Kaka ve Uyku
51 görüntüleme
Z
Zeynep O. ..
30 Aralık 2025 19:22
Bebeğim 83 günlük. Kabızlığı var ve gündüz uykusu fazla.Gece de uyumuyor sabaha kadar. Bu etkenler gece uykusunu etkiliyor mudur ?

Betül B. ..
30 Aralık 2025 19:29
Kabızlığı için destek aldınız mı? Yani üç aylık bebeklerde uyku süreci genelde farklılık göstermektedir. Lütfen bebeğinizi gece ile gündüzü ayırtedecek duruma getirmeye çalışın gündüz uykusu kısaltın yani üç defa uyuyorsa üçüncüyü kesin oyalayın uyutmayın ne zaman gece uykusuna yatırıyorsunuz o saate göre rutin oluşturun ama kabızlığıyla ilgilenin sorunu ortadan kaldırın ve bu kanıya nerden vardığınızı sorabilir miyim? Kabızlığı?
Z
Zeynep O. ..
30 Aralık 2025 19:35
@Betül Beytar 10 gün kadar süreyle tuvalete çıkmıyor zeytinyağı ile halletmeye çalışıyorum çıkartirken de topaklanma şeklinde kaka oluyor. Zaten doktor kontrolünde bağırsaginda kaka ve gaz birikmiş olduğunu söyledi doktorumuz. Mama ile besliyorum anne sütü almiyor mamayı değiştirmem gerektiğini söyledi değiştirdim ama gazi arttı ve kabızlığı geçirmedi. Gündüz uykusunu azaltsam geceye etki eder mi onu öğrenmek istiyorum aslında çünkü gündüz gün boyu uyuyor zorla uyandiryorum beslemek için ama gece uykusu yok sabahliyoruz resmen

Betül B. ..
30 Aralık 2025 19:44
Kabızlık bendeyaşadım bebeğinize hergün iki çat kaşığı zeytinyağı verin hiçbirşey olmaz mama evet yapabiliyor benim ki anne sütü alıyordu ona rağmen öyle oldu mama içerikleri de önemli onu da çok iyi araştırmanız lazım zaten bebli aydan sonra bebeklerin bağırsakları alışıyor uykuya gelirsek bu gerçektenbir süreç benimbebeğim on dk uyuyan bebek hala uykusu sabah akşam muhakkak memeye kalkar. Gündüzü azaltın bebeği yormadan belli aralıkla uyutun o zamangece uykusunun yorumunu yaparsınız bebeğiniz küçük uykuya ihtiyacı var ama bu onu Gündüz sağlıyor siz onun düzenini sağlarsanız onun da yavaş yavaş düzene girer diye umut ediyorum ben uyguladığım için söylüyorum ben neler yapmadım ki bazı bebekler uykuyu sevmiyor bence artık öyle diyorum 😂
İ
İbrahim M. A. ..
30 Aralık 2025 19:52
Benim oğlum 17 aylık ama uyku düzeni hiçyok
Z
Zeynep O. ..
30 Aralık 2025 19:53
Valla bence de sevmiyor ilk zamanlar gaz sancısına bağladım gece uykusuzluğunu o azaldı şimdi kabızlıga bağlıyorum ama bence ya uykuyu sevmiyor ya da gündüz yeterince uyudugu icn gece uykusuna doyuyor 🤣 gündüz oyalamaya çalışıyorum ama kendini direk uykuya veriyor sabah erken kalkma denilensey yok kızımda. Sizin bebeğinizkac aylık ve uyku düzeniniz nasıl acaba
Z
Zeynep O. ..
30 Aralık 2025 19:54
@İbrahim Miran Alka gece uykusu ne durumda