Kaka Yapmada Zorluk
119 görüntüleme
Ö
Öznur D.
10 Temmuz 2025 22:23
Hocam lütfen görün bebeğim 11 aylık kakasını yaparken çok zorlanıyor ıkınıyor ağlıyor. Dışarıdan bebegi gören kabız sanıyor ama bebeğimin kakasi normal kıvamlı. Neden böyle oluyor sizce?
S
Sinem S.
10 Temmuz 2025 22:53
Benim bebeğimde aynı şekilde daha sonra bir doktor farkedip makatı normale göre önde dedi buda zor kaka yapmaya yada kabız olmaya sebep olur dedi dikkat edip bakabilirsiniz
E
Ebru T.
11 Temmuz 2025 01:12
Kızımda da vardı benzer hikaye. Mekonyum harici mudahelesiz boşaltım neredeyse 2 elin parmağını geçmezdi. 8 9 aydan sonra mudahele etmeden haftada 2 yapmaya başladı. Tam 18 aylık ve hala 2 3 günde bir yapar günlük yapamıyor. Bi çok doktora götürdüm karin kaslarinin yeteri kadar calismadigindan demişlerdi çok bebekken. Ek gıda döneminde olduğunuz için yediği bazı şeylerin hangisi kolay yaptirtiyor onu bulmanız gerekli. Ben elma armut olgun muz ve dut pekmezi çok az miktarda küçük rendede rendeleyip karışım yapıp yedirirdim. Küçük kasenin yarısı miktarınca öyle çok çok değil. Ardından su icirmeye çalışırdım. Bu kızıma fayda ediyordu. Mevsim meyvelerinden destek alabilirsiniz. Su içmesi dahada kolaylastirir ve harekete teşvik etmelisiniz. O zaman daha kolay hızlı bağırsak çözümü oluyor. Bunlara ek olarak bu konuda hekim gormediyse bi gösterin danışın. Doğdu doğalı varmiydi yoksa ek gıda sonrasi mi gelişti mesela. Duruma göre değerlendirme daha yerinde olur
Ö
Öznur D.
11 Temmuz 2025 05:52
Sinem hanım yanıtınız için çok teşekkür ederim. Peki nasıl tedavi ettiniz şu an sıkıntısı devam ediyor mu bebeginizin
Ö
Öznur D.
11 Temmuz 2025 05:55
Ebru hanım yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bebeğim kakasını yaparken zorlanıyor ama çok şükür gunluk kakasini yapıyor. Bide doğduğundan beridir böyle.
E
Ebru T.
11 Temmuz 2025 06:18
Oznur hanım peki doktorunuz bu durum hakkında bi yorum yaptı mı.
Aslinda söyle. Kızım ile çok yakin doğmuş bi kiz bebek dağa var arkadasimin. Oda günlük yapar ve yaparken oldukça fazla ikinir. Benim kızımda keza öyle. Afedersiniz her boşaltım sırasında 2 3 4 kere ikinir gözlerinden yaş akar. Eger zorluk dediğiniz bu anlattığım şekle uyuyorsa bu durum cooook bebekte boyledir. Oturur ayakta olur hatta emekleme yürüme sonrasında kuytu koselere cekilirler felan. Aglama durumu yaş akmasiysa pek takilmayin ama yapmak istemiyor gibi ağlıyor ve canı yanar gibiyse o hallerinin videosunu çekip mutlak bi doktorunuza izletin.
Aslinda söyle. Kızım ile çok yakin doğmuş bi kiz bebek dağa var arkadasimin. Oda günlük yapar ve yaparken oldukça fazla ikinir. Benim kızımda keza öyle. Afedersiniz her boşaltım sırasında 2 3 4 kere ikinir gözlerinden yaş akar. Eger zorluk dediğiniz bu anlattığım şekle uyuyorsa bu durum cooook bebekte boyledir. Oturur ayakta olur hatta emekleme yürüme sonrasında kuytu koselere cekilirler felan. Aglama durumu yaş akmasiysa pek takilmayin ama yapmak istemiyor gibi ağlıyor ve canı yanar gibiyse o hallerinin videosunu çekip mutlak bi doktorunuza izletin.
S
Sinem S.
11 Temmuz 2025 06:30
Ebru hanımın ki kadar zor olmadı bizim ki hiç bir zaman sadece ilk doğduğunda sürekli ıkınıyordu bu sebepten de makat çatlağı oluşmuş ve yine hiç bir doktor farketmemiş bebek yapmak istemeyebilirmiş çatlaktan dolayı doktorumuz makat biraz daha önde olsa ameliyat olması gerekebilirdi ama buna gerek yok dedi makat çatlağı için krem verdi kullandık doktor sen yardım ediceksin annesi bacaklarını kendine çekiceksin yaparken dedi 1 ay kadar o şekilde yaptım şuan gayet rahat yapıyor çok şükür