Kaka Yapmıyor, Sürekli Ikınıp Ağlıyor
216 görüntüleme
B
Burcu D.
8 Temmuz 2025 16:18
34 günlük bebeğim sadece anne sütü ile besleniyor. 1hafta kaka yapmayınca sancılanıp doktora götürdük lavman yaptı rahatladık, sonra yine 1 hafta kaka yapmadı doktoru fitil verdi fitille kakasını yaptı. Yaptığı kakalarda hiç katılık yok ve hardal sarısı renginde oluyor. Bir de fitil ve lavman sonrası bezine çok kaka yapmıyor altını açınca esas bağırsakları boşaltıyor. Şimdi 3 gün oldu yine kaka yapmıyor. Alttan kokulu gaz çıkarıyor sadece. En önemlisi de ıkınıp ıkınıp çok ağlıyor ve uyumuyor .Fitil harici çözüm bulabilen var mı ?
G
Gamze ..
8 Temmuz 2025 16:41
Merhabalar benim de bebeğim 60 günlük oldu doğduğu günden beri kakasını ya üç yada iki günde bir yapar. Doktorların demesine göre 10 güne kadar yapmayabilir. Sizin de dediğiniz gibi kaka yapmadan önce tüm gün huysuz ve mızıldanır ayrıca korkulu gazda çıkarız. Bizde kolaylık olsun diye gaz çıkarma hareketlerini yapıyoruz bu sayede yapıyor bence sürekli lavman yada fitil yapmayın kabızlık yok sonuçta biraz sabredin evet süreç sizi de üzüp yıpratıyor ama kendisinin yapmayı öğrenmesi lazım. ( bebeğimiz kucaktayken skuat hareketini yapınca ıkınmaya destek oluyor deneyin )
B
Burcu D.
9 Temmuz 2025 07:46
Tüm hareketleri denedim ama yapamıyor maalesef. Bir haftayı bulunca ağlamaktan katılıyor artık kıyamıyorum 😔
A
Ayşe G.
9 Temmuz 2025 14:43
Tam bilemiyorum ama yenidoğan sütle beslenen bebeklerin 10 gün boyunca kaka yapmaması normal. Doktor neden lavman yapmış ki. O ıkınma benimde bebeğimde vardı sürekli ıkınır haldeydi. Birdaha dışarıdan müdahale etmeyin bence sonra yardımsız kaka yapamaz

Münevver K.
9 Temmuz 2025 14:50
Merhaba bence de fitil ya da lavman yerine probiyotik başlayın çocuk alışır sonra benim bebeğimde ilk 3 ay sürekli ıkınarak yapıyordu bazen 10 günü buluyordu yapması sürekli masajlar egzersizler yaptırıyorduk
E
Esra İ.
9 Temmuz 2025 19:41
Ben çok uzun süre bu sorunu yaşadım. 10 günlükken başladı. Yaptığında da bulgur bulgur yapıyordu. Poposuna yağ ile hafif hafif masaj yaparak ancak yaptırabildim. Eczanelerde bebek zeytinyağı satılıyor doktorum sabah akşam birer çay kaşığı vermemi önermişti. Bir de probiyotik başladık. Bunlar sayesinde rahat yapabildi. 10 güne kadar kaka yapmaması normal. Hemen fitil kullanmaya gerek yok. Şu an 3 günde bir yapıyor rahatladı, 3 aylık.

Perihan ..
10 Temmuz 2025 20:47
Benim de oğlum gaz problemleri yaşadı, kakasını yaparken kıpkırmızı oluyordu, gaz sancısı da çok çekti. İki aylıkken kendisini bebek spasına götürdük, yarım saat kadar suyun içinde kaldı, ondan sonra kakasını daha rahat yapmaya başladı diyebilirim. Şu an 3 buçuk aylık, gaz ve kaka durumları daha rahat, bacakları daha hareketli olduğundan rahatladı diye düşünüyorum, eğer yaşadığınız yerde böyle bir imkanınız varsa ve doktorunuz da uygun görüyorsa spayı denemenizi tavsiye ederim.
E
Esra İ.
13 Temmuz 2025 18:13
Bebek spası yoksa ben aynı şeyi evde yapıyorum. Banyosunu yaptırdıktan sonra kollarının altından tutarak ılık su dolu bir kovada 4-5 dakika bekletiyorum. Belirgin şekilde rahatlıyor

Büşra A.
15 Temmuz 2025 09:18
Karın masaj hareketleri büraz rahatlatır belki gazlı bir çocuktur. Büyüklerimiz kilo alacağı zaman biraz kaka yapmaz derlerdi. O gibi durumdur. Çok haklısın anne olmak çok zor dayanamıyor insan
Ş
Şeyda K. ..
15 Temmuz 2025 21:15
Canim benim oğlum 10 günde 1 kaka yapıyordu çok ağlıyor ve sanci çekiyordu. Ben Hindistan cevizi yağı verdim azıcık ve su ( bebeğimin böbreklerinde taş olduğu için doktor su verin demişti mama sonrasi) ve biraz poposuna zeytinyağı sürüyordum.
B
Burcu D.
17 Temmuz 2025 08:49
Probiyotik ve gaz damlasını düzenli kullanarak yola başlamıştım ilave birşey kullanmadım. Şimdi kaka yapma süresi azaldı. Tüm annelere tek tek teşekkür ediyorum 🤗

Tuğba K. T.
Emzirme Danışmanı
18 Temmuz 2025 15:51
Merak etmeyin, bu çoook doğal bir süreç.
Bebeklerin sindirim sistemi doğumdan sonra olgunlaşmaya devam eder ve özellikle bağırsak gelişimi üçüncü aya kadar devam edebilir.
Bu nedenle dışkı ve gaz çıkışında zorlanmaları oldukça yaygındır.
✨ Siz bu süreci rahatlatmak için bazı destekleyici adımlar atabilirsiniz:
💛 “I Love You” masajı tekniğiyle bebeğinizin karnına nazikçe yapacağınız masaj, bağırsak hareketlerini destekleyerek sancıyı hafifletebilir.
💛 Ilık karın kompresi, gazın ve dışkının daha kolay ilerlemesine yardımcı olur.
💆♀️ Masaj tekniğini adım adım anlattığım videoyu Instagram profilimde bulabilirsiniz.
Unutmayın, bu geçici bir dönemdir. Şefkatli dokunuşlarınızla bebeğinizin bu yolculuğunu daha konforlu hâle getirebilirsiniz. 🌿
Instagram: @atakumemzirmedanismani
Bebeklerin sindirim sistemi doğumdan sonra olgunlaşmaya devam eder ve özellikle bağırsak gelişimi üçüncü aya kadar devam edebilir.
Bu nedenle dışkı ve gaz çıkışında zorlanmaları oldukça yaygındır.
✨ Siz bu süreci rahatlatmak için bazı destekleyici adımlar atabilirsiniz:
💛 “I Love You” masajı tekniğiyle bebeğinizin karnına nazikçe yapacağınız masaj, bağırsak hareketlerini destekleyerek sancıyı hafifletebilir.
💛 Ilık karın kompresi, gazın ve dışkının daha kolay ilerlemesine yardımcı olur.
💆♀️ Masaj tekniğini adım adım anlattığım videoyu Instagram profilimde bulabilirsiniz.
Unutmayın, bu geçici bir dönemdir. Şefkatli dokunuşlarınızla bebeğinizin bu yolculuğunu daha konforlu hâle getirebilirsiniz. 🌿
Instagram: @atakumemzirmedanismani