Kaka Yapamama
94 görüntüleme
E
Elif İ.
10 Şubat 2026 00:44
Hocam merhaba, pazartesi soru kutusuna da yazıyorum 4-5 defadır ama cevap gelmiyor.😔 kızım 1 yaşında. Doğum kilosu 3.650 gramdı. Şimdi kilosu 13 kg. Anne sütü aldı ilk 6 ay sonra ek gıdaya geçtik 8. Aya kadar hiç sorun yaşamadık ne kaka yapmasında ne uyumasında ne de gazında. Çok şanslıydık ama ne olduysa 8. Aydan sonra oldu uykuları bozuldu çarşafta sallamaya kadar denedik yok uyumuyordu. Kaka yapamıyordu ama yaptığı zaman sertte yapmıyordu normal macun kıvamında. Bir hafta geceleri çığlık çığlık ağladı çocuk doktoruna, çocuk cerrahisine, 2 tane doç. Çocuk gastroentoloji doktoruna , alerji bölümüne her bölüme gittik cerrah röntgen istedi bağırsakta düğüm var dedi öyle bir şey yokmuş gastroentolojide baktı. İnfant diskezi dedi. Kaka yapma koordinasyonunu bilmiyor gaz çıkarmayı bilmiyor öğrenir dedi. Sürekli günlük 5 ml duphalac veriyorum. Öyle 2 günde yapıyor. Hocam biz ne yapalım daha nereye gidelim çözümünüz nedir lütfen mesajımı görün. Beslenmesine de dikkat ediyorum hala muz pirinç ekmek vermiyorum korkuyorum. Yoğurt çok seviyor yayla çorbasını, çeçil peyniri falan onları yedirince mi oluyo diyorum kendimce bir şeyler bulmaya çalışıyorum ama bulamıyorum. Duphalac vermeyince hiç yapamıyorum duphalacta diş çürüğüne yol açıyormuş dişlerini fırçalıyorum duphalactan hemen sonra su içiriyorum umarım diş çürüğü olmaz.@osmangonulal
Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.