Kaka Yapamama

188 görüntüleme
E

Esra B.

24 Ocak 2026 23:51
3 buçuk aylık oğlum sadece anne sütü alıyor son 15 gündür kaka yapamama problemi yaşıyoruz her gün 1,2 kez düzenli bir şekilde yapıyordu 3 aya kadar sonra ilk önce 3 gün sonra yaptı daha sonra 4 gün en son 5 gün geçti yapmadı çok huzursuz ve ağlıyordu acile gitmek durumunda kaldık lavman yapıldı. 2 gün geçti lavman üzerinden hala yapmadı fitil vermek alıştırmak istemiyorum. Başına gelen var mı nasıl bir çözümü olabilir.
A

Arzu.G

Premium Üye
24 Ocak 2026 23:57
Zeytinyağı verin çay kasigiyla
E

Eslem

25 Ocak 2026 00:09
Bize doktorumuz probiyotik yazmıştı baya rahatlatıyor bağırsakları. Bana 6 damla kullanabilirsin dedi doktorumuz. İlk öyle kullandım ama ishal gibi olunca önce 4 e sonra 2 ye düşürdüm şuan 2 damla kullanıyorum gayet memnunum. Bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı oluyor. Doktorunuza danışabilirsiniz isterseniz
E

Esra B.

25 Ocak 2026 10:36
Arzu.G
Zeytinyağı verin çay kasigiyla
Verin vermeyin çok yorum var kafam karıştı bu konuda
E

Esra B.

25 Ocak 2026 10:38
Eslem
Bize doktorumuz probiyotik yazmıştı baya rahatlatıyor bağırsakları. Bana 6 damla kullanabilirsin dedi doktorumuz. İlk öyle kullandım ama ishal gibi olunca önce 4 e sonra 2 ye düşürdüm şuan 2 damla kullanıyorum gayet memnunum. Bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı oluyor. Doktorunuza danışabilirsiniz isterseniz
aslında probiyotik kullanmaya başladıktan sonra düzenimiz bozuldu sanırım ters tepki yaptı 3 gündür vermiyorum gözlemlemek için
E

Eslem

25 Ocak 2026 10:49
Yaaa öyleyse hiç bilmiyorum. Geçmiş olsun
R

Raziye A.

26 Ocak 2026 13:30
Oğlumda 4/5 aylarinda kaka yapmakta zorluk cekiyordu sadece anne sütü alıyordu doktorumuz günde 1 defa 1 çay kaşığı zeytinyağı vermemizi söylemişti(asidik ozelligi yuksek olmayan). Ayriyeten zeytinyağıyla karnına hafif hafif masaj yapiyordum belki sizde faydasını görürsünüz bu şekilde
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

30 Ocak 2026 00:52
Merhaba; sadece anne sütü alan bebeklerde 7-10 güne kadar normaldir. Bebeğinizin sindirim sistemi henüz gelişmediği için hiçbir besini vermeyin lütfen 🌺
B

Beyza Ş. ..

6 Nisan 2026 20:19
Fatma Atagün
Merhaba; sadece anne sütü alan bebeklerde 7-10 güne kadar normaldir. Bebeğinizin sindirim sistemi henüz gelişmediği için hiçbir besini vermeyin lütfen 🌺
Merhaba benim bebeğimde 2 ay 10 günlük 8 gündür yapmiyor bundan önce 10 gün yapmamıştı ama yaptığında da katı değildi bugün aglama krizlerine girdi bacaklarını çekerek gazı çıkıyor fakat kaka yapamadığı icin rahat değil ne yapmam gerekir
E

Esra B.

6 Nisan 2026 21:38
Beyza Şahin
Merhaba benim bebeğimde 2 ay 10 günlük 8 gündür yapmiyor bundan önce 10 gün yapmamıştı ama yaptığında da katı değildi bugün aglama krizlerine girdi bacaklarını çekerek gazı çıkıyor fakat kaka yapamadığı icin rahat değil ne yapmam gerekir
6 aylık olmak üzereyiz . Kaka yapmamada 18 gün rekoru var artık katı gıdaya geçtik ve düzene girdi . eğer bebeğiniz huzursuz değilse, katı bir kakası yoksa ve sadece anne sütü alıyorsa endişe etmeyin su zeytinyağı vb hiçbir ek vermedim ben Fatma hanımın dediği gibi. Ancak bebeğiniz huzursuzsa gaz çıkaramıyorsa doktora görünmenizde fayda var biz de 5 gün yapmadığı ve çok huzursuz olduğu bir gece lavman yaptırmak zorunda kalmıştık ancak bunlar sürekli olmaması gereken tedaviler bebek kendi düzenini kuruyor sabırlı olun.
B

Beyza Ş. ..

6 Nisan 2026 21:50
Esra Başyurt
6 aylık olmak üzereyiz . Kaka yapmamada 18 gün rekoru var artık katı gıdaya geçtik ve düzene girdi . eğer bebeğiniz huzursuz değilse, katı bir kakası yoksa ve sadece anne sütü alıyorsa endişe etmeyin su zeytinyağı vb hiçbir ek vermedim ben Fatma hanımın dediği gibi. Ancak bebeğiniz huzursuzsa gaz çıkaramıyorsa doktora görünmenizde fayda var biz de 5 gün yapmadığı ve çok huzursuz olduğu bir gece lavman yaptırmak zorunda kalmıştık ancak bunlar sürekli olmaması gereken tedaviler bebek kendi düzenini kuruyor sabırlı olun.
Dediğim gibi gaz çıkarması oluyor ama afedersiniz galibs yapamadığı için gaz çıkarınca kokuyor karnı falanda yumuşak gündüzleri gayet iyi bir problemi yok aksam saati ağlıyor iki gündür sizin dediğiniz gibide lavma da yaptırmak istemiyorum çünkü bu sefer bebek ona alışıyormus
E

Esra B.

6 Nisan 2026 21:54
Beyza Şahin
Dediğim gibi gaz çıkarması oluyor ama afedersiniz galibs yapamadığı için gaz çıkarınca kokuyor karnı falanda yumuşak gündüzleri gayet iyi bir problemi yok aksam saati ağlıyor iki gündür sizin dediğiniz gibide lavma da yaptırmak istemiyorum çünkü bu sefer bebek ona alışıyormus
Çok tanıdık aynı şekilde biz de yaşadık yine de emin olmak için doktora görünün gaz ve kaka yüzünden huzursuz olduğundan eminseniz tabiki lavman fitil çare olacaktır ve zaman verin bebeğinize de kendinize de düzeliyor bir kaç aya çok geçmiş olsun şimdiden.
B

Beyza Ş. ..

6 Nisan 2026 21:56
Esra Başyurt
Çok tanıdık aynı şekilde biz de yaşadık yine de emin olmak için doktora görünün gaz ve kaka yüzünden huzursuz olduğundan eminseniz tabiki lavman fitil çare olacaktır ve zaman verin bebeğinize de kendinize de düzeliyor bir kaç aya çok geçmiş olsun şimdiden.
Çok teşekkür ederim sağolun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir