Kaka Yapamama

96 görüntüleme
M

Mine B. ..

23 Aralık 2025 16:31
Bebeğim2aylık kiz bebek. 5 gündür kaka yapamadi gecen hafta ve 6.gunde yaptı şimdi yine 5 gün oldu kakasını yapamıyor. 15 güne kadar normal olduğunu biliyorum ama bebekte huzursuzluk var ılık kova yöntemi dahil her şeyi denedim önerisiolan var mi
Hacer A.

Hacer A.

23 Aralık 2025 16:36
Merhaba , benkulak çubuğunu zeytin yağına daldırıp popo deliğine sürüyorum yumuşatıyor kakayı ve yapmasını kolaylaştırıyor
N

Nur A.

23 Aralık 2025 16:37
Yaklaşık 2 aydır aynı sorunu yaşıyorum türlü türlü tahliller ve doktora götürdüm hatta en son gastrolojiyede bana söylediği bu dönemde bağırsak hareketleri yavaşlayabilir zamanla düzelecek aşırı huzursuz olursa fitil kullan bu arada b12 eksikliği de kabızlık yapıyormuş siz kullanın bebeğinize geçer yada benim gibi tahlil yaptırıp vitamin başlayabilirsiniz
M

Mine B. ..

23 Aralık 2025 16:37
Normalde zaten bez bölgesini her alt değişiminde kantaron yağı ile nemlendiriyorum ama ise yaramiyor
N

Nur A.

23 Aralık 2025 16:38
Bu arada benim bebeğim sadece annesütü alıyor sizde mama varsa durum değişebilir dr götürün bence
M

Mine B. ..

23 Aralık 2025 16:38
Takviye kullanıyorum bebeğim günde 4 5 kere yapardı kakasınıbirden ne oldu anlayamadım. Huzursuz olmasa dert etmeyeceğim ama 5.gunden sonra krize giriyor resmen kesintisiz agliyor sadece anne sütü ile besleniyor. Doktor normal olabileceğini zeytinyağı verebileceğimi söyledi sadece hala yapmaz ise fitil önerdi
Y

Yagmur E. ..

23 Aralık 2025 16:39
Kantaron yagi fazlasi zararli hre alt degistirmede kulanmayin.
M

Mine B. ..

23 Aralık 2025 16:41
Aaa bilmiyordum 1 fıs sıkıyorum sadece ama
G

Gülcan Ş.

23 Aralık 2025 16:44
Merhaba oncelıkle gecmıs olsun aynı durumdan bende yakınıyordum tam 3 aylıkken başladı 6.ayına kadar devam etti bu süreçte multivitamin tribuat şuruplarını kullandım 3.aydan sonra mama kullandık biz ben mamadan kaynaklı olduğunu düşündüm ama kimseye laf dinletemedim fitil de önerdi doktorum ama fitil bagırsakları tembelleştiriyor bugün mamayı degıstırdım ekstra dün gece zeytin yağı içirdiim emziriyorsunuz bence siz bir çorba kaşığı zeytinyağı için sonra başka doktora da gösterin
M

Mine B. ..

23 Aralık 2025 16:45
Sabah icirdim akşam tekrar icirecegim zeytinyağı inşallah faydası olur aslında probiyotik kullanıyorum düzenli niye boyle oldu anlayamadim
G

Gülcan Ş.

23 Aralık 2025 16:47
Birde makat arasına degılde makatına el degdırmeden bir kaşık yardımıyla iki yada üç damla zeytin yağı damlatın makatına sonra bezini baglayın ben bu süreçte hep böyle devam ettim zordu ama geçecek
G

Gülcan Ş.

23 Aralık 2025 16:49
Bazen oluyor sizin kullandığınız takviyeler yada yedıklerınız yada bebegınızde vardır birsey Allah korusun ama başka doktora gösterin yoksa süreç çok farklı ilerliyor siz de bebegınızde yıpranırsınız
N

Nur A.

23 Aralık 2025 16:49
Benim bebeğimde her bezine yapardı ilk iki ay sonra yavaş yavaş azaldı şu an 10 günü bulduğuda oluyor ve ben zeytinyağıda vermiyorum kakasını yaptığı zaman cıvık zaten yapmak istese yapabilir yani fitili ilk başkarda kullandım bir anlık bir durumdur belki diye şu an probiyotik b12 vit dışında ve masaj tabihiçbir şey yapmıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir