Kaka Yapmama

216 görüntüleme
J

Jale K.

28 Ağustos 2026 14:18
Merhaba kızım 29 aylık yaklasık 2 ay once tuvalet egıtımıne basladık hersey oturdu derken once kakasını 2 gunde bır yapmaya basladı sımdıde 4gun oldu yapmıyor karnı şiş ılac destegı alayım dedım dun ıkı kez Kakası geldıgı halde tuttu ve yapmadı ne yapacagımı bılmıyorum artık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Ağustos 2026 14:23
Merhaba,

Tuvalet eğitimi sırasında yaşanan zorluklar ve gerilemeler oldukça yaygındır. 29 aylık bir çocuk için tuvalet alışkanlığı kazanmak bazen zor olabilir.

Kakayı Tutması ve Yapmaması Nedenleri:
- Çocuklar tuvalet eğitimi sırasında bazen zorlanabilir ve gerileme gösterebilirler.
- Stres, korku veya endişe gibi duygusal faktörler bu durumları etkileyebilir.
- Kabızlık gibi fiziksel sorunlar da tuvalet alışkanlıklarını etkileyebilir.

Bu Sürede Yapabilecekleriniz:
1. Sakin Kalın: Çocuğunuzun tuvalet konusunda zorlanmaması için ona sabır ve destek verin. Stres yaratmak durumu kötüleştirebilir.
2. Bol Sıvı Tüketimi: Çocuğunuza bol sıvı vermek kabızlığı önleyebilir. Su, meyve suyu gibi içecekleri sık sık içmesini sağlayabilirsiniz.
3. Lifli Besinler: Çocuğunuzun diyetine lifli besinler ekleyin. Meyve, sebze, kepekli tahıllar gibi lifli gıdalar sindirimi kolaylaştırır.
4. Tuvalet Eğitimi Rutini: Tuvalet eğitimi için belirli bir rutin oluşturun. Her gün aynı saatlerde tuvalete oturmayı teşvik edin.
5. Ödüllendirme: Tuvaletini yaptığında onu ödüllendirin. Küçük hediyeler veya sevdiği aktivitelerle motive edebilirsiniz.

Eğer çocuğunuzun kabızlık sorunu devam ediyorsa veya karnında şişkinlik, ağrı gibi belirtiler varsa bir pediatri uzmanına danışmanız en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülcan Ş.

29 Ağustos 2026 14:44
Benim kızım da öyleydi oturup konuştum tuvalete oturup oyalansın diye sticker aldım ama en faydalı şey benimde onunla gidip oturup ellerinden tutup korkma yanındayım dememdi biz birde klozete alışmadı direk normal tuvalete başladık
J

Jale K.

29 Ağustos 2026 15:36
Gülcan Şahan
Benim kızım da öyleydi oturup konuştum tuvalete oturup oyalansın diye sticker aldım ama en faydalı şey benimde onunla gidip oturup ellerinden tutup korkma yanındayım dememdi biz birde klozete alışmadı direk normal tuvalete başladık
oyun oynuyoruz vakıt gecırıyoruz kendı tuvalwtınde yapıyor bızımkıde acıyor dıye yapmak ıstemıyorum dıyor kac gun oldu karnı şiş artık başka seylere sebebıyet verecek dıye korkuyorum acıkcası napsam olmuyor cnku sarılıyoruz bende gecıyorum bırlıkte yapalım dıyorum karsısına oturup oyun oynuyoruz kıtap okuyoruz falan
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir