Kaka Yapmak İçin Zeytinyağı Kullanimi
92 görüntüleme
K
Kübra Ö.
16 Eylül 2025 18:42
41 günlük bebeğim kaka yapmama durumunda zeytinyağı verebilir dedi doktorumuz daha öncesinde zeytinyağı veren oldu mu?
Anne sütü ile besleniyor yaklaşık 8 gündür kaka yapmıyoruz
Anne sütü ile besleniyor yaklaşık 8 gündür kaka yapmıyoruz
S
Safiye Ş. ..
16 Eylül 2025 18:45
Evt ben kullandim hic bir zarari olmadi şükür, hatta 2, 3 haftalikken vermistim,
K
Kübra Ö.
16 Eylül 2025 18:46
Anladım günlük mü veriyordunuz peki
A
Asude
16 Eylül 2025 18:51
Merhabalar, benim de bebeğimde kabızlık problemi vardı. Zeytinyağı içirmiştim, korkmayın hiç bir zararı olmaz. Sadece biraz zor içiyorlar. Günde 1 tatlı kaşığıydı sanırım. 😊
N
Nimet K. ..
16 Eylül 2025 18:57
Benim kızım 1 yaş 2 aylık. Kabızlık sorunumuz vardı. Bende verdim. Çok çabuk kabız oluyor. Çok dikkat etmek lazım

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
16 Eylül 2025 19:18
Gaz çıkışı varsa karnında şişlik ve huzursuzluk yoksa anne sütü alan bebeklerde 8 gün için müdahale etmenize gerek yok. Süt döneminde kakada sertlik yoksa gün olarak fazla geçsede kabızlık olarak değerlendirilmiyor. Poposuna zeytinyağı sürerek masaj yapabilir, karın ve bacak hareketleriyle bağırsakları uyarabilirsiniz. Kakasında sertleşme yoksa zeytinyağı vermenize gerek yok, eğer varsa aşırıya kaçmadan verilebilir.

Ayça K. A.
Hemşire
16 Eylül 2025 19:29
Zeytinyağı içirecekseniz fayda etmeyecektir. Denk gelmiş düzelmiş olabilir ama bir faydası tıbben yok zeytinyağı ince bağırsakta emiliyor ama kaka yapmak kalın bağırsakların işi ve ince bağırsak tamamını emdiği için bir faydası yok.
K
Kübra Ö.
16 Eylül 2025 19:46
Teşekkür ederim bilgilendirme için
E
Esra E.
16 Eylül 2025 19:48
Ocean marka d vitamininde de zeytinyağı var sanki kokusu benziyor