniz. Biz diyetisyen yardımıyla süreci bayağı ilerlettik. Geçmediği durumda kandan hangi besine alerjisi olup olmadığına bakabiliyorlar. İşimizi bayağı kolaylaştırmıştı
G

Gizem Y.

12 Nisan 2026 09:35
Teşekkür ederim içimi ferahlattınız. Yaşadığım yerde maalesef alerji doktoru yok. Bu hafta kontrolümüz var doktor sevk vermezse başka ilde özel bir hastaneye ya da kliniğe gideceğiz mutlaka. Biraz diyetin de sonucunu görmek istedik. Uzun sürede alerjisini farketmemiş olmak ve diyet yaptığım halde kan görmek endişelendirdi. Kendimi suçlu hissediyorum, bağırsakları mı zarar gördü acaba diyorum geçmediği için ama sanırım biraz daha zamana ihtiyacımız var galiba. Kafamdaki düşüncelere ve suçluluk hissine engel olamıyorum 😔
İ

İrem D. D.

12 Nisan 2026 12:02
Hayır suçluluk hissetmeyin ben 4. Aya kadar sütlü aklınıza gelebilecek her yiyeceği tükettim. Ancak 4. Ay rotavirüs aşısı ile tetiklendi alerjisi ve sonra fark ettik. Vücudunda egzama attı. Size tavsiyem gıda takvimi tutun ve yediklerinizi not edin. Ben yumurta yediğimde sütümden alerji olmulordu ama bebeğimin ek gıdada yumurtaya alerjisi başladı. O yüzden her besin farklıdır. Pişirilme yöntemi bile alerji durumunu etkileyebiliyor. İçinizi ferah tutun. Eğer kan giderek artmıyorsa azalıyorsa inşallah bir şeyi kalmayacaktır. Ayrıca vücudunu nemlendirmenizi tavsiye ederim çünkü bir sonraki aşama genelde egzama oluyor alerjik bebeklerde. Biz hala problem yaşıyoruz egzamada. Yumurtadan da şüphelendiyseniz 1 hafta 10 gün tüketmeyin sonra yumurtayı tekrar deneyin. Farkı izleyebilirsiniz
G

Gizem Y.

12 Nisan 2026 14:18
Bizde [3.ayda](3.ayda) rota yaptırmıştık. İkinci dozumuz bu hafta yapılacaktı ama kararsızım yaptırıp yaptırmakta belkide sizin dediğiniz gibi rotadan sonra oldu ama diş çıkarma ile aynı zamana gelince o yüzden farkedemedik. Siz ikinci dozu yaptırdınız mı? Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim bir kaç gün daha gözlemleyip yumurtayı öyle bırakmayı düşünüyorum eğer iyileşme sürecindeysek süt mü yumurta mı karışıklığını yaşamamak adına
İ

İrem D. D.

13 Nisan 2026 07:17
Biz 2. Dozu yaptırmadık dıktorumuzla ortak karar verdik. Siz de doktorunuzla görüşüp karar verin bence o sizi daha iyi yönlendirecektir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir