Kaka Yapamama

192 görüntüleme
L

Leyla Y.

22 Mayıs 2026 18:12
Bebeğim 2 buçuk aylık 5 gündür kaka yapamadı. Mamasına zeytinyagi katıyorum. Gaz çıkarıyor ama kaka yapmıyor. Ne yapmalıyım?
A

Aylin D.

22 Mayıs 2026 18:14
Benim kızımda 1 aydır sürekli 4 günde yapıyor kakasını fakat kabız şekilde değil bu normal mi anne sütü mama kullanıyor 2 buçuk aylık
L

Leyla Y.

22 Mayıs 2026 18:17
Benim bebeğimde mama ve anne sütü alıyor başta kakasını yapamıyordu zeytin yağı mamasına koyuyordum günde yarım çay kaşığı iyi gelmişti. Şu an yine aynı oldu 5 gündür yapamadı
H

Handan Y.

22 Mayıs 2026 18:30
Oğlum dört aylık. Son bir aydır üç gün veya dört günde bir kakasını yapıyor. Anne sütü ve mama kullanıyoruz bizde. Normal mi bilmiyorum açıkçası ama çevrede bunu yaşayan kişiler olduğunu bildiğim için doktora gitmedim.
L

Leyla Y.

22 Mayıs 2026 18:44
Ben doktorla görüştüğümde 10 güne kadar normal olduğunu mamasına zeytinyagi katmami söyledi
E

Esengül Ç.

22 Mayıs 2026 18:46
ilk aylarda günde belki üç dördü buluyordu, kaka yapma sayısı. ek gıda ile beraber iki günde bir üç günde bire düştü. gaz çıkararak rahatlıyor bu yüzden dolayı sancı çekmiyor. ben de hiçbir uzmana danışmadım şu ana dek. beş günü bulursa(Allah muhafaza) o zaman çare aramaya başlarım.
A

Aylin D.

22 Mayıs 2026 19:00
Bende sormuştum doktora bana da aynı dedi 10 gün yapmazsa birde kabız şeklinde olursa sıkıntı demişti
L

Leyla Y.

22 Mayıs 2026 19:10
Kabız şeklinde nasıl oluyor
A

Aylin D.

22 Mayıs 2026 19:17
Kakası normal mi yani hafif sulu yoksa daha katı mı
L

Leyla Y.

22 Mayıs 2026 19:17
Sulu
E

Elanur Ü.

22 Mayıs 2026 20:15
Kaka olayında ben çok çektim. Zeytinyağı bence koymayın çünkü henüz 6 ayına girmedi bedeni sadece süte göre. Bebeğim 10 günde bir hatta bazen 12 bile olurdu,kakasını çok geç yapıyordu. Karnına her saat başı masaj yapıyordum ki kaka yapabilsin diye. Sadece sıvı gıda ile beslendikleri için kakayı geç yapmaları gayet normal. Ama merak etmeyin katı gıdaya başladıktan bir süre sonra düzene giriyor
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
22 Mayıs 2026 20:19
Benim doktorumda 10 güne kadar normal dedi zeytinyağı vermeyin, 10 günün sonunda yapmazsa doktorunuza danışın. Keyfi yerinde ve beslenmesi normal ise zaten herhangi bir sorun yoktur gazı bu aylarda olmasıda çok normal.
E

Elif K.

Premium Üye
22 Mayıs 2026 20:41
Benim bebeğim de özellikle ilk 2 ay çok zor yaptı kakasını ve yapamadıkça gaz birikti onu da çıkaramadı. Sonra ben daha sık beslemeye başladım ve kakasını artık her gün veya en fazla 2 günde bir yapmaya başladı. Biz mama kullanıyoruz az içiyo ama sık veriyorum (Mesela 1.5 2 saat arası Max) işe yarıyo tavsiye ederim
L

Leyla Y.

22 Mayıs 2026 21:42
Günde kaç defa ve kaç mil mama veriyorsunuz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir